از دیابت نوع دو چه می دانید؟ تغذیه برای دیابت نوع دو

از دیابت نوع دو چه می دانید؟ ,دیابت نوع دو چیست,دیابت نوع دو چیست؟,دیابت نوع دو,دانستنی های دیابت نوع دو,علت دیابت نوع دو,دیابت,تغذیه برای دیابت نوع دو

از دیابت نوع دو چه می دانید؟ تغذیه برای دیابت نوع دو

امروزه دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است که نیمی از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. به گزارش سایت «Readers Digest» در بیماری دیابت به علت ترشح ناکافی انسولین که یکی از مهم ترین هورمون های بدن به حساب می آید، میزان قند خون از حد طبیعی خارج می شود.این بیماری با ایجاد مشکلات و اختلالاتی مانند بیماری قلبی عروقی، حمله قلبی، آسیب به اعصاب و قانقاریا می تواند زندگی فرد را به خطر اندازد. بنابراین برای داشتن زندگی بهتر و سالم تر، باید از بدن خود خوب مراقبت و برای پیش گیری از این بیماری مهلک میزان متعادل قند خون را حفظ کنیم.از زمان قدیم، گیاهان متفاوتی برای درمان این بیماری به کار می رفت که از نظر علمی نیز تاثیر آن ها ثابت شده است. در این مطلب به تعدادی از این گیاهان اشاره خواهیم کرد.

 از دیابت نوع دو چه می دانید؟  ,دیابت نوع دو چیست,دیابت نوع دو چیست؟,دیابت نوع دو,دانستنی های دیابت نوع دو,علت دیابت نوع دو,دیابت,تغذیه برای دیابت نوع دو

 

 

از دیابت نوع دو چه می دانید؟

 

دیابت نوع دو چیست؟

 

 

وقتی به دیابت نوع دو مبتلا میشوید، بدن در تبدیل کربوهیدراتهای موجود در غذا به انرژی، ضعیف عمل میکند بنابراین قند حاصل در جریان خون تجمع می یابد. به مرور زمان این افزایش قند خون خطر بیماری قلبی، کوری، آسیب به اندامها و عصب را افزایش داده و مشکلات جدی دیگری به همراه می آورد. این بیماری در همه سنین میتواند اتفاق بیفتد و علائم اولیه آن خفیف هستند. از هر سه نفر دیابتی، یک نفر از بیماری خود خبر ندارد.

 

 

ابتدا چه علائمی را تجربه میکنید؟

 

 

افراد مبتلا به دیابت نوع دو اغلب هیچ علامتی تجربه نمیکنند. یکی از اولین علائمی که ظاهر میشوند تشنگی زیاد است. علامت دیگر خشکی دهان، زیاد شدن اشتها، دفع زیاد ادرار (گاهی اوقات هر یک ساعت یک بار) و کاهش یا افزایش وزن غیر معمول است.

 

 

 

علائم بعدی

 

 

وقتی سطح قند خون بالاتر میرود، ممکن است مشکلات دیگری مانند سردرد، تاری دید و خستگی را نیز تجربه کنید.

 

 

 

علائم مشکلات جدی دیابت

در بسیاری از موارد دیابت نوع دو شناسایی نمیشود تا این که مشکل جدی برای سلامتی به وجود می آیند. برخی از این هشدارها عبارتند از:

 

 

–    بریدگی یا زخمهایی که التیام آنها زیاد طول میکشد

 

–    عفونت مکرر قارچی یا عفونت ادراری

 

–    خارش پوست به خصوص در ناحیه کشاله ران  

 

 

 

دیابت بر زندگی جنسی تاثیر میگذارد

 

 

دیابت میتواند رگهای خونی و عصبهای ناحیه تناسلی را نابود سازد. این امر منجر به کاهش احساس و دشوار شدن ارگاسم میشود. همچنین زنان مستعد خشکی واژن میشوند. حدود یک نفر از هر سه فرد مبتلا به دیابت، نوعی مشکل جنسی را تجربه میکنند. بین ۳۵ تا ۷۰ درصد از مردانی که به این بیماری مبتلا هستند، حداقل درجاتی از ناتوانی جنسی را در زندگی تجربه میکنند.

 

 

 

عوامل خطر برای زنان

 

 

در موارد زیر احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ در شما بیشتر میشود:

 

–    در دوران بارداری، دیابت بارداری داشته اید

 

–    فرزندی به دنیا آورده اید که بیش از ۴ کیلوگرم وزن داشته است

 

–    سندرم تخمدان پلی کیستیک دارید

 

 

انسولین چگونه کار میکند؟

 

 

در فرد سالم انسولین کمک میکند غذا به انرژی برای سلولها تبدیل شود. معده شما کربوهیدراتها را به قند تبدیل میکند. سپس قند حاصل، وارد جریان خون میشود و پانکراس را به ترشح هورمون انسولین به مقدار مناسب، ترغیب میکند. انسولین به سلولها کمک میکند از قند موجود برای سوخت استفاده کنند.

 

 

سوء متابولیسم

 

 

در دیابت نوع دو سلولهای بدن نمیتوانند به درستی از قند خون استفاده کنند بنابراین قند زیادی در جریان خون باقی می ماند. اگر دچار وضعیتی به نام مقاومت به انسولین شوید، بدن هورمون تولید میکند اما سلولها از آن استفاده نمیکنند یا آن طور که باید، واکنش نشان نمیدهند. اگر مدتی دیابت نوع دو داشته اید اما آن را درمان نکرده اید، پانکراس انسولین کمتری تولید میکند.

 

 

تشخیص دیابت نوع ۲

 

 

پزشک برای تشخیص این بیماری آزمایش خون گرفته و تست A1c انجام میدهد. این آزمایش نشان میدهد متوسط قند خون شما در دو تا سه ماه گذشته به چه صورت بوده است. اگر پیش از این علائمی داشته اید، ممکن است آزمایش قند خون تصادفی برایتان تجویز کند تا مشخص شود قند خون حال حاضر شما چقدر است.

 

 

اهمیت رژیم غذایی

 

 

با تغییر رژیم غذایی و کاهش وزن اضافی، میتوانید قند خون خود را کنترل کنید. همچنین با این کار خطر عوارض بعدی آن را نیز کاهش میدهید. کربوهیدراتهای برنامه غذایی خود را به دقت بررسی کنید. مقدار آن را در هر وعده به یک اندازه نگه دارید و مراقب چربی و پروتئین مصرفی باشید و کالری دریافتی خود را کاهش دهید. از پزشک بخواهید شما را به متخصص تغذیه ارجاع دهد تا برنامه غذایی سالم داشته باشید.

 

 

اهمیت ورزش

 

 

ورزش منظم مانند ورزشهای قدرتی یا پیاده روی، مصرف انسولین توسط بدن را بهبود بخشیده و قند خون را کاهش میدهد. تحرک داشتن نیز به رهایی از چربیهای اضافی کمک میکند، فشار خون را کاهش میدهد و از شما در مقابل بیماریهای قلبی محافظت مینماید. حداقل سی دقیقه ورزش با شدت متوسط در بیشتر روزهای هفته باید داشته باشید.

 

 

آرام سازی

 

 

استرس فشار و قند خون را بالا میبرد. برخی افراد هیچ کاری برای کنترل آن انجام نمیدهند. برخی دیگر برای غلبه بر آن به غذا روی می آورند. به جای آن از تکنیکهای آرام سازی مانند تنفس عمیق ، مدیتیشن یا تصویر سازی استفاده کنید. با مشاور و یا یکی از عزیزان مورد اعتماد خود صحبت کنید تا استرستان کاهش یابد. اگر نمیتوانید بر استرس خود غلبه کنید، به پزشک یا روانشناس مراجعه کنید.

 

 

داروهای خوراکی میتوانند مفید باشند

 

 

اگر رژیم غذایی و ورزش نمیتوانند قند خون شما را تحت کنترل در آورند ممکن است پزشک دارو برایتان تجویز کند. انواع داروهای دیابت در دسترس هستند و اغلب به صورت ترکیبی استفاده میشوند. برخی داروها به این صورت تاثیر میگذارند که به پانکراس اعلام میکنند باید انسولین بیشتری تولید کند. برخی دیگر به بدن کمک میکنند از انسولین بهتر استفاده کند یا این که گوارش نشاسته را مهار میکنند. برخی نیز تجزیه انسولین را کند میکنند.

 

 

انسولین تنها برای دیابت نوع ۱ نیست

 

 

پزشک ممکن است در اوایل درمان، انسولین تجویز کند و آن را را در ترکیب با داروهای دیگر تجویز کند. همچنین برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو که دچار نارسایی سلول بتا شده اند، مفید می باشد. نارسایی سلول بتا به این معنی است که سلولهای پانکراس دیگر هنگام افزایش قند خون، انسولین تولید نمیکنند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، انسولین بخشی از درمان روزانه شما خواهد بود.

 

 

 

داروهای جدید: تزریق غیر انسولینی  

 

 

داروهای جدید به نام تزریق غیر انسولینی (non-insulin injectables) برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو در دسترس هستند. این داروها باعث میشوند خود بدن برای کنترل قند خون، انسولین تولید کند.

 

 

 

چرا آزمایش قند خون اهمیت دارد؟

 

 

پزشک میتواند به شما نشان دهد چگونه دستگاه تست قند را برای ارزیابی قند خون خود استفاده کنید. با این کار متوجه میشوید درمان یا برنامه غذایی تا چه حد موثر است. این که چند وقت یک بار و چه زمانی تست بگیرید، بستگی به میزان کنترل دیابت شما، نوع درمان مورد استفاده و ثبات قند خونتان دارد. معمولا هنگام بیداری پیش و پس از صرف غذا و ورزش و پیش از خواب، تست انجام میشود.

 

 

 

مشکلات قلب و عروق

 

 

اگر دیابت را با ورزش و برنامه غذایی درمان نکنید، در خطر تجمع پلاک در عروق قرار میگیرید. این مواد چسبنده، جریان خون را آهسته ساخته و خطر تشکیل لخته را افزایش میدهند. تجمع پلاک در دیواره های عروق موجب سخت شدن آنها میشود، به این وضعیت اترواسکلروز میگویند. اترواسکلروز شما را در خطر حمله قلبی و سکته مغزی قرار میدهد. حدود دو نفر از هر سه فرد مبتلا به دیابت، از بیماری قلبی می میرند.

 

 

 

مشکلات کلیوی و دیابت

 

 

هر قدر مدت بیشتری دیابت داشته باشید، احتمال بیماری مزمن کلیه در شما بیشتر است. نیمی از موارد جدید بیماری کلیه، به واسطه دیابت ایجاد میشود. کنترل قند خون، فشار خون و کلسترول خطر مشکلات کلیه را کاهش میدهد. آزمایشهای سالانه و داروها میتوانند بیماری را کند کرده و کلیه ها را سالم نگه دارند.

 

 

 

مشکلات چشم

 

 

قند خون بالا میتواند به رگهای کوچک چشم که مواد مغذی و اکسیژن را به شبکیه میرسانند، صدمه وارد کند. به این وضعیت رتینوپاتی دیابتی میگویند که میتواند منجر به کاهش بینایی شود. اولین عامل موارد جدید کوری در افراد بین ۲۰ تا ۷۴ سال، رتینوپاتی دیابتی است. تجمع خون یا خونریزی در شبکیه یک چشم، در تصویر دیده میشود.
 

 

 

درد عصبی دیابتی

 

 

دیابتی که تحت کنترل قرار ندارد، به مرور زمان میتواند به عصبها آسیب واردکند. علائم آن عبارتند از مور مور شدن، بی حسی، درد و حس سوزن سوزن شدن که اغلب در انگشتها، دست، پنجه پا یا پا دیده میشود. این آسیب را نمیتوان باز گرداند اما درمانهایی وجود دارند که جلوی پیشروی آن را میگیرند. کنترل دیابت میتواند به پیشگیری از آسیبهای بعدی جلوگیری کند.

 

 

 

آسیبهای پا در اثر دیابت

 

 

آسیبی که دیابت به عصبها وارد میکند حس لامسه در پا را تضعیف مینماید به طوری که ممکن است متوجه زخمهای پا نشوید. در عین حال سخت شدن عروق جریان خون به این ناحیه را کاهش میدهند. حتی یک جراحت کوچک میتواند زخم و قانقاریا ایجاد کند. در موارد شدید، عفونت میتواند به قطع عضو منتهی شود.

 

 

 

دندانها و لثه ها، هدف دیابت

 

 

 

قند خون بالا میتواند به باکتریهایی که موجب تشکیل پلاک در دهان میشوند تغذیه رسانی کند. تجمع پلاک منجر به پوسیدگی، ایجاد حفره در دندان و بیماری لثه شود. بیماری شدید لثه میتواند به از دست دادن دندان منجر شود. لثه ها و بافتها و استخوانهایی که دندان را در جای خود نگه میدارند، ضعیف میشوند. همچنین ابتلا به عفونت محتمل میشود.

 

 

 

آیا میتوان از آن پیشگیری کرد؟

 

 

 

یکی از عجیبترین چیزها در مورد دیابت نوع دو این است که میتوانید از آن پیشگیری کنید. برای کاهش خطر آن، همان توصیه های مربوط به بیماری قلبی را رعایت کنید: –    رژیم غذایی سالم داشته باشید –  به مدت ۳۰ دقیقه در روز و پنج روز در هفته ورزش کنید – وزن سالم داشته باشید –  با پزشک درباره آزمایش پیش دیابت صحبت کنید افرادی که در مرحله پیش دیابت قرار دارند میتوانند با تغییر در سبک زندگی و نیز مصرف دارو از بروز آن پیشگیری کنند.

 

 

 

امروزه دیابت یکی از شایع ترین بیماری ها در جهان است که نیمی از جمعیت جهان به آن مبتلا هستند. به گزارش سایت «Readers Digest» در بیماری دیابت به علت ترشح ناکافی انسولین که یکی از مهم ترین هورمون های بدن به حساب می آید، میزان قند خون از حد طبیعی خارج می شود.این بیماری با ایجاد مشکلات و اختلالاتی مانند بیماری قلبی عروقی، حمله قلبی، آسیب به اعصاب و قانقاریا می تواند زندگی فرد را به خطر اندازد. بنابراین برای داشتن زندگی بهتر و سالم تر، باید از بدن خود خوب مراقبت و برای پیش گیری از این بیماری مهلک میزان متعادل قند خون را حفظ کنیم.از زمان قدیم، گیاهان متفاوتی برای درمان این بیماری به کار می رفت که از نظر علمی نیز تاثیر آن ها ثابت شده است. در این مطلب به تعدادی از این گیاهان اشاره خواهیم کرد.

 

 

● آلوئه ورا؛ آلوئه ورا به عنوان گیاه شفابخش شناخته شده است. شیره خشک شده و ژل که از قسمت داخل برگ ها به دست می آید در کاهش میزان گلوکز خون بسیار موثر است.

 

 

● دارچین؛ این ادویه دسترسی سلول های چربی را به انسولین آسان تر می کند و تبدیل گلوکز به انرژی را چند برابر افزایش می دهد. علاوه بر آن دارچین مانع ایجاد رادیکال های آزادخطرناک می شود.

 

 

● پیاز؛ این گیاه تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قند خون دارد. پیاز روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر می گذارد و باعث افزایش ترشح انسولین می شود.

 

 

● سیر؛ این گیاه بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلول های لوزالمعده و تحرک آن برای تولید انسولین به حساب می آید.

 

 

● برگ های انبه؛ برگ های انبه درمان موثری برای بیماری دیابت است. کافی است برگ های انبه را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. سپس برگ ها را بفشارید و آب به دست آمده را بخورید یا برگ های انبه را خشک و سپس آسیاب کنید و روزی ۲ بار با آب مصرف کنید. این ۲ روش عوارض دیابت را از بین می برد.

 

 

● قره قاط؛ این میوه اختلالات پرخطر دیابت مانند آسیب های چشمی و آب مروارید را کاهش می دهد.

 

 

● جینکو بیلوبا؛ عصاره این گیاه برای پیش گیری و درمان مراحل اولیه ناراحتی عصبی ناشی از دیابت موثر است.

 

 

● شنبلیله؛ شنبلیله یکی از پرمصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب می آید. شنبلیله مقاومت انسولین را در بدن کاهش می دهد و با افزایش تعداد گیرنده های انسولین در گلبول های قرمز، میزان قند خون را کنترل می کند. این گیاه با به کارگیری گلوکز در بافت های پیرامونی، میزان گلوکز خون را کاهش می دهد. کافی است دانه های شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان آب خیس کنید و روز بعد آب آن را بخورید و دانه ها را بجوید.

 

 

● اسفرزه؛ این گیاه خاصیت کاهش دهنده کلسترول و قند خون را داراست. فیبر بالای موجود در آن، یبوست را از بین می برد و با کاهش کلسترول، خطر بیماری قلبی را نیز کاهش می دهد.

 

 

● ریحان؛ این گیاه، روند ترشح انسولین را آسان تر می کند. به طور عمومی هر گیاهی که لوزالمعده و کبد را تقویت کند، در درمان دیابت مفید است. اما اگر دیابتی هستید و دارویی برای کنترل میزان خون مصرف می کنید، بهتر است با پزشک مشورت و به طور منظم میزان قند خون خود را کنترل کنید تا با افت ناگهانی قند خون مواجه نشوید.

 

 

گردآوری: مجله ی اینترنتی جوانی ها

مطالب بیشتر از سایت ما

چربی خون همراه با راهی برای پیشگیری از آن دانستنی چربی خون

رابطه سرطان پوست و قهوه سرطان

بیماری ام اس همراه با نشانه های آن بیماری ام اس

دمنوش هایی برای درمان بی خوابی دلیل کم خوابی

سالمندان همراه با توصیه های غذایی غذای سالمندان

با تب کودکان چه باید کرد؟ کاهش تب کودکان

دانستنی هایی درباره ی مشکلات تیروئیدی کم کاری تیروئید

پوشیدن کفش پاشنه بلند چه عاقبتی دارد؟ تأثیرات کفش پاشنه بلند

از دلایل عرق سوز شدن پوست در تابستان جلوگیری از عرق‌سوز شدن

راز و رمز شاداب ماندن پوست پوست