خاکشیر دارای خاصیت ضد میکروب است از این رو استفاده از آن در هنگام تب موجب کاهش دمای بدن میشود.
خاصیت خاکشیر aligncenter wp-image-48704 size-full" title="سنگ کلیه,ماده غذایی,ورم,ملین,برنامه غذایی,صفرا,تب,بیماری,ضد میکروب,ویتامین,خاصیت خاکشیر," src="http://javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/co711.jpg" alt="سنگ کلیه,ماده غذایی,ورم,ملین,برنامه غذایی,صفرا,تب,بیماری,ضد میکروب,ویتامین,خاصیت خاکشیر," width="400" height="271" srcset="http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/co711-300x203.jpg 300w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/co711.jpg 400w" sizes="(max-width: 400px) 100vw, 400px">
بعضی از مردم با خاصیت خنگ کنندگی، ضدعطش و صفرابر خاکشیر آشنا هستند و به همین دلیل آن را در فصل تابستان در برنامههای غذایی خود میگنجانند و آن را به صورت شربت میل میکنند.
خاکشیر یا خاکشی در اکثر نقاط ایران رویش دارد و دارای اسید چرب است و از نظر طب قدیم ایران گرم است.
خاکشیر از قدیم به عنوان اشتهاآور، مقوی معده، ضد تب، ملین و در مشکلات سوء هاضمه مورد استفاده بوده است. در زمان قدیم از این خاکشیر برای درمان اسهال خونی نیز استفاده میشده است.
همچنین این ماده غذایی التیام دهنده زخم و جراحات است. ادرار آور و تببر و میتواند التهاب کلیه و سنگ کلیه را برطرف کند.
خاکشیر صدا را باز میکند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از آن استفاده میشود. از گلها و برگهای آن میتوان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
خاکشیر را میتوان در آب سرد خیس کرد و چند ساعت بعد میل کرد وهمچنین به صورت جوشانده به مدت ۱۰ دقیقه با آب جوشاند و پس از سرد شدن مخلوط را خورد.
برای رفع زخم، جراحات و رفع ورمها، میتوان خاکشیر را کوبید و در محل مورد نظر استفاده کرد.
دانههای خاکشیر باید در ظروف سربسته، دور از نور، حرارت و رطوبت نگهداری شوند. گاهی دانههای گیاهان خانواده خاکشیر که مشابه با آن وجود دارد به اشتباه توسط مردم مورد استفاده قرار میگیرند، لذا باید به رنگ، اندازه و شکل دانهها دقت کافی کرد.
خواص آب کرفس
مصرف روزانه سبزیجات ؛ پیشگیری از بیماری ها
نعناع ؛ درمان سردرد
خاصیت خاکشیر,ضد میکروب,تب,خاکشیر,صفرا,برنامه غذایی,شربت,اشتهاآور,مقوی معده,ضد تب,ملین,اسهال خونی,ماده غذایی,زخم,جراحات,ادرارآور,کلیه,سنگ کلیه,پوست,بیماری,ویتامین,ورم,زخم,