منابع غذایی آهن سس سویا

میوه,جعفری,غذا,گوجه فرنگی,سس سویا,دانه های روغنی,آهن,اسید مالیک,اسید سیتریک,سیب زمینی,اکسیژن,خون رسانی,نخمیر,فقر آهن,بیماری,پروتئین,گلابی,جگر,اسید اسکوربیک,پرتقال,گلبول قرمز,گل کلم,توان جسمی و روانی,لیمو ترش,کودکان,خربزه,اسفناج,سبزی,هویج,چغندر,حبوبات,دی اکسید کربن,زردآلو,قلوه,منابع غذایی آهن,عدس,فلفل سبز,هموگلوبین,زنان,مواد غذایی,مغذی,باروری,آناناس,انبه,چای,کم خونی,توت فرنگی,ماهی,منابع غذایی آهن ,پرندگان,خوراکی,گوشت,اسید فولیک,تغذیه,ریواس,ویتامین,زرده تخم مرغ,لوبیا,گریپ فروت,قهوه

منابع غذایی آهن سس سویا

 منابع غذایی آهن,فقر آهن,آهن,تغذیه,کودکان,باروری,زنان,گلبول قرمز,هموگلوبین,بیماری,توان جسمی و روانی,مغذی,خون رسانی,ویتامین,اسید فولیک,غذا,گوشت,ماهی,پرندگان,پروتئین,سبزی,میوه,ویتامین,مواد غذایی,جگر,زرده تخم مرغ,اسفناج,حبوبات,دانه های روغنی,زردآلو,خوراکی,کم خونی,اکسیژن,دی اکسید کربن,مواد غذایی,اسید سیتریک,اسید اسکوربیک,پرتقال,انبه,سیب زمینی,سس سویا,اسید مالیک,هویج,نخمیر,قلوه,جعفری,عدس,لوبیا,خربزه,ریواس,گلابی,گل کلم,لیمو ترش,آناناس,چغندر,گوجه فرنگی,گریپ فروت,فلفل سبز,توت فرنگی,چای,قهوه,

فقر آهن یکی از شایع‌ترین اختلالات تغذیه‌ای در کشورهای در حال توسعه و مهم‌ترین علت کم ‌خونی تغذیه‌ای در کودکان و زنان در سنین باروری است که با ایجاد گلبول‌های قرمز کوچک و کاهش مقدار هموگلوبین سبب کاهش توان جسمی و روانی فرد و حتی افزایش میزان مرگ و میر و ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.

منابع غذایی آهن aligncenter wp-image-48651 " title="میوه,جعفری,غذا,گوجه فرنگی,سس سویا,دانه های روغنی,آهن,اسید مالیک,اسید سیتریک,سیب زمینی,اکسیژن," src="http://javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/مواد-غذایی-آهن-دار.jpg" alt="میوه,جعفری,غذا,گوجه فرنگی,سس سویا,دانه های روغنی,آهن,اسید مالیک,اسید سیتریک,سیب زمینی,اکسیژن," width="432" height="308" srcset="http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/مواد-غذایی-آهن-دار-150x107.jpg 150w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/مواد-غذایی-آهن-دار-300x214.jpg 300w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/مواد-غذایی-آهن-دار.jpg 365w" sizes="(max-width: 432px) 100vw, 432px">

از مهم‌ترین ریزمغذی‌ها جهت خون‌سازی که کمبود آنها موجب بروز کم‌ خونی می‌شود می‌توان به آهن، ویتامین ب۱۲ و اسید فولیک اشاره کرد.

جذب آهن غذا ، اغلب تحت تأثیر شکل آهن موجود در آن می باشد. آهن موجود در پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو، ماهی و پرندگان ( آهن هِم) بیشتر جذب می شود در حالیکه جذب آهن پروتئین های گیاهی مانند سبزی ها و میوه ها ( آهن غیر هم) کم تر می باشد.

باید توجه داشت که ویتامینCجذب آهن سبزی ها و میوه ها( آهن غیرهم) را بیشتر می کند. مصرف چای همراه یا بلافاصله بعد ازغذا نیز می تواند جذب آهن را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

مواد غذایی شامل جگر، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم‌مرغ، سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره و پهن مثل اسفناج، حبوبات و میوه‌های خشک مخصوصا برگه زردآلو و دانه‌های روغنی بهترین منابع خوراکی حاوی آهن هستند.

کم‌ خونی حالتی است که در آن تعداد یا اندازه گلبول‌های قرمز و یا مقدار هموگلوبین موجود در خون کاهش یافته و فرآیند تبادل اکسیژن و دی‌اکسید کربن بین خون و سلول‌های بدن دچار اختلال می‌شود.

مواد غذایی شامل جگر، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم‌مرغ، سبزیجات دارای برگ‌های سبز تیره و پهن مثل اسفناج، حبوبات و میوه‌های خشک مخصوصا برگه زردآلو و دانه‌های روغنی بهترین منابع خوراکی حاوی آهن هستند.

به علاوه منابع غذایی حاوی ویتامین ث،‌ اسید سیتریک و اسید اسکوربیک مانند آب‌ پرتقال، انبه و طالبی، منابع حاوی اسید مالیک و اسید تارتاریک مثل هویج و سیب‌زمینی و محصولات تخمیری مثل سس سویا عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن هستند.

منابع غذایی آهن دار عبارتند از:

جگر، قلوه ، گوشت قرمز، ماهی، زرده تخم مرغ ، سبزی های دارای برگ سبز تیره مانند جعفری ، اسفناج و حبوبات ؛ مثل عدس و لوبیا، هم چنین میوه های خشک ( برگه ها) به خصوص برگه زرد آلو و دانه های روغنی.

عوامل افزایش دهنده جذب آهن و منابع غذایی آنها:

۱- اسید سیتریک و اسید اسکوربیک ( ویتامینC) که درآلو، خربزه، ریواس، انبه، گلابی، طالبی، گل کلم، سبزی ها ، آب پرتقال، لیمو شیرین ، لیمو ترش، سیب و آناناس وجود دارند، می توانند عوامل افزایش دهنده جذب آهن در بدن باشند-.
۲- هویج ، سیب زمینی، چغندر، کدو تنبل ، گوجه فرنگی، کلم پیچ و شلغم موجود است ، سبب افزایش جذب آهن می شود.
۳- محصولات تخمیری مثل سس سویا نیز در این دسته از عوامل گنجانده می شوند.

توصیه های زیر را به کار بندید :

هنگام استفاده از غذاهایی که غنی از آهن می باشند ، از منابع غذایی حاوی ویتامین در هر وعده غذایی ، جهت جذب بهتر آهن ( مثل پرتقال، گریپ فروت، کوجه فرنگی، کلم، توت فرنگی، فلفل سبزو لیمو ترش)
گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی .
. پرهیز از مصرف چای و قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا

کدام خوراکی ها باعث تقویت حافظه می شوند؟

آیا مواد غذایی ارگانیک بهتر هستند؟

نخودفرنگی و این همه خاصیت!

 منابع غذایی آهن,فقر آهن,آهن,تغذیه,کودکان,باروری,زنان,گلبول قرمز,هموگلوبین,بیماری,توان جسمی و روانی,مغذی,خون رسانی,ویتامین,اسید فولیک,غذا,گوشت,ماهی,پرندگان,پروتئین,سبزی,میوه,ویتامین,مواد غذایی,جگر,زرده تخم مرغ,اسفناج,حبوبات,دانه های روغنی,زردآلو,خوراکی,کم خونی,اکسیژن,دی اکسید کربن,مواد غذایی,اسید سیتریک,اسید اسکوربیک,پرتقال,انبه,سیب زمینی,سس سویا,اسید مالیک,هویج,نخمیر,قلوه,جعفری,عدس,لوبیا,خربزه,ریواس,گلابی,گل کلم,لیمو ترش,آناناس,چغندر,گوجه فرنگی,گریپ فروت,فلفل سبز,توت فرنگی,چای,قهوه,

مطالب بیشتر از سایت ما

خواص تخم مرغ شیر مادر

تاثیرات گوشت بر چهره گوشت

رفع خستگی ناشی از سرطان با جینسینگ خستگی

جایگزین ایبوبروفن با خوردن روغن زیتون روغن

خواص زیتون زیتون

خواص بامیه خواص بامیه

خاصیت دارویی گیاه زوفا فشار خون

خاصیت گیاه وانیل ساقه سبز

کاهش فشار خون با برگ زیتون زیتون

با استفاده از خاکشیر ، انجیر و زیتون سیستم گوارش خود را منظم کنید بدن انسان