آشنایی کامل با خواص جگر، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.
آشنایی کامل با خواص جگر
جگر یکی از غنیترین منابع گوشتها و شامل آهن زیادی است اما به علت این که محل تجمع سموم بدن حیوان است (ارگان دفع سموم بدن) توصیه میشود؛ در صورت تمایل در هر هفته حداکثر یک بار و آن هم به میزان ۱۵۰ گرم مصرف شود.
آهن یکی از عناصر کمیاب در بدن بوده و نقش بسیار حیاتی دارد، معمولا در بدن به دو شکل قابل جذب یا سریعالجذب و یا سخت جذب وجود دارد.
آهنی که به صورت سریعالجذب است در مواد غذایی همچون انواع گوشتها (مرغ و ماهی و گوشت سایر پرندگان و نیز گوشت غدهای یا شکمی مانند دل، قلوه، جگر و زبان) وجود دارد.
مواد غذایی همچون تخممرغ، حبوبات، دانه کامل غلات و سبزیهای غدهای نیز حاوی آهن هستند اما آهن موجود در آنها از نوع دیر جذب است و لازم است برای تسهیل جذب آهن در آنها با مواد غذایی خورده شوند که جذب آنها را آسان کرده و یا با موادی مصرف نشوند که مانع جذب آهن آنها شود.
سبزیها و میوهها به علت داشتن ویتامین C و تسهیل جذب آهن در کنار مصرف حبوبات و تخم مرغ و غذاهایی که حاوی آهن دیر جذباند، مصرف شوند و از مواد غذایی که جذب آهن آنها را به تاخیر میاندازد نظیر نوشابه و چای خودداری شود.
جگر سیاه از منابع بسیار غنی ویتامین A نیز هست. ویتامین A از گروه ویتامین های محلول در چربی است که در رشد، سلامت پوست، بینایی و بالا رفتن مقاومت بدن در برابر عفونت ها نقش بسزایی دارد.
جگر سیاه یکی از مواد غذایی است که از لحاظ مقدار ویتامین A تقریبا ماده غذایی شبیه به آن وجود ندارد. در افرادی که دچار کمبود این ویتامین هستند، مصرف کمی جگر یا عصاره آن می تواند به خوبی مشکل آنان را بر طرف سازد. ویتامین A موجود در جگر موجب حفظ سلامتی مخاط دستگاه تنفسی فوقانی و گوش داخلی نیز می شود.
جگر، شیر، تخم مرغ و ماهی های چرب حاوی ویتامین A می باشند و پیش ساز آن هم در سبزیجاتی مانند هویج و اسفناج یافت می شود. حلزون گوش به طور معمول دارای مقدار زیادی ویتامین A است که برای انجام فعالیت خود به آن نیاز دارد. کمبود ویتامین A ممکن است با اختلالات گوش داخلی ارتباط داشته باشد. اسم قدیمی ویتامین A، ویتامین ضد عفونت بوده است، زیرا اگر ویتامین A بدن تامین باشد فرد کمتر دچار عفونت و به ویژه عفونت های تنفسی می شود.
یک وعده جگر گاو به وزن حدود ۱۲۰ گرم، بیش از ۱۰ برابر RDA (مقدار خوراکی توصیه شده روزانه) ویتامین A و ۲۵ تا ۵۰ برابر این مقدار ویتامین B12 (بسته به شیوه آماده سازی آن)، ۱۰۰ درصد یا بیشتر از مقادیر مجاز توصیه شده فولات و نیاسین و افزون بر مقادیر یاد شده آهن و روی به دست می دهد.
گردآوری:
مطالب مرتبط
آشنایی کامل با خواص خربزه درختی (پاپایا)
آشنایی کامل با خواص کنگر فرنگی
آشنایی کامل با خواص سنجد