آشنایی کامل با خواص ذرت خواص میوه ها

خواص میوه ها,بلالی,آشپزی,میوه,بلال,انواع میوه,خواص درمانی ذرت,خواص بلال,خواص حبوبات,انواع حبوبات,خواص سبزیجات,خواص ذرت,خواص مواد غذایی,خواص درمانی بلال,خواص بلالی,ذرت,سبزی,انواع سبزیجات,آشنایی کامل با خواص ذرت

آشنایی کامل با خواص ذرت خواص میوه ها

ذرت سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله انواع ویتامین‌های گروه B مانند: B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (پانتوتنیک اسید)، B6 (ریبوفلاوین)، B9 (فولات) و نیز ویتامین C می‌باشد. همچنین دارای املاحی چون: پتاسیم، فسفر و منگنز است.

آشنایی کامل با خواص ذرت، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.

خواص میوه ها,بلالی,آشپزی,میوه,بلال,انواع میوه,خواص درمانی ذرت,خواص بلال,خواص حبوبات,انواع حبوبات,خواص سبزیجات,

آشنایی کامل با خواص ذرت

 

ذرت مانند سیب‌زمینی یکی از سبزیجات نشاسته‌ای می‌باشد و در بسیاری از کشورها یکی از منابع اصلی تامین کننده غلات کامل است و از جمله منابع اصلی نشاسته در رژیم غذایی آن‌ها می‌باشد که بخش اعظمی از انرژی روزانه‌شان را تامین می‌کند.

ذرت دارای بیش از صدها گونه متفاوت است و به رنگ‌های بسیار متنوعی وجود دارد. در حقیقت علاوه بر ذرت زرد و سفید، ذرت به رنگ‌های صورتی، بنفش، آبی، قرمز و مشکی نیز وجود دارد. جالب است بدانید اخیراً ذرت‌های چند رنگ هم در کشور آمریکا کشت شده‌اند.

از این گیاه محصولات متعددی مانند نشاسته ذرت، آرد ذرت، شربت ذرت، روغن ذرت، پاپ کورن و … تهیه می‌شود.

ذرت Corn

نام علمی Zea mays

کلیات گیاه شناسی

ذرت که بفارسی بلال نیز نامیده می شود گیاهی است یکساله و یک پایه دارای ساقه ای راست که ارتفاع آن تا چهارمتر می رسد.

ذرت گیاه بومی آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .

برگهای ذرت متناوب و دراز می باشد . گلهای نر ذرت بصورت خوشه ای بوده که مرکب از سنبل های قرمز روشن می باشد . گلهای ماده آن از ۲تا ۴ گل تشکیل شده در کنار برگ های ذرت قرار درد .

غشایی که روی بلال را می پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می باشد . دانه های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته اند . این دانه ها برنگ زرد یا قهو ه ای می باشند .

ترکیبات شیمیایی:

رنگ زرد ذرت مربوط به موادی به نام زئین Zeine و زیازانتین Zeaxanthine می باشد .

در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است :

انرژی ۳۵۰ کالری
آب ۱۳ گرم
پروتئین ۹ گرم
چربی ۴ گرم
مواد نشاسته ای ۷۲ گرم
کلسیم ۲۲ میلی گرم
سدیم ۱ میلی گرم
پتاسیم ۲۸۵ میلی گرم
فسفر ۲۶۵ میلی گرم
آهن ۲ میلی گرم
ویتامین آ ۴۹۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۴ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۱۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۲/۲ میلی گرم
ارسنیک ۳۰ میلی گرم

کاکل ذرت دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می باشد .

در صد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است :

گوگرد ۲/۸ میلی گرم
کلر ۳/۶ میلی گرم
فسفر ۵/۲ میلی گرم
سیلیسیم ۴ گرم
آهن ۰/۰۶ میلی گرم
کلسیم ۱/۷ میلی گرم
منیزیم ۱/۴ میلی گرم
سدیم ۰/۲ میلی گرم
پتاسیم ۲۶/۵ میلی گرم

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود کاکل ذرت دارای مقدر زیادی پتاسیم است وبعلت وجود این ماده معدنی است که کاکل ذرت ادرار آور است .

ذرت سرشار از ویتامین‌ها و املاح

ذرت سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله انواع ویتامین‌های گروه B مانند: B1 (تیامین)، B2 (ریبوفلاوین)، B3 (نیاسین)، B5 (پانتوتنیک اسید)، B6 (ریبوفلاوین)، B9 (فولات) و نیز ویتامین C می‌باشد. همچنین دارای املاحی چون: پتاسیم، فسفر و منگنز است.

انواع فیبرهای محلول و نامحلول به فراوانی در ذرت یافت می‌شوند و هر ۱۰۰ گرم از آن ۵ درصد نیاز روزانه فیبر را تامین می‌کند؛ که در کاهش کلسترول خون و سرطان کولون کارآمد است.

ذرت بالأخص زمانی که به همراه حبوبات مصرف شود از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و می‌تواند نیاز پروتئینی بدن را تامین کند. در هر فنجان از آن ۵-۶ گرم پروتئین وجود دارد.

ذرت یکی از غلات فاقد گلوتن می‌باشد که می‌تواند منبع مناسبی از نشاسته برای بیماران مبتلا به سلیاک باشد.

خواص داروئی:

ذرت دارای ارزش غذایی فراوانی است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد . بنابراین برای تهیه نان ذرت در آنرا با در سایر غلات مخلوط می کنند .

ذرت از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است “

۱)پماد ذرت خشک کننده زخم ها می باشد .

۲)ذرت غذای خوبی برای پیشگیری سرطان است.

۳)استفاده مداوم از ذرت از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .

۴)روغن ذرت کلسترول خون را پائین می آرود .

۵)روغن ذرت برای درمان اگزما و بیماریهای پوستی مفید است.

خواص درمانی کاکل ذرت

کاکل ذرت را قبل از رسیدن کامل میوه یعنی قبل از پژمدره شدن می چینند و بسرعت خشک می کنند . کاکل ذرت بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می کند .

برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت ،‌مقدر ۳۰ گرم از آنرا در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت پنج دقیقه دم می کنند .

۱-دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .

۲-درد و ناراحتی های دستگاه ادراری را تسکین می دهد .

۳-سنگ مثانه ،‌التهاب ،‌ورم مثانه و درد مثانه را از بین می برد .

۴-کاکل ذرت بطور کلی دستگاه ادراری را تمیز می کند .

بغیر از کاکل ذرت از برگ و ریشه وساقه بلال نیز استفاده طبی بعمل میآید .

۱)جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می آرود.

۲)برای دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهای بلال استفاده کنید .

۳)جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادراری مفید است .

۴)جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می برد .

۵)در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

گردآوری:

 

مطالب مرتبط

 

 

آشنایی کامل با خواص خربزه درختی (پاپایا)

آشنایی کامل با خواص کنگر فرنگی

آشنایی کامل با خواص سنجد

مطالب بیشتر از سایت ما

آشنایی کامل با خواص قهوه قهوه

آشنایی کامل با خواص جگر فواید جگر

آشنایی کامل با خواص تخمه آفتابگردان خواص میوه ها

آشنایی کامل با خواص ماست ماست

هر روز صبح این اقدامات زیبایی را انجام دهید .!! زیبایی

آشنایی با رژیــم لاغری ویت واچرز لاغری

توصیه هایی برای پیشگیری از ایجاد سنگ‌ کلیه .!! کلیه

۸ دلیل جدی برای بزرگ شدن شکم .!! نقش فیبر در چاقی

استفاده از گیاهان برای پیشگیری از سکته قلبی و مغزی و سرطان سکته قلبی

دلیل اصلی جوش زدن بعد از اپیلاسیون اپیلاسیون