آشنایی کامل با خواص سنجد خواص سنجد

خاصیت سنجد,ارزش غذایی سنجد,فواید سنجد,خواص میوه ها,سبزی,آشنایی کامل با خواص سنجد ,خواص حبوبات,انواع میوه,خواص سنجد,میوه,انواع سبزیجات,انواع حبوبات,سنجد,خواص سبزیجات,خواص مواد غذایی,آشپزی

آشنایی کامل با خواص سنجد خواص سنجد

برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث می‌شود که دمل زود سر باز کند. عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک می کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که برای کاهش و بهبود درد ناشی از آرتروز، عصاره گیاه سنجد موثرتر از داروی مسکن استامینوفن عمل می کند. از ریشه آن در صنعت عطرسازی استفاده می ‌شود. از گل آن برای التیام زخم‌ استفاده می ‌شود. جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است. پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب ‌های حاد و مزمن کاربرد دارد برگ درخت سنجد را در روغن زیتون بجوشانید (ابتدا به مدت ۲۴ ساعت برگ را در روغن زیتون نگاه دارید سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است) این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بی‌حس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو می‌شود. جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ریشه دندان را محکم می‌کند و از خونریزی جلوگیری می‌کند بدین صورت که پوست سنجد را بجوشانید و صاف کنید سپس آن را مزمزه کنید. بوئیدن گل سنجد برای اشخاص فلج و کسانی که لقوه دارند مفید است. البته دختران جوان از بوئیدن آن خودداری کنند چون باعث ازدیاد شهوت در خانمها می‌گردد.

آشنایی کامل با خواص سنجد، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.

 

خاصیت سنجد,ارزش غذایی سنجد,فواید سنجد,خواص میوه ها,سبزی,آشنایی کامل با خواص سنجد  ,خواص حبوبات,انواع میوه,خواص سنجد,میوه,انواع سبزیجات,

آشنایی کامل با خواص سنجد

 

میوه سنجد از زمانهای گذشته در سبد غذایی ایرانیان جا داشته و در اعیاد سنتی به آن توجهی خاص مبذول شده است. امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده می‌شود. نام علمی سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رویشگاه این درخت بدلیل سازگاری آن با محیط‌های مختلف در اغلب نقاط کره زمین از جمله آمریکای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مرکزی و شمالی و … است.

به طور کلی ۳ نوع درخت سنجد در دنیا وجود دارد که ۲ نوع هلاگنوس و هیپوفار در ایران موجودست. درخت سنجد هلاگنوس به دلیل درشتی میوه‌، قامت بلند، نداشتن خار و برگهای پهن به درخت سنجد هیپورفیا برتری دارد.

خواص درخت سنجد در تمام اندامهای آن منتشر شده است و ریشه، چوب، پوست و میوه آن دارای خواص دارویی و صنعتی متفاوتی است از پوست درخت سنجد یک ماده شیمیایی دارویی مهم به نام تتراهیدروآرمور – متیل – N استخراج می‌شود. از برگ درخت سنجد آلکانویید استخراج می‌شود که در صنایع داروسازی کاربرد دارد. اسانس گل سنجد در صنایع داروسازی و آرایشی و عطرسازی بکار می‌رود.

درخت سنجد دارای ۳ قسمت برون بر (پوست قهوه‌ای رنگ)، میان‌بر (آردی شکل) و درون بر (هسته چوبی و سفت آن) است که قسمت میان‌بر و درون بر آن دارای ارزش غذایی فراوان است. در قسمت میان‌بر ۲ نوع قند گلوکز و فروکتوز، ۷ نوع چربی اشباع شده و اشباع نشده وجود دارد.

در قسمت درون بر سنجد ۱۷ نوع آمینواسید و مقداری پروتئین وجود دارد که هر یک از این آمینواسیدها خواص دارویی بسیار مفیدی دارند بطوری که می‌توان گفت میوه سنجد یک میوه دارویی صفراست. این میوه در طب سنتی به عنوان تانن قابض است بنابراین در معالجه بیماریهای دندان، لثه و اسهال و در درمان زخم معده موثر است و می‌تواند از خونریزی جلوگیری کند.

اگر آرد و هسته‌ میوه سنجد با هم آسیاب شود مصرف خوراکی آن بیماری آرتروز را درمان می‌کند. مصرف سنجد براى درمان و جلوگیرى از عوارضى مثل «قى»، اسهال صفراوى، زخم روده، سرفه‌هاى حاد گرم، سردرد و اثر رطوبت نافع است. سنجد مقوى قلب و برطرف کننده تب و لرزهاى سرد در بیماریهاى سینه مثل تنگى نفس، زخم ریه و عوارض دماغى محسوب مى شود.

سنجد براى درمان بیمارى هاى کبدى مانند زردى و یرقان مفید است و سنجد پخته شده به طور کامل (پوست – گوشت – هسته) در روغن زیتون به صورت خوراکى جهت درد مفاصل، خارش پوست و رشد مو توصیه شده است.

عرق شکوفه سنجد، ضد نفخ مؤثرى براى معده مى باشد. یکی از دانشمندان گفته است میوه سنجد گوشت براستخوان مى رویاند و انسان را فربه مى کند. پوست را تقویت کرده و کلیه ها را گرم نگه داشته و مانع از تکرر ادرار مى شود. در هند از روغن هسته آن لعوق یا شربت غلیظی درست می کنند که در التهاب غشاهای مخاطی همراه با ترشح همانند انواع زکام و نیز در موارد عفونتهای برونشها مصرف می نمایند.

در اسپانیا از شیره گل سنجد برای قطع تب های مهلک و خطرناک استفاده می شود. میوه سنجد از نظر طب سنتی،طبیعت سرد و خشک دارد و مقوی و مفرح است،ضد تهوع و صفرا بر نیز می باشد. سنجد به ویژه خام آن برای بند آوردن اسهال نافع است.

جوشانده گل سنجد برای بیماریهای دماغی مانند فلج و کزاز و نیز برای قلب و زخمهای ریوی و تنگی نفس مفید است و برای تقویت معده و کبد و باز کردن گرفتگیها و تحلیل گاز معده و یرقان نافع می باشد.

خواص درمانی سنجد:

بهترین اثر سنجد،‌ رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، ‌از ورود عفونت به بدن پیشگیری می ‌کند.
میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی می‌باشد.
سنجد رفع کننده سموم معده و روده می‌باشد.
بادشکن و مقوی قلب است

میوه سنجد ضدیرقان می‌باشد.
سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان می‌ کند و برای رشد مو مفید است.

کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
کسانی که سکسکه می‌کنند برای درمان آن ۵۰ دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
مصرف سنجد درمان‌گر ورم کیسه صفراست.
سنجد باعث قوی شدن ساق‌ها می‌گردد به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید.
سنجد عامل بیماری جذام را از بین می‌برد.
سنجد تب بر است.
سنجد کلیه‌ها را گرم می‌کند و معده را تمیز می‌کند.
سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم‌های لاغری دارند، می‌توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
سنجد ضد بلغم است.

خواص گل، برگ و پوست درخت سنجد:

برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث می‌شود که دمل زود سر باز کند.
عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک می کند. نتایج یک مطالعه نشان داد که برای کاهش و بهبود درد ناشی از آرتروز، عصاره گیاه سنجد موثرتر از داروی مسکن استامینوفن عمل می کند.
از ریشه آن در صنعت عطرسازی استفاده می ‌شود.
از گل آن برای التیام زخم‌ استفاده می ‌شود.
جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای اسهال کودکان است.
پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب ‌های حاد و مزمن کاربرد دارد
برگ درخت سنجد را در روغن زیتون بجوشانید (ابتدا به مدت ۲۴ ساعت برگ را در روغن زیتون نگاه دارید سپس با حرارت ملایم بجوشانید تا له شود اگر محتوی را در یک شیشه سر بسته بگذارید و در آب جوش بیندازید تا بجوشد و له شود خاصیت آن بیشتر است) این روغن برای ورم مفاصل و اعضای بی‌حس مفید است. همچنین اگر این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی مو می‌شود.
جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ریشه دندان را محکم می‌کند و از خونریزی جلوگیری می‌کند بدین صورت که پوست سنجد را بجوشانید و صاف کنید سپس آن را مزمزه کنید.
بوئیدن گل سنجد برای اشخاص فلج و کسانی که لقوه دارند مفید است. البته دختران جوان از بوئیدن آن خودداری کنند چون باعث ازدیاد شهوت در خانمها می‌گردد.

بهترین زمان مصرف:

بهتر است سنجد را به عنوان میان وعده استفاده کرد،

مضرات سنجد:

سنجد برای اشخاصی که یبوست دارند مضر است.

 

گردآوری:

 

مطالب مرتبط

 

 

 

آشنایی کامل با خواص کدو حلوایی و تخم کدو

آشنایی کامل با خواص نارگیل

آشنایی کامل با خواص آووکادو

مطالب بیشتر از سایت ما

آشنایی کامل با خواص کنگر فرنگی خواص کنگر فرنگی

آشنایی کامل با خواص خربزه درختی (پاپایا) خواص میوه ها

چند توصیه در مورد حجامت حجامت

بهترین و بدترین نوشیدنی‌ ها برای کاهش وزن نوشیدنی

رشد بیشتر ابرو ها ابرو

خانم ها برای زیبایی صبح بخوانید ..!!! روش های مراقبت ازدندان های کودکان

شفاف و روشن شدن پوست کدر پوست

نکات مهم در مورد بند انداختن صورت رنگ پوست

روش هایی برای جوان‌سازی صورت افزایش سن

از بین بردن موهای زائد با لیزر بدون عوارض جوش صورت