حد طبیعی ریزش مو چقدر است؟ مشکلات ریزش مو

دلیل,آرایش,فرکننده‌های دایمی مو,مو,مشکلات ریزش مو,رنگ مو,پزشک متخصص پوست و مو,دلیل ریزش مو,ریزش موی مردانه,تغییرات هورمونی,کمبودآهن,مبتلا به ریزش مو,علت ریزش مو,زیبایی,ریزش مو,ریزش مو در آقایان,میزان ریزش مو,افراد کاملا طاس,شایع‌ترین علت‌های ریزش مو در خانم‌ها,زنان,حد طبیعی ریزش مو چقدر است؟ ,آرایشی,درمان ریزش مو,غده تیروئید,پزشک,ریزش مو در خانم‌ها,ریزش موی طبیعی

حد طبیعی ریزش مو چقدر است؟ مشکلات ریزش مو

میلیون ها نفر که بیشتر آنها را زنان تشکیل می دهند از بیماری های تیروئید رنج می برند. هنگامی که بدن شما خیلی کم هورمون تیروئید را ترشح کند، گفته می شود که دچار کم کاری غده تیروئید هستید. تیروئید هورمونی است که مسوول متابولیسم بدن، ضربان قلب و حالت های روحی انسان است. اگر بدن تیروئید زیادی تولید کند، پرکاری غده تیروئید دارید. هورمون تیروئید مسوول همه چیز در بدن از مصرف اکسیژن بدن گرفته تا رشد مو، پوست و ناخن ها است. وقتی این هورمون به اندازه کافی و درست در بدن ترشح نشود شما شاهد تغییراتی در بدن خود خواهید بود.

حد طبیعی ریزش مو چقدر است؟، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.

دلیل,آرایش,فرکننده‌های دایمی مو,مو,مشکلات ریزش مو,رنگ مو,پزشک متخصص پوست و مو,دلیل ریزش مو,ریزش موی مردانه,تغییرات هورمونی,کمبودآهن,

حد طبیعی ریزش مو چقدر است؟

 

ریزش مو مشکل بسیاری از افراد است ، تا جایی که گاهی بر اثر آن فرد به مشکلات روانی از قبیل افسردگی و اضطراب مبتلا می‌شود.

جهت آشنایی بیشتر با این مشکل، گفتگوی زیر را با دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص بیماری‌های پوست و مو و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی بخوانید.

چه زمانی می‌توانیم بگوییم فردی مبتلا به ریزش مو شده است؟

به‌طور کلی اگر فرد در طول روز بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را از دست بدهد، ریزش موی طبیعی دارد. این موها، موهای مرده هستند. اگر این موها را که معمولا با دست کشیدن به سر و شانه زدن به دست می‌آیند، نگاه کنید، متوجه می‌شوید که انتهای سفیدی دارند.

بعضی‌ها فکر می‌کنند چون موها مرده اند و می‌ریزند، دیگر جای آنها مویی در نخواهد آمد. در حالی که این‌طور نیست و جای موهای مرده ریخته، رویش مجدد مو خواهیم داشت و جای نگرانی نیست. ولی به طور کلی تا زمانی که ۲۵ درصد تراکم موها کم نشود، فرد معمولا شکایتی از کم شدن موهایش ندارد.

آیا نوع ریزش مو در خانم‌ها و آقایان متفاوت است؟

بله، در آقایان معمولا ریزش مو بسیار شایع است، طوری که می‌گویند ۹۰ درصد آقایان درجاتی از ریزش موی مردانه را دارند. این عامل هم به ژنتیک مربوط می‌شود و هم به مسایل هورمونی.

به‌طور کلی اگر فرد در طول روز بین ۵۰ تا ۱۰۰ تار موی خود را از دست بدهد، ریزش موی طبیعی دارد. این موها، موهای مرده هستند.

ریزش مو در آقایان به این شکل است که از قسمت شقیقه‌ها شروع می‌شود و به تدریج عقب‌تر رفته و حالت مثلثی شکل به خود می‌گیرد و در نهایت موهای فرق سر، کم و نازک می شوند.

در همه این ناحیه‌ها به هم می‌چسبند و ممکن است هیچ تار مویی روی سرشان نماند، به جز قسمت‌هایی که حساس به هورمون مردانه نیستند، مانند کناره‌های گوش و پشت سر.

این الگو برای خانم‌ها به چه شکلی است؟

در خانم ها هم علت‌های مختلفی برای ریزش مو وجود دارد:یکی از شایع‌ترین علت‌های ریزش مو در خانم‌ها، کمبود آهن است. معمولا به دلیل خون‌ریزی‌های ماهانه و رژیم‌های لاغری سختی که بعضی از خانم‌ها می‌گیرند، یا دچار کم‌خونی شده و یا ذخیره آهن بدنشان کم می‌شود.

علت شایع دیگر در خانم‌ها مانند آقایان مسایل ژنتیکی است، یعنی خانم‌ها هم دچار ریزش موی مردانه می‌شوند اما طرح ریزش مو در خانم‌‌ها با آقایان فرق دارد.

در خانم‌ها معمولا خط جلوی سر حفظ می‌شود و تراکم موها در قسمت فرق و جلوی سر کم می شود و خانم‌ها احساس می‌کنند زمانی که فرق باز می‌کنند کف سرشان پیداست و موهایشان نازک شده اند.

گاهی این مساله آن‌قدر در خانم‌ها شدید است که قسمت جلوی سرشان مانند آقایان خالی می‌شود، ولی معمولا آنچه که در خانم‌ها دیده می‌شود، کاهش تراکم مو است نه طاسی.

آیا مصرف مواد مختلف برای شستشو، حالت دادن، رنگ کردن مو و … در ریزش مو موثر است؟

استفاده از مواد خارجی، فقط جنس موها را خراب می‌کند و معمولا باعث ریزش مو نمی‌شود.گاهی ممکن است موادی مانند فرکننده‌های دایمی مو یا موادی که فرهای مو را باز می‌کنند، آن‌قدر قوی باشند که موها را کاملا از ته شکسته و ریزش موی شدیدی ایجاد کنند.

پس به طور کلی رنگ کردن مو، فر کردن، سشوار زدن، استفاده از برس‌های دندانه‌ریز که می‌توانند موها را بکنند، استفاده از ژل‌ها که می‌توانند موها را به هم بچسبانند، استفاده از گیره‌‌ها و کش‌های مو که موها را تحت فشار قرار می‌دهند، همه می‌توانند به موی سر آسیب برسانند و مقدار ریزش مو را بیشتر کنند اما این ریزش دایمی نیست و موهای تازه جای آنها را می‌گیرند.

بیماری‌ها چطور؟

ببینید، فولیکول‌های مو کاملا زنده اند و تحت تاثیر شرایط عمومی بدن مانند بیماری‌های تب‌دار، حمله قلبی، زایمان، کشیدن سیگار و … قرار می‌گیرند که این عوامل می توانند باعث ریزش مو شوند.

افراد برای درمان و جلوگیری از ریزش مو چه باید کنند؟

چنانچه میزان ریزش مو بیشتر از حدی بود که در بالا ذکر شد، باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنند تا علت ریزش مو مشخص شود و درمان لازم صورت گیرد.

توصیه می‌کنم از خود درمانی به ویژه در زنان باردار، جدا خودداری شود.

چندی از دلایل ریزش مو :

۱٫ Telogen effluvium

Telogen effluvium، بیماری پوسته سر است که پس از بارداری، جراحی های مهم، کاهش وزن شدید یا استرس زیاد به وجود می آید. در اثر این پدیده شما هر روز دسته دسته موهای خود را به ویژه هنگام شامپو کردن، حالت دادن یا شانه زدن آنها از دست خواهید داد. این مساله می تواند عوارض جانبی برخی از داروها همچون داروهای ضدافسردگی، ضد اضطراب و کاهش دهنده التهاب نیز باشد. در طول این بیماری، موها پیش از اینکه از پوسته سر بیرون بیایند بسیار سریعتر از حالت نرمال، از فاز رویش به فاز استراحت می رسند.

نشانه ها: خانم ها به طور طبیعی ۶ هفته تا ۳ ماه پس از اتفاق های استرس زا دچار ریزش موی شدید می شوند. در بیشترین حد این بیماری ممکن است مشت مشت موهای خود را از دست بدهید.

روش های درمان: در برخی موارد، همچون بارداری یا جراحی های مهم، باید صبر کنید تا این دوره ریزش تمام شود. اما اگر در نتیجه مصرف داروها ریزش موی شدید دارید، با پزشک صحبت کنید تا دوز آن را کاهش دهد. اگر در نتیجه استرس دچار این مشکل شده اید نیز بهترین راه کم کردن اضطراب و هیجان های منفی است.

۲٫ ریزش موی ارثی

ریزش موهای ارثی یکی از دلایل رایج ریزش موی سر است. این مشکلی است که ممکن است فرد، ژن آن را از پدر یا مادر خود دریافت کند.

نشانه ها: نشانه های ریزش موی ارثی از اوایل ۲۰ سالگی آغاز می شود. اگر هر دو پدر و مادر این مشکل را داشته باشند، فرزند هم دچار آن خواهد شد. ریزش موها در برخی از افراد پراکنده است یعنی بخش های مختلفی از سر دچار ریزش مو می شود. برخی هم فقط بخش مشخصی ار سرشان می ریزد.

روش های درمان: با کمک ماینوکسیدیل می توانید تاحدی جلوی ریزش موها را بگیرید. برای این منظور باید روزی دومرتبه از این محلول استفاده کنید. داروهایی نیز برای جلوگیری از ریزش موها برای مردان و زنان وجود دارد. البته خانم ها باید مراقب عوارض جانبی این داروها باشید. مصرف ماینوکسیدیل برای زنان باردار یا شیرده ممنوع است. برای مردان نیز از داروهای خوراکی و فاینستراید استفاده می شود.

۳٫ کم کاری غده تیروئید

میلیون ها نفر که بیشتر آنها را زنان تشکیل می دهند از بیماری های تیروئید رنج می برند. هنگامی که بدن شما خیلی کم هورمون تیروئید را ترشح کند، گفته می شود که دچار کم کاری غده تیروئید هستید. تیروئید هورمونی است که مسوول متابولیسم بدن، ضربان قلب و حالت های روحی انسان است. اگر بدن تیروئید زیادی تولید کند، پرکاری غده تیروئید دارید. هورمون تیروئید مسوول همه چیز در بدن از مصرف اکسیژن بدن گرفته تا رشد مو، پوست و ناخن ها است. وقتی این هورمون به اندازه کافی و درست در بدن ترشح نشود شما شاهد تغییراتی در بدن خود خواهید بود.

نشانه ها: کم کاری غده تیروئید باعث افزایش وزن، خستگی، یبوست، افسردگی و اخلال در تمرکز می شود. مو، ناخن و پوست نیز مواردی هستند که در نتیجه این بیماری آسیب می بینند. این مساله بیشتر در خانم های بالای ۵۰ سال بسیار رایج است.

پر کاری غده تیروئید نیز باعث کاهش وزن، تپش قلب نامنظم، عصبی بودن، پرخاشگری، اسهال، پوست مرطوب، ضعف عضلانی و تغییر حالت چشم می شود. در نتیجه این بیماری چون متابولیسم بدن زیاد می شود، ممکن است موهای خود را نیز از دست بدهید.

روش های درمان: برای بیماری های تیروئید باید به پزشک مراجعه کنید تا داروهای مناسب با دوز کافی را برای شما تجویز کند.

۴٫ لوپوس (زخم پوستی)

لوپوس نوعی بیماری مزمن خود ایمن است که خود سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم آسیب می رساند. حدود ۱٫۵ میلیون نفر از مردم دنیا به این بیماری دچار هستند و بیشتر آنها را زنان تشکیل می دهند که در طول سال های باروری تحت تاثیر این بیماری قرار دارند.

نشانه ها: لوپوس اصولا با خستگی مفرط، سردرد، زخم های دهانی و مفاصل متورم همراه است. بسیاری از مردم در قسمت استخوانی بینی خود دچار لکه پروانه ای شکل هستند و حساسیت بالایی به نور خورشید پیدا می کنند. از دیگر نشانه های آن باید به تب، ورم دست و پا و پف اطراف چشم ها، درد سینه و کم خونی اشاره کرد. بیشتر مردم نیز موهای خود را از دست می دهند. از آنجا که این نشانه ها در شرایط دیگر نیز ممکن است بروز کنند لوپوس را مقلد بزرگ نام نهاده ا ند.

روش های درمان: اگر دچار ریزش مو و درد مفاصل، خستگی و دیگر نشانه های لوپوس شدید حتما به متخصص روماتیسم مراجعه کنید. احتمالا پزشک برایتان داروهای خوراکی همچون پرد نیزون تجویز می کند. اگر لکه های در کاسه سر خود دارید باید به متخصص پوست مراجعه کنید تا لوسیون های مناسب برایتان تجویز کند.

۵٫ کمبود آهن

خانم هایی که پریودهای سخت دارند یا غذاهای آهن‌دار مصرف نمی کنند ممکن است در خطر کمبود آهن قرار داشته باشند. کمبود آهن منجر به کم شدن سول های قرمز خونی می شود. گلبول های قرمز خون مسوول حمل اکسیژن و هموگولوبین هستند و انرژی لازم را به انسان می رسانند.

نشانه ها: کمبود آهن باعث خستگی مفرط، ضعف و رنگ پریدگی می شود. این بیماری ممکن است با سردرد، اختلال در تمرکز، دست و پای سرد و ریزش مو نیز همراه باشد.

روش های درمان: غذاهایی که حاوی آهن هستند همچون گوشت گوساله، ماهی، سبزیجات سبز، حبوبات و غلات زیادی مصرف کنید. این غذاها را به همراه غذاهایی که ویتامین c دارند مصرف کنید تا آهن آنها به خوبی جذب شوند. خانم ها به ۱۸ میلی گرم آهن در طول روز نیاز دارند و پس از یائسگی نیز به ۸ میلی گرم آهن در طول روز نیاز دارند. اگر قصد دارید از مکمل های آهن استفاده کنید حتما پیش از مصرف با پزشک خود هماهنگ کنید. برای جلوگیری از ریزش مو می توانید از قرص های آهن استفاده کنید.

 

 

گردآوری:

 

مطالب مرتبط

 

جلوگیری از ریزش مو با مصرف آویشن

علت های پزشکی ریزش مو در زنان

چندین علت ریزش مو در خانم ها

 

 

 

مطالب بیشتر از سایت ما

اصول شامپو زدن صحیح موها نحوه شامپو زدن موها

تمرین هایی برای درمان غبغب غبغب

آشنایی کامل با خواص زعفران خواص زعفران

آشنایی کامل با خواص کاکائو خواص کاکائو

آشنایی کامل با خواص سنجد خواص سنجد

آشنایی کامل با خواص کنگر فرنگی خواص کنگر فرنگی

آشنایی کامل با خواص خربزه درختی (پاپایا) خواص میوه ها

چند توصیه در مورد حجامت حجامت

بهترین و بدترین نوشیدنی‌ ها برای کاهش وزن نوشیدنی

رشد بیشتر ابرو ها ابرو