یافتههای پزشکی برای افرادی که اغلب بلافاصله پس از خوردن غذا دوباره گرسنگی میشوند اگر اخبار خوشی نباشد، دستکم تأملبرانگیز است. تحقیقاتی که در یونیورسیتی کالج لندن انجام شد، نشان داد افرادی که دو نسخه از شکل تغییر یافته ژن معینی دارند، با احتمال بیشتری ممکن است پس از غذا خوردن احساس گرسنگی کنند.
به گزارش پایگاه خبری سلامانه، این بررسی نشان داد که یک نفر از هر شش نفر دو نسخه از این ژن تغییر یافته با نام ژن مربوط به توده چربی و چاقی را دارا است. این یافته میتواند به توضیح برخی موارد چاقی یاری برساند. افراد دارای این ژن دارای میزان بالای هورمون گرلین هستند که گرسنگی را تحریک میکند.
بر اساس بررسیهای پیشین تخمین زده میشد که ۴۰ تا ۷۰ درصد BMI وراثتی باشد اما این رابطه پیچیده است و بیان کردن این درصدها ساده نیست. درمجموع نقش یک ژن منفرد در چاقی چندان بزرگ نیست اما اگر همه ژنهای مربوط به چاقی را باهم در نظر بگیریم، این تأثیر فراوان است.
بااینحال شواهدی وجود دارد که نشان میدهد گفتن این موضوع به افراد که در معرض خطر چاقی هستند، به انگیزه بیشتری برای ورزش کردن این افراد میانجامد. توصیههای سادهای مانند اینکه «حتی به فهرست دسرها نگاه هم نکن»، میتواند مفید باشد.
بررسیهای دیگر نشان دادهاند که عوامل رژیم غذایی و سبک زندگی ممکن است بتواند آثار ژنتیکی را تعدیل کند. ازجمله اقدامهای مفید در این مورد، کاستن از نوشیدن نوشابههای شیرین و کاهش زمان تماشای تلویزیون است.