آشنایی با خواص شلیل ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.
آشنایی با خواص شلیل
شلیل میوه آبدار تابستانی بوده و دارای خواص فراوانی است.
خوردن شلیل میتواند خطر ابتلا به بیماریهای حاد مانند بیماریهای قلبی، بیماریهای چشمی مانند دژنراسیون ماکولار و حتی سرطان را به طور چشمگیری کاهش دهد. این میوه دارای ترکیبات فیتوکمیکالها مانند لیکوپن و لوتئین بوده و رنگ زرد و قرمز شلیلها ناشی از وجود لوتئین در آنها است.
اعتقاد بر این است که شلیل یکی از قدیمی ترین میوه ها بوده و ظاهراً ۲۰۰۰ سال قبل در چین رشد می کرده استتا اواخر دهه ۴۰ شلیلها سبز کم رنگ ، دارای اندازه ای کوچک و گوشتی سفید داشته اند.
گوشت آن آبدار بود اما میوه ای بسیار ترد با هسته ای کم عمر محسوب می شد. شلیل امروزه با کمک پرورش دهندگان و مدارس کشاورزی از اجدادشان فاصله بسیار زیادی گرفته اند. اکنون شلیها بسیار تطبیق پذیرند و در آشپزی کاربرد زیادی دارند.آنها چه بصورت پخته و چه خام جایگزین خوبی برایهلو هستند چون قبل از آماده سازی نیازی به کندن پوست آنها نمی باشد.
خواص برگ شلیل
• برگهای شلیل قابض و تسکین دهنده هستند.
• در کاهش تب تاثیر به سزایی دارند.
• مصرف برگ شلیل به افرادی که مبتلا به التهاب معده، سیاه سرفه و برونشیت هستند توصیه میشود.
• تهوع صبحگاهی را در خانمهای باردار کاهش داده و درمان میکند. باید مراقب باشید از برگ شلیل به مقدار لازم مصرف کنید چرا که مصرف بیش از اندازه آن به خاطر ایجاد ادرار زیاد میتواند موجب خشکی و کمآبی بدن شود.
• پودر برگهای خشک شده شلیل مرهم مناسبی برای زخمها خواهد بود.
خواص ساقه شلیل
• از ساقه درخت این میوه میتوان صمغی قوی تهیه کرد که دارای چسبندگی بسیار است.
نگهداری
شلیل باید در جامیوه ای یخچال به مدت زمان حداکثر یک هفته در یک کیسهی پلاستیکی نگهداری شود. برای افزایش مدت زمان نگهداری شلیل میتوانید آن را فریز کنید و یا به صورت کمپوت درآورید.
مراقب باشید
هستهی شلیل را نباید بخورید؛ زیرا دارای مادهای به نام آمیگدالین است که در بدن تبدیل به سیایند میشود. سیایند یک سم قوی است که هنگامی که خورده میشود، میتواند موجب بیماریهای شدید و خطرناکی و یا حتی مرگ شود. پس هستهی شلیل را نخورید!
شلیل سرشار از ویتامین های C و A و بهترین میوه برای افراد گرمازده است.بیش از ۱۵۰ گونه شلیل در دنیا وجود دارد. شلیل میوه بومی آسیاست. این میوه که هلوی بدون کرک نامیده می شود، از خانواده هلو است و طعمی شیرین تر از هلو دارد.
شلیل در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های مزمن نظیر سرطان، دیابت و بیماری های قلبی عروقی که از مهمترین علل مرگ و میر هستند موٌثر است.
ویتامین C موجود در شلیل اثرات مفید در سلامت پوست، دندان و استخوان دارد. این میوه منبع بسیار غنی ای از بتاکاروتن است. بتاکاروتن با خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار نیرومندی که دارد و با ارتقای سطح ایمنی بدن از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری می کند.
یکی دیگر از خواص بتاکاروتن، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی ـ عروقی است.فیبر دیگر ترکیب قابل توجه در این میوه است که سبب کاهش سرعت جذب برخی مواد مغذی بویژه قندها می شود و در عین حال میزان حساسیت به انسولین را نیز افزایش می دهد. مصرف شلیل می تواند در کنترل قندخون موٌثر باشد.
گردآوری: