آشنایی با خواص قارچ ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.
آشنایی با خواص قارچ
این گیاه اغلب در گروه سبزیجات طبقهبندی میشود در حالی که در واقع به طبقه خاص خود موسوم به قارچها تعلق دارد.
هزاران سال است که قارچ هم بعنوان ماده غذایی مناسب و هم برای اهداف و مصارف پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته متخصصان؛ قارچها منبع غنی از ماده معدنی پتاسیم هستند که به کاهش فشار خون بالا و نیز کاهش خطر سکته مغزی کمک میکند.
بر اساس این گزارش، قارچها برای تقویت استخوانها مفید هستند، خستگی را رفع و کمبود ویتامین د را جبران میکند.
علاوه بر این، برای اینکه تمام مواد مغذی از مواد غذائی به بهترین صورت جذب شوند، بدن نیاز به ویتامینهای گروه ب دارد و قارچ یک دسته از این ویتامینها را میتواند، تامین کند.
به گزارش سایت “تغذیه گیاهخواری”، قارچها منبع سرشاری از ریبوفلاوین، نیاسین و سلنیوم هستند. سلنیوم آنتی اکسیدانی است که با همکاری ویتامین «ای» سلولها را از تاثیرات آسیبرسان و مخرب رادیکالهای آزاد در امان نگه میدارد. همچنین مصرف سلنیوم در مردان مسن خطر بروز سرطان پروستات را تا ۶۵ درصد کاهش میدهد.
قارچها همچنین منبع مهمی از اسید فولیک هستند که ویتامین مهمی برای زنان بویژه در دوران بارداری محسوب میشود.
معمولا قارچ را بایستی فقط به صورت پخته مصرف کرد زیرا قارچها آلوده به موادی هستند که فقط در اثر طبخ از بین می روند.
ولی قارچهایی را که در واحدهای صنعتی تولید میشوند، میتوان بدون هیچ مشکلی پس از تمیز کردن مصرف کرد.
با وجود خواص سرشاری که این خوردنی دارد متخصصان تغذیه توصیه میکنند؛ اشخاصی که نمیخواهند از گوشت استفاده کنند برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنشان نمیتوانند قارچ را جایگزین آن کنند چون قارچ جای گوشت را نمیگیرد.
– هنگام سرخ کردن قارچها، ابتدا روغن را گرم کرده، سپس فقط برای ۲ تا ۳ دقیقه آنها را حرارت دهید. در غیر این صورت، قارچ آب میاندازد و حجم آن حتی به نصف کاهش مییابد زیرا حدود ۹۰ درصد از وزن قارچ را آب تشکیل میدهد؛ در ضمن برای آنکه قارچ هنگام پخت تغییر رنگ ندهد و سفیدی آن حفظ شود، به قارچ در حال پخت، آبلیمو ترش اضافه کنید.
قارچهای خوراکی مقدار کمی چربی دارند و منبعی غنی از مواد معدنی شامل پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، فسفر، ید و همچنین ویتامینهای C و B است.
میزان پروتیین قارچ خوراکی ۳ تا ۶ درصد وزن آن را تشکیل میدهد که ۷۰ تا ۹۰ درصد پروتیین موجود در آن قابل جذب است.
– قارچ برای تقویت عمومی بدن، رفع خستگی، ضعف و نارسایی کبد و همچنین کمبود ویتامین و املاح معدنی مفید است.
– به آن دسته از افرادی که روی پوستشان جوش و لک وجود دارد و به طور کلی از ناراحتیهای پوستی در رنجند، توصیه میشود قارچ زیاد مصرف کنند. همچنین قارچ دارای مقدار زیادی اسیدفولیک هم هست.
فواید بی شمار قارچقارچ یکی از سبزیهایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. مطالعات اخیر در مؤسسه های تحقیقاتی غربی بیان می کند که قارچ با تحریک گلبولهای سفید موجب فعالیت هر چه بیشتر دستگاه ایمنی می شود.
مطالعات نشان می دهد که در قارچ دو نوع قند به نام های «ترهولوز» و «کیتین» وجود دارد که دریافت بالای آنها در بدن موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شود، به این ترتیب آنها مانع فعالیت ویروسها و باکتریها شده و از فعالیتهای زیانبار این میکروبها جلوگیری می کند.این سبزی دارای مقادیر مناسبی «روی» است که وجود این ماده مغذی به حفظ سلامت سیستم دفاع بدن کمک فراوانی می کند.جالب است بدانید قارچ دارای ترکیبی از گروه «فیتونوترینتهاست» که به نام «لنتینان» شهرت دارد.
این ترکیب در قارچهای دکمه ای و صدفی یافت می شود و مانع رشد تومورهای بدخیم می گردد. به علاوه قارچ دارای مقادیر بالایی ویتامین C است و نیز سرشار از سلنیوم می باشد که فعالیت آنتی اکسیدانی دارد و از بروز سرطان کولون در افراد مستعد پیشگیری می کند.مطالعات نشان داده است، مصرف مرتب قارچ موجب تنظیم میزان هورمون استروژن در خانمها شده و از بروز سرطان پستان جلوگیری می کند.این سبزی باعث رقیق شدن
خون نیز شده و مانند روغن ماهی به سلامت قلب و عروق کمک فراوانی می کند و با همین مکانیسم احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد. همچنین این سبزی سرشار از فیبرهای غذایی به نام «کیتین» و «بتاگلوکان» است که هر دو پایین آورنده کلسترول بوده و به حفظ سلامت قلب کمک می کنند، به طوری که در هر ۱۰۰ گرم قارچ یک گرم فیبر غذایی وجود دارد و نیز در همین مقدار قارچ ۳۲۰ میلی گرم پتاسیم موجود است که مصرف آن برای افرادی که از فشار خون رنج می برند، بسیار کمک کننده می باشدقارچ دارای ۵/۱ ـ ۶ درصد پروتئین است که ۷۰ تا ۹۰ درصد آن جذب بدن میگردد همچنین به علت پایین بودن اسید اوریک آن بسیاری از پزشکان مصرف آن را برای سالمندان و مبتلایان به نقرس وبیماریهای مربوطه توصیه کردهاند
گردآوری: