بیماری قلبی عامل یک سوم مرگ و میرهای جهان است ؛ این در حالی است که یکی از ساده ترین راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها و سکته های قلبی ، رعایت الگوی غذایی سالم و درست است . اکنون با ۶ ماده غذایی مناسب برای پیشگیری از بیماریهای قلبی آشنا خواهید شد .
۱ . ماهی
گوشت ماهی مخصوصا ماهی های چربی مانند سالمون ، قزل آلا ، ساردین و کلیکا سرشار از امگا ۳ است . میزان کلسترول موجود در ماهی بسیار کمتر از گوشت قرمز یا حتی مرغ است . از این رو گنجاندن حداقل ۶۰۰-۸۰۰ گرم گوشت ماهی در برنامه غذایی هفتگی می تواند باعث پیشگیری از افزایش کلسترول و چربی بد خون شود و با بالا بردن چربی خوب خون و انعطاف پذیری عروق ، خطر ابتلا به سکته ها و بیماری های قلبی را کاهش می دهد .
۲ . لوبیا
لوبیا سیاه و قرمز حاوی مقادیر بالایی از ویتامین گروه B ، نیاسین ، فولات ، منیزیم ، اسیدهای چرب امگا ۳ ، کلسیم و فیبرهای محلول هستند و می توانند با حفظ تعادل چربی خون در بدن ، از قلب ما در برابر عوامل بیماری زا محافظت کنند . به همین دلیل به تمام افراد و آنهایی که سابقه بیماری قلبی دارند توصیه می شود که لوبیا قرمز و سیاه را حداقل هفته ای ۲ بار در رژیم غذایی شان بگنجانند .
۳ . بادام
بین مغزهای مختلف ، مغز بادام خام دارای بیشترین خاصیت برای حفظ سلامت قلب است . بیماران قلبی و افراد سالمی که می خواهند قلب سالمی داشته باشند می توانند روزی ۸- ۵ عدد مغز بادام خام مصرف کنند . این مغز حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ ، منیزیم ، فیبر و چربی های غیر اشباع تک زنجیره ای و چند زنجیره ای است و به همین دلیل هم می تواند با کنترل فشار و چربی خون ، در بهبود عملکرد قلب تاثیر گذار باشد . یادتان باشد که گردو هم تمام خواص بادام را دارد و افزون بر آن حاوی فولات نیز است .
۴ . برنج قهوه ای
محققان آمریکایی بر این باورند که افراد مبتلا به بیماری های قلبی ، آنهایی که عمل باز قلب انجام داده اند ، کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به بیماریهای قلبی دارند و بیمارانی که تجربه سکته قلبی را داشته اند باید برنج قهوه ای و نان های سبوس دار را جایگزین برنج و نان سفید در رژیم غذایی روزانه خود کنند . این غلات سبوس دار حاوی ویتامین های گروه بی ، فیبر ، نیاسین و منیزیم هستند و می توانند باعث حفظ سلامت و بهبود عملکرد قلب شوند .
۵ . اسفناج
هر چند مصرف انواع میوه ها و سبزی های تازه به افراد مبتلا به بیماری های قلبی توصیه می شود اما محققان آمریکایی ، تاکید بیشتری بر مصرف حداقل ۳ بار در هفته اسفناج برای افراد مبتلا به ناراحتی های قلبی دارند . اسفناج ، جزو سبزی های برگ سبز تیره و حاوی مقادیر بالایی از لوتئین ، ویتامین های گروه بی ، فولات ، منیزیم ، پتاسیم ، کلسیم و فیبر است که همگی این ریز مغذی ها و آنتی اکسیدان ها ، نقش اساسی در حفظ سلامت قلب و عروق بازی می کنند . البته کلم بروکلی هم جزو سبزی های برگ سبز تیره و حاوی ویتامین های ایی و سی ، فولات ، کلسیم ، پتاسیم و فیبر است و مصرف حداقل هفته ای یک یا دو بار وعده از آن هم به تمام افراد ، از جمله بیماران قلبی توصیه می شود.
۶ . پرتقال
مرکبات نارنجی مخصوصا پرتقال ، حاوی بتا و آلفا کاروتن ، لوتئین ، ویتامین سی ، فلاونوئید ، پتاسیم ، فولات و فیبر فراوانی هستند . از این رو محققان آمریکایی مصرف روزانه حداقل یک پرتقال یا نارنگی را در فصل خودشان به بیماران قلبی یا آنهایی که می خواهند قلب سالم تری داشته باشند ، توصیه می کنند .
منبع : روزنامه سلامت
گرد آوری : جوانی ها
خوردنی های مفید برای قلب ، کلسترول ، پرتقال ، ماهی ، لوبیا ، قلب ، برنج قهوه ای ، امگا ۳ ، اسفناج ، بادام