آشنایی کامل با خواص تره، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.
آشنایی کامل با خواص تره
اسم من ((تره )) است ! املاح معدنى ، کلسیم و آهن به وفور در من موجود است .رنگ چهره را باز مى کنم .
فارسى من گندنا مى باشد، ولى اکنون بیشتر به من تره و سبزى تره مى گویند. اهالى گیلان مرا ((کوار)) مى نامند.
یک نوع شیرین و مفید من در کردستان به عمل مى آید که به زبان محلى ((کیلافه )) نام دارد. اقسام وحشى من باریک و تند بوده ، و کوچوک نامیده مى شود. و دو برادر دارم یکى به نام والک و دیگرى به نام تره پیاز که به آن تره فرنگى هم مى گویند. عربى من کراث و کراث البقل است . من از خانواده ى پیاز بوده و مانند آن سودمند مى باشم ، ولى بوى من از آن کمتر است ، و کسى که مرا خرد کند مجبور به ریختن اشک نیست . ادرار را زیاد مى کنم – خلطآور بوده و سینه را نرم مى نمایم و براى از بین بردن ذرات و رسوبات زرد رنگ از ادرار مبتلایان به رماتیسم تجویز شده ام .
جوشانده ى من براى باز شدن صدا و درمان زکام – سرفه – لارنژیت و برونشیت و بطور کلى در التهابات دستگاه تنفس و رمهاى آن به کار مى رود! اگر مرا له کنید و بر محل نیش زنبور و زنبور عسل بگذارید، درد آنرا تسکین مى دهم – من سرشار از ویتامین ث و املاح معدنى ، مثل کلسیم و آهن مى باشم و مقدار این ویتامین و املاح در من خیلى بیشتر از مقدار آن ها در تره فرنگى است . به حد کافى منیزى هم دارم و به همین جهت از سرطان جلوگیرى مى کنم . مالیدن برگ من با سرکه به پیشانى و جلو سر، خون دماغ را بند مى آورد. من براى بواسیر و بادهاى غلیظ شکم مفید مى باشم . اشتها را باز مى کنم و غریزه جنسى را تحریک مى نمایم و رنگ چهره را باز کرده و بر زیبایى و لطافت پوست مى افزایم . ارامنه ى ایران به خوردن من علاقه ى زیاد دارند و زیبایى و خوش آب و رنگى بانوان را از آن مى دانند.
فواید تره:
درمان تمامی عفونت ها،تره از جمله سبزی های معروف و خوردنی است که ساقه ندارد و برکهای آن دراز و تا خورده است و به نام«گندزدا» نیز خوانده می شود.
ـ تره ناراحتی طحال را برطرف می کند.
ـ تره از نظر خواص غذا و شفا و درمان شبیه سیر وپیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو می کند.
ـ مصزف تازه رای رفع یبوست دائمی، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس مفید است.
ـ مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجه تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد، مثلاً در گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید بوده و اثر خلط آور دارد و در این مواد اضافه کرده کمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر است.
ـ تره از سبزی های مدر(ادرار آور) است و لذا خوردن سوپ یا شربت تره و یا جوشانده ۴ گرم تخم تره در یک لیتر آب برای حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ کلیه و تسکین قولنج مفید است.
ـ خوردن تره که در سکه پرورده شده باشد، برای دفع سنگ کیسه صفرا وتورم طحال مفید است.
ـ تره پخته و نیم گرم را چنانچه در محل بوا سیر قرار دهند اثر شفا بخش دارد، همچنین خوردن ۱۵ گرم آب تره خام، خونریزی بوا سیر را قطع می کند.
ـ مالیدن آب تره یا له کرده آن بر روی پوست برای درمان کهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود مؤثر است.
ـ مخلوط آب تره با سماق را چنانچه بر روی زگیل بمالند اثر شفا بخش دارد.
ـ تره، ملین، مقوی هاضمه و پیشاب آور است.
ـ تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین«ث» به مقدار زیادی در برگ های سبز آن وجود دارد مخصوصاً در هنگام تابستان ویتامین های ب۱ ـ ب۲ در تره یافت می شود و دارای کاراتین نیز است.
ـ تره به واسطه داشتن سلولز، نفخ آور است. لذا برای اشخاصی که مبتلا به اختلالات روده هستند چندان خوب نیست.
ـ جوشانده تره در رفع ذات الریه و رسوبات ادرای کمک زیادی می کند.
ـ مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگی صدا، زکام، سرفه، برونشیت و تمامی اختلالات حاد دستگاه تنفشی مؤثر است.
ـ انواع تره فشار خون را پایین می آورد و خوردن آن برای معالجه تمامی عفونت ها مفید است.
ـ در کاربرد خارجی، اگر تره به صورت له شده بر روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسکین درد می شود.
ـ خوردن ۹ گرم تخم تره بو داده در روز، برای درمان اسهال مزمن و نفخ شکم مفید است.
ـ برای بند آمدن خونریزی بینی، چند قطره مخلوط از آب تره با سرکه را دربینی بچکانید. در این موقع متوجه خواهید شد که خونریزی بینی بند می آید.
ـ ضماد (مرهم) تخم تره، برای معالجه کک و مک، معالجه پیسی و تسکین دردهای عصبی و تحریکات جلدی اثر شفا بخش دارد.
گردآوری:
مطالب مرتبط
آشنایی کامل با خواص قهوه
آشنایی کامل با خواص ذرت
آشنایی کامل با خواص تخمه آفتابگردان