آشنایی با خواص کامل فندق تازه، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.
آشنایی با خواص کامل فندق تازه
آیا می دانید فندق تازه دارای چه فوایدی می باشد ؟
فندق گرد ۲/۵-۱/۵ سانتیمتر است. دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا میشود.
ترکیبات شیمیایی:
مغز فندق، حدود ۶۰ درصد روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی است . این روغن به مصرف تغذیه، عطرسازی و نقاشی میرسد . مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفر است.
در ۱۰۰ گرم مغز فندق مواد زیر موجود است:
انرژی | ۶۲۵ کالری |
آب | ۵/۸ گرم |
پروتئین | ۱۲/۵ گرم |
مواد نشاستهای | ۱۵ گرم |
مواد چرب | ۶۰ گرم |
کلسیم | ۲۰۰ میلیگرم |
فسفر | ۳۲۰ میلیگرم |
آهن | ۳/۵میلیگرم |
سدیم | ۲ میلیگرم |
پتاسیم | ۷۰۰ میلیگرم |
ویتامین ب | ۱ ۰/۵ میلیگرم |
ویتامین ب | ۳ ۱ میلیگرم |
خواص داروئی:
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ، شکوفه، گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.
۱) فندق به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاستهای است و نیز دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیوم، سدیم و آهن است، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب میشود.
۲) فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است.
۳) فندق مقوی رودهها و معده است.
۴) فندق سموم را از بدن خارج میسازد.
۵) فندق فشار خون را بالا میبرد.
۶)خانمهائی که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند.
۷) روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.
۸) روغن فندق برای کبد نافع است.
۹) آنهائی که کارهای فکری میکنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت میکند.
مضرات :
فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع تولید میکند. برای جلوگیری از این حالات، آنهائی که سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند.
ویتامین های فندق
فندق یک منبع خوب از ویتامینهای B1، B2 و B6 است. این ویتامین ها برای حفظ سلامت مغز و خونسازی ضروری هستند، مخصوصا برای کودکان در حال رشد.
ویتامین E
ثابت شده است که مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در روز، تمامی ویتامین E مورد نیاز در روز را تامین می کند و برای پیشگیری از بیماری های عروق سیاهرگ قلبی و سرطان کافی است.
روغن فندق بهترین منبع شناخته شده ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه های قلب و دیگر ماهیچه های بدن ضروری است.
این ویتامین همچنین برای عملکرد طبیعی سیستم تولید مثل ضروری می باشد.
ویتامین E از تجزیه و همولیز گلبول های قرمز خون جلوگیری می کند، بنابراین به عنوان نوعی محافظ در برابر کم خونی یا آنمی عمل می کند.
از دیگر فواید ویتامین E که در فندق به وفور یافت می شود، پیشگیری و ممانعت از عوامل ایجاد کننده سرطان می باشد. اگر سرطان قبلا در بدن شکل گرفته باشد، ویتامین E با سلول های سرطانی می جنگد.
املاح فندق
فندق دارای مواد معدنی زیر می باشد:
* کلسیم، که برای رشد استخوان ها و دندان ها ضروری است.
* آهن، که در خون سازی نقش دارد.
* روی، که نقش مهمی در هورمون های جنسی دارد.
* پتاسیم، که برای تحریک سیستم عصبی و عملکرد مناسب عضلات و ماهیچه ها ضروری است.
در نهایت این که:
تحقیقی جدید نشان داده است، افرادی که فندق و یا روغن آن را مصرف می کنند، ۵۰ درصد کمتر از کسانی که هیچ گاه فندق نمی خورند، در معرض خطر مرگ بر اثر حمله های قلبی هستند.
این آجیل دارای مواد تغذیه ای مفیدی برای سلامت قلب است.
گردآوری: