آشنایی کامل با خواص بلوط بلوط

فایده بلوط,بلوط,خواص میوه ها,آشنایی کامل با خواص بلوط ,خواص حبوبات,خواص بلوط,انواع حبوبات,خاصیت بلوط,خواص مواد غذایی,خواص شاه بلوط,انواع میوه,سبزی,آشپزی,انواع سبزیجات,خواص سبزیجات,میوه

آشنایی کامل با خواص بلوط بلوط

بلوط (Castaneifolia – sativa) گیاهی است درختی و خودرو. از تیره راش و در ایران، در نواحی کردستان، لرستان و ایلام بصورت جنگل مشاهده می شود. قسمت داروئی این گیاه پوست تنه درخت و میوه آن است و مازوئی که از آن گرفته می شود. این گیاه از نظر طعم میوه دو نوع است. یک نوع دارای میوه تلخ و نوعی دیگر دارای میوه شیرین و در اینجا منظور نوع شیرین میوه آن است. گلوله های مازو که در برگ های جمع شده بلوط درست میشوند مصرف دارویی و صنعتی دارند. مزاج این گیاه سرد و خشک و به علت داشتن تانن (اسیدتانیک) و چند ماده داروئی دیگر، داروئی است. قابض میوه آن خوراکی است اما بسیار دیر هضم است. افرادی که مبتلا به اسهال شدید هستند چنانچه روزی دو سه بار و هر بار یک مثقال از پودر دانه آن را میل نمایند اسهال آنان بسته خواهد شد. به همین طریق خوریزی های داخل دستگاه گوارش را بند آورده و زخم امعاء را مداوا می کند. اگر میوه آن را کباب کرده و بخورند ادرار را زیاد می کند. افرادیکه به ورم حالب مبتلا هستند اگر پودر میوه آنرا با پیه خوک و نمک مخلوط کرده و در امتداد حالب و در کنج ران بمالند ورم حالب را مرتفع می سازد.

آشنایی کامل با خواص بلوط، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.

خواص بلوط aligncenter wp-image-42575 size-full" title="فایده بلوط,بلوط,خواص میوه ها,آشنایی کامل با خواص بلوط ,خواص حبوبات,خواص بلوط,انواع حبوبات,خاصیت بلوط,خواص مواد غذایی,خواص شاه بلوط,انواع میوه," src="http://javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/آشنایی-کامل-با-خواص-بلوط.jpg" alt="فایده بلوط,بلوط,خواص میوه ها,آشنایی کامل با خواص بلوط ,خواص حبوبات,خواص بلوط,انواع حبوبات,خاصیت بلوط,خواص مواد غذایی,خواص شاه بلوط,انواع میوه," width="450" height="253" srcset="http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/آشنایی-کامل-با-خواص-بلوط-300x169.jpg 300w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/آشنایی-کامل-با-خواص-بلوط.jpg 450w" sizes="(max-width: 450px) 100vw, 450px">

آشنایی کامل با خواص بلوط

بلوط درخت بومی در مناطق معتدله است و در ایران در جنگهای کردستان ،‌لرستان و کهکلویه می روید . ارتفاع این درخت در بعضی نواحی تا ۵۰ متر و قطر تنه آن به ۳ متر نیز می رسد . برگهای درخت بلوط پنجه ای و مانند انگشتان دست می باشد . میوه درخت بلوط که به نام بلوط معروف است مانند فندق بوده و در پیاله ای جای می گیرد

بلوط (Castaneifolia – sativa) گیاهی است درختی و خودرو. از تیره راش و در ایران، در نواحی کردستان، لرستان و ایلام بصورت جنگل مشاهده می شود. قسمت داروئی این گیاه پوست تنه درخت و میوه آن است و مازوئی که از آن گرفته می شود. این گیاه از نظر طعم میوه دو نوع است. یک نوع دارای میوه تلخ و نوعی دیگر دارای میوه شیرین و در اینجا منظور نوع شیرین میوه آن است. گلوله های مازو که در برگ های جمع شده بلوط درست میشوند مصرف دارویی و صنعتی دارند. مزاج این گیاه سرد و خشک و به علت داشتن تانن (اسیدتانیک) و چند ماده داروئی دیگر، داروئی است. قابض میوه آن خوراکی است اما بسیار دیر هضم است. افرادی که مبتلا به اسهال شدید هستند چنانچه روزی دو سه بار و هر بار یک مثقال از پودر دانه آن را میل نمایند اسهال آنان بسته خواهد شد. به همین طریق خوریزی های داخل دستگاه گوارش را بند آورده و زخم امعاء را مداوا می کند. اگر میوه آن را کباب کرده و بخورند ادرار را زیاد می کند. افرادیکه به ورم حالب مبتلا هستند اگر پودر میوه آنرا با پیه خوک و نمک مخلوط کرده و در امتداد حالب و در کنج ران بمالند ورم حالب را مرتفع می سازد.

ترکیبات شیمیایی

پوست و برگ درخت بلوط دارای تانن ، قند ، اسید گالیک ، اسید مالیک ، کوئرسین Quercine ، موسیلاژ ، پکتین ،‌رزین و روغن است

خواص داروئی:

بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است
خواص میوه بلوط میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می کرده اند . حتی اگر آنرا خشک و در کرده و با در گندم مخلوط می کنند و از آن نان تهیه می نمایند . می توان بلوط را بوداده و سپس آنرا در کرده و از آن چائی تهیه کرد . مقدر مصرف آن یک قاشق چایخوری در یک لیوان آب جوش می باشد .

این دم کرده را می توان برای مورد زیر بکار برد . ۱٫بواسیر را برطرف می کند . ۲-اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می کند . ۳-درد معده و گاز معده را برطرف می کند . ۴-برای رفع کم خونی موثر است . ۵-نرمی استخوان را درمان می کند . ۶- برای تقویت عمومی بدن موثر است . ۷-برای معالجه اسهال اطفال ،‌در بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم کرده آنرا به اطفال می دهند . خواص درخت بلوط برای استفاده از پوست درخت بلوط یم توان آنرا در کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق در آنرا در یک لیوان آبجوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید .

۱- خونریزیها را متوقف می سازد . ۲-درمان کننده بواسیر خونی است . ۳-خاصیت ضد عفونی درد . ۴-ادرار را زیاد می کند . ۵-ترشحات زنانه را از بین می برد . مصارف خارجی پوست درخت بلوط برای استفاده خارجی از جوشانده پوست درخت استفاده می شود . بدین منظور باید ۱۵ گرم پوست درخت را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد تا حجم آن به دو سوم تقلیل یابد . از این جوشانده می توان بعنوان کمپرس استفاده کرد و یا آنرا در وان حمام ریخته ودر آن ساتراحت نمود .

۱)خون مردگی را درمان می کند . ۲)اگزما را از بین می برد. ۳)برای درمان بیماریهای پوستی در وان حمام که در آن جوشانده پوست درخت بلوط را ریخته اید به مدت یکربع ساعت استراحت کنید . ۴)اگر واریس درید این قسمتها را با جوشانده پوست بلوط کمپرس کنید . گز علفیدر اثر نیش زدن حشره ای مخصوص به برگ و یا شاخه های درخت بلوط ماده ای به بیرون تراوش می کند که در اثر مجاورت با هوا سفت شده و به صورت دانه هایی به قطر ۲ سانتیمتر بر روی ساقه و یا برگ ظاهر می شود . برای استفاده از گز شاخه های درخت را تکان می دهند تا دانه های گز به زمین بریزد . البته این دانه ها مخلوط با برگ و پوسته درخت است که باید تمیز شود . گز علفی از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

برای استفاده طبی از گز علفی می توان آنرا با عسل مخلوط کرد و یا جوشانده آنرا تهیه نمود .( ۵۰ گرم در یک لیتر آب جوش ) خواص گز علفی۱)قابض است . ۲ ) خونریزیها را متوقف می سازد . ۳)مقوی معده است . ۴)تقویت کننده دستگاه تنفسی است . ۵)سینه را نرم و صدا را صاف می کند . ۶)سرفه ها را برطرف می کند . ۷)تنگی نفس را درمان می کند. ۸)برای معالجه بواسیر گز علفی را با عسل مخلوط کرده و بر روی بواسیر بگذارید . مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .

میوه‌ی شاه بلوط سرشار از منیزیم است

میوه‌ی درخت شاه بلوط سرشار از منیزیم است. در واقع ۱۰۰ گرم از این میوه ۱۵ درصد نیازِ روزانه‌ی ما به منیزیم را تأمین می‌کند. منیزیم در بدن ما دست به کارهای شگفت انگیزی می‌زند: باعث تسکین عضلات می‌شود و در انتقال تکانه‌های عصبی به طرف مغز، عصب‌ها و نخاع شرکت دارد.

روش مصرف

بهتر است میوه را تازه به تازه میل کنید. با وجود این که این میوه مفید است اما روزانه نباید بیشتر از ۲۰۰ گرم مصرف شود.

میوه‌ی شاه بلوط ؛ فاقد گلوتن

یک خبر خوب برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند! از این به بعد می‌توانید با خیال راحت این میوه را به غذاهای روزانه‌تان اضافه کنید به خاطر این که ردپایی از گلوتن در آن پیدا نمی‌شود.

روش مصرف

می‌توانید به طور مرتب میوه‌ی تازه‌ی شاه بلوط را به غذاهایتان اضافه کنید. می‌توانید آرد شاه بلوط را تهیه کنید و در تهیه کیک‌ها و شیرینی‌جات خانگی استفاده کنید. باز هم تاکید می‌کنیم میزان مصرف روزانه نباید بیش از ۲۰۰ گرم باشد.

میوه‌ی شاه بلوط برای کاهش میزان کلسترول

میوه‌ی شاه بلوط فاقد کلسترول غذایی است و این یک نقطه‌ی قوت محسوب می‌شود.

جالب است بدانید نتایج پژوهش‌های متعدد نشان داده که مصرف یک مشت از این میوه در روز می‌تواند میزان کلسترول بد خون را ۹ تا ۱۹ درصد کاهش دهد. می‌پرسید چرا؟ به خاطر این که میوه‌ی شاه بلوط حاوی چربی‌های اشباع نشده است که با کلسترول بد مقابله می‌کند.

روش مصرف

بدون این که در مصرف این میوه زیاده‌روی کنید می‌توانید هر از گاهی آن را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید و از خواص مفید آن بهره‌مند شوید.

 

گردآوری:

 

مطالب مرتبط

 

 

آشنایی کامل با خواص تره

آشنایی کامل با خواص بادام هندی

آشنایی کامل با خواص ماست

مطالب بیشتر از سایت ما

آشنایی کامل با خواص آب هویج خواص آب هویج

درمان بیماری های ناخن و تقویت آن بیماری ناخن

علائم پارگی مینیسک چیست؟ پارگی مینیسک

خواص درمانی انجیر را بشناسید انجیر

نعناع ؛ درمان سردرد درمان سردرد

علل و علائی سندرم کوشینگ (افزایش کورتیزول) چیست ؟ سندرم

بیماران دیالیزی و اختلالات نعوظی نعوظی

روش های موثر برای جلوگیری از پرخوری و تناسب اندام بیماری پرخوری

ویتامین ها در سلامت چشم چه نقشی دارند؟ خوراکی‌های حاوی ویتامین آ :‏

مهم ترین نشانه های ابتلا به دیابت دیابت