معرفی کامل خواص انبه ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.
معرفی کامل خواص انبه
انبه یکی از خوشمزه ترین و چاق کننده ترین میوه هاست که لقب «شاه میوه ها» را به خود اختصاص داده است. این میوه استوایی لذیذ که بیش از هزار نوع دارد، بومی جنوب و جنوب شرق آسیاست.
انبه میوهای بسیار خوشمزه است که خیلی وقتها ممکن است دوستداران آن فراموش کنند که فواید بسیار زیادی هم دارد.در زیر فواید این میوه را بیان کرده و به برخی نکات جالب درمورد آن و احتیاطات لازم نیز اشاره میکنیم.
میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
نحوه استفاده انبه : برگ، گل، میوه و هسته آن مصارف خوراکی دارند
خواص انبه : انبه Mango
نام علمی انبه : Mangifera indica
ارزش غذایی
یک فنجان (حدود ۲۲۵ گرم) انبه حاوی مواد زیر است:
• ۱۰۵ کالری
• ۷۶ درصد ویتامین C (آنتیاکسیدان و تقویتکننده سیستم ایمنی)
• ۲۵ درصد ویتامین A (آنتیاکسیدان و تقویتکننده بینایی)
• ۱۱ درصد ویتامین B6 به اضافه سایر ویتامینهای B (کمک به عملکرد مغز و پیشگیری از بیماریهای قلبی)
• ۹ درصد فیبر سالم پروبیوتیک
• ۹ درصد مس (مس یک کوفاکتور برای آنزیمهای مهم جهت گلبولهای قرمز خون میباشد)
• ۷ درصد پتاسیم (برای متوازن کردن مصرف بالای سدیم)
• ۴ درصد منیزیم
فواید انبه برای سلامتی
۱٫ پیشگیری از سرطان: تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات آنتیاکسیدان انبه از سرطانهای روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری میکند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیلگالات و همچنین آنزیمهای مختلف میباشد.
۲٫ کاهش کلسترول: محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک میکند.
۳٫ پاکسازی پوست: هم داخلی و هم خارجی برای پوست قابل استفاده است. انبه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوشها را از بین میبرد.
۴٫ سلامت چشم: یک فنجان انبه خرد شده ۲۵ درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم میکند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شبکوری و خشکی چشم جلوگیری میکند.
۵٫ قلیایی کردن کل بدن: اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک میکند.
۶٫ کمک به دیابتیها: انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک میکند. در یک داروی خانگی سنتی برگهای آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف میکردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (۶۰-۴۱) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.
۷٫ افزایش قوای جنسی: انبه منبع بسیار خوبی از ویتامین E میباشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیتبخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.
۸٫ تقویت گوارش: پاپایا تنها میوهای نیست که حاوی آنزیمهایی است که پروتئین را تجزیه میکنند. میوههای زیادی مثل انبه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبه همچنین به هضم و دفع غذا کمک میکند.
۹٫ کمک به دفع گرما: گرفتن آب این میوه و مخلوط کردن آن با آب و شیرینکننده به خنک کردن بدن و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن کمک میکند.
۱۰٫ تقویت سیستم ایمنی بدن: میزان بالای ویتامین C و A در انبه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
خواص مغز هسته انبه
انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز بادام می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد .
مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است .
۱-خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند .
۲-برای معالجه سرماخوردگی مصرف می شود .
۳-سرفه های سخت را درمان می کند .
۴-درمان کننده بواسیر خونی است .
۵-خانم هائیکه دچار خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند .
۶-مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است .
۷-برای تسکین آسم و تنگی نفس مفید است .
۸-ضد استفراغ است .
گردآوری: