تاریخچه و کاربرد گیاه معجزه آسای زوفا زوفا

جوشانده زوفا,خاصبت زوفا,خاصیت گیاه زوفا,مضرات زوفا,خواص گیاه زوفا,خواص زوفا,طرز استفاده از زوفا,زوفا,تاریخچه و کاربرد گیاه معجزه آسای زوفا

تاریخچه و کاربرد گیاه معجزه آسای زوفا زوفا

گل زوفا با نام علمی Hyssopus officinalis زوفا از کلمه یونانی آزوب به معنای گیاه مقدس گرفته شده است و یکی از مهمترین ۱۳۰ گونه گیاهی است که برای معطر کردن نوشابه ها در قدیم بکار می بردند . زوفا یکی از مهمترین گیاهان دارویی و ادویه ای به شمار می رود . در اکثر فارماکوپه های معتبر از پیکر رویشی زوفای به عنوان دارو یاد شده است . از دم کرده پیکر رویشی این گیاه برای درمان بیماریهای مربوط به دستگاه تنفس مانند سرفه ، سیاه سرفه ، برونشیت و آسم استفاده می شود . مواد موثره این گیاه سبب افزایش فشار خون ، هضم غذا و همچنین کاهش تورم می شود . زوفا اگر چه کمی تلخ مزه است ولی به عنوان طعم دهنده مواد غذایی و همچنین در تهیه تهیه سس مورد استفاده قرار می گیرد . اسانس زوفا خاصیّت ضد قارچی و باکتریایی دارد . این اسانس در صنایع کنسرو سازی ، نوشابه سازی و همچنین در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوانی دارد .به علت نوش فراوانی که در گلهای این گیاه به وجود می آید در ردیف گیاهان مولّد عسل قرار دارد . عسل حاصله از آن کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است . زوفا در سطوح وسیعی در مرکز و جنوب اروپا عمدتاً در روسیه ، بلغارستان ، مجارستان ، ایتالیا ، اسپانیا ، فرانسه و در کشمیر هند کشت می شود . بقراط آن را برای پلوپزی تجویز می کرد . دیوسکوریدس آن را همراه با سداب برای آسم و آبریزش مفید می دانست .

زوفا گیاهی وحشی و چند ساله است که در قاره آسیا، اروپای مرکز و جنوبی، روسیه، مجارستان، بلغارستان، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و هند و نواحی مدیترانه کشت می شود. زوفا یکی از مهم ترین گیاهان دارویی به حساب می آید که در این مطلب از سایت «ehow» به آن پرداخته شده است.

جوشانده زوفا,خاصبت زوفا,خاصیت گیاه زوفا,مضرات زوفا,خواص گیاه زوفا,خواص زوفا,طرز استفاده از زوفا,زوفا,تاریخچه و کاربرد گیاه معجزه آسای زوفا

نحوه استفاده : در جوشانده های سرما خوردگی استفاده میشود و خواص دیگری هم دارد که در زیر به آن اشاره خواهد شد
خواص : گیاه زوفا Hyssop
نام علمی Hyssopus Officinalis
گیاه شناسی
زوفا درختچه ای است با ساقه های منشعب که ارتفاع آن تا ۶۰ سانتیمتر می رسد این گیاه بحالت خودرو در نواحی جنوب اروپا، ایران ، هند ،ترکیه و شوروی می روید . برگهای آن کوچک، خط در ، نوک تیز و سبزرنگ است که بسیار معطر می باشد .گلهای آن آبی و گاهی سفید اند که در انتهای ساقه ظاهر می شود .

گل زوفا با نام علمی Hyssopus officinalis
زوفا از کلمه یونانی آزوب به معنای گیاه مقدس گرفته شده است و یکی از مهمترین ۱۳۰ گونه گیاهی است که برای معطر کردن نوشابه ها در قدیم بکار می بردند . زوفا یکی از مهمترین گیاهان دارویی و ادویه ای به شمار می رود . در اکثر فارماکوپه های معتبر از پیکر رویشی زوفای به عنوان دارو یاد شده است .
از دم کرده پیکر رویشی این گیاه برای درمان بیماریهای مربوط به دستگاه تنفس مانند سرفه ، سیاه سرفه ، برونشیت و آسم استفاده می شود . مواد موثره این گیاه سبب افزایش فشار خون ، هضم غذا و همچنین کاهش تورم می شود . زوفا اگر چه کمی تلخ مزه است ولی به عنوان طعم دهنده مواد غذایی و همچنین در تهیه تهیه سس مورد استفاده قرار می گیرد .
اسانس زوفا خاصیّت ضد قارچی و باکتریایی دارد . این اسانس در صنایع کنسرو سازی ، نوشابه سازی و همچنین در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوانی دارد .به علت نوش فراوانی که در گلهای این گیاه به وجود می آید در ردیف گیاهان مولّد عسل قرار دارد . عسل حاصله از آن کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است .
زوفا در سطوح وسیعی در مرکز و جنوب اروپا عمدتاً در روسیه ، بلغارستان ، مجارستان ، ایتالیا ، اسپانیا ، فرانسه و در کشمیر هند کشت می شود . بقراط آن را برای پلوپزی تجویز می کرد . دیوسکوریدس آن را همراه با سداب برای آسم و آبریزش مفید می دانست .

اسانس زوفا :
خاصیت ضد قارچی و باکتریایی دارد. این اسانس در صنایع کنسروسازی ، نوشابه سازی و همچنین در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد فراوانی دارد. به علت نوش فراوانی که در گلهای این گیاه به وجود می آید در ردیف گیاهان مولد عسل قرار دارد. عسل حاصله از آن کیفیت بسیار مطلوبی دارد.

خواص داروئی زوفا
زوفا از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است

۱) سرفه و ناراحتی های ریوی را برطرف می کند .
۲) نرم کننده سینه است
۳) خلط آور است
۴) معده را تقویت می کند
۵) نفخ شکم را برطرف می کند
۶) ادرار آور است
۷) داروی مفیدی برای مداوای آسم است
۸) اشتها را زیاد می کند
۹) برای رفع کم خونی مفید است
۱۰) افسردگی را برطرف می کند
۱۱) برای درمان صرع مفید است
۱۲) برای التیام زخم برگهای زوفا را له کرده و روی زخم بگذارید
۱۳) برای درمان تب خال مفید است و کسانیکه تب خال می زنند باید از دم کرده زوفا استفاده کنند .
۱۴) در قدیم از زوفا برای سقط جنین استفاده می کردند .
۱۵) درد شکستگی را می توان با کمپرس زوفا آرام کرد.

 گیاه زوفا

نوشیدن زوفای جوشیده با عسل و گیاه سداب به کسانی کمک می کند که به سرفه های شدید، تنگی نفس، افراد مبتلا به رماتیسم وکسانی که نفسشان با خس خس همراه است کمک می کند . این گیاه همراه با عسل کرمهای داخل شکم را می کشد و کوبیده شده آن با انجیر تازه به از خشکی در آمدن مزاج کمک میکند اثر آن قویترهم می شود.

اگر گل زنبق یا سوسن یا شاهی به آن اضافه شود این گیاه دارویی عالی برای ورم یا آماس لوزه در گلو است و این تحت شرایطی است که به عنوان غرغره ازآن استقاده شود مالیدن پماد آن به سر شپش را از بین می برد این گیاه برای کاهش بیماری خلط بسیار مناسب است و در تمام مشکلات ناشی از سرما یا بیماریهای قفسه سینه و یا ریه مناسب است و این تاثیر هنگامی است که مثل شربت استفاده شود.

طرز استفاده از زوفا :
دم کرده : مقدر ۰ ۵گرم برگ وشاخه های گلدار زوفا را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت ۱۵ دقیقه دم کنید . مقدر مصرف این دم کرده یک فنجان سه بار در روز است .

جوشانده  زوفا : مقدر ۵۰ گرم برگ و سرشاخه های گلدار زوفا را در یک لیتر آبجوش دم کرده و بمدت نیم ساعت بگذارید بآرامی بجوشد این جوشانده را برای کمپرس استفاده کنید .

تنطور زوفا ک این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریداری کنید . مقدار مصرف آن۵-۱۰ قطره سه بار در روز مخلوط با آب است .

مضرات  زوفا:
مصرف بیش از اندازه این گیاه برای کبد مضر است و همچنین چون اثر سقط جنین دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن پرهیز کنند .

گردآوری توسط:مجله اینترنتی جوانیها

مطالب بیشتر از سایت ما

خواص بی نظیر اسطوخدوس یا لاوندر اسطوخودوس

موارد استفاده از روغن کرچک روغن کرچک

از خواص بی نظیر گل پنیرک چه می دانید؟ طریقه استفاده از گل پنیرک

چند توصیه برای کاهش علائم آلرژی فصلی آلرژی

چه چیزی باعث خون ریزی بینی می شود؟ آب پرتقال

وقتی بینی می خارد آبریزش

خوب بخورید و خوش اخلاق باشید ویتامین های خانواده b

کمبود آهن در بدن را جدی بگیرید لوبیای خشک

دیابت چیست؟ کدو حلوایی

تقویت و لطافت پوست با ماسک برنج ماسک برنج