اثرات بد شکر بر تناسب اندام
ماده کریستالی سفید رنگی که بعنوان شکر می شناسیم، یک ماده مصنوعی و فرآیند شده است که اغلب از نیشکر یا چغندر قند بدست می آید. قند موجود در نیشکر و چغندر قند بعد از جداسازی تمام املاح ، ویتامین ها، پروتئین ، آنزیم و سایر مواد مغذی مفید، در کارخانه تصفیه شده و به ساکاروز خالص تبدیل می شود. چیزی که بعد از فرآیند باقی می ماند، ماده مصنوعی غلیظ شده ای است که استفاده از آن فایده ای برای بدن ندارد.

اثرات بد شکر بر تناسب اندام
نیشکر گیاه بومی جنوب شرق آسیا و جنوب آمریکاست. شکر در زمان باستان در شبهقاره هند اما در آن زمان عرضه آن به صورت گسترده و با قیمتی ارزان نبوده از همین رو عسل به عنوان شیرین کننده در اکثر نقاط جهان مورد استفاده قرار میگرفته است.
شربت حاصل از عصارهگیری از نیشکر یک نوشیدنی محلی و نامهم بود تا زمانی که در قرن پنجم میلادی هندیان توانستند با تهیه کریستال شکر از این شربت، حمل و نقل و نگهداری و تجارت آن را ممکن نمایند.
شکر برای سلامتی بدن خیلی مضر است زیرا، یک ماده سمی برای بدن محسوب می شود.که در طولانی مدت، عوارض خود را نشان می دهد. در زیر به بیان مضرات مصرف شکر می پردازیم:
۱- شکر نقش عمده ای در پوسیدگی دندان ها دارد. ( ایجاد حفره در دندان، خونریزی لثه، تخریب استحکام استخوانی و از دست دادن دندان ها)
۲- عامل اصلی دیابت است. ( کاهش و افزایش قند خون)
۳- در ایجاد بیمارهای قلبی، تصلب شرائین، بیماری های روحی، افسردگی ، پیری، فشارخون بالا و سرطان نقش دارد.
۴- باعث عدم تعادل هورمونی بدن و آسیب به غدد داخلی بدن مثل غدد فوق کلیوی و لوزالمعده می شود که میزان قند خون را تا حدود زیادی تحت تأثیر قرار می دهد.
۵- باعث خستگی مزمن می شود.
۶- باعث افراط در خوردن مواد غذایی در افرادی می شود که دچار پرخوری عصبی (بولیمیا) هستند.
۷- افزایش علائم سندرم پیش از قاعدگی
۸- افزایش فعالیت در ۵۰ درصد کودکان
۹- افزایش اضطراب و کج خلقی
۱۰- علائم اضطراب و ترس را در خانم های حساس تشدید می کند.

اثرات بد شکر بر تناسب اندام
پیام فرح بخش متخصص تغذیه گفت: شکر محصولی است که انرژی فراوان دارد و فاقد کلیه مواد مغذی به حساب میآید شکر هیچ گونه ویتامین و املاحی ندارد هر گرم شکر ۴ کالری انرژی به ما می دهد. انجمن غذای آمریکا ذکر می کند که بهتر است افراد کمتر از ۵ درصد انرژی روزانه خود را از شکر دریافت کنند.
وی بیان کرد: در آقایان بهتر است کمتر از ۱۵۰ کالری در روز انرژی دریافت کنند و در خانمها کمتر از ۱۰۰ کالری در روز شکر دریافت شود. همان طور که گفته شد شکر فاقد املاح و مواد معدنی است و حالت ذخیرهای در بدن پیدا میکند و میتواند قندها به چربیها از نوع تریگلیسیرین تبدیل شده و ذخیره شوند.
فرح بخش درادامه افزود: این ذخیره نشدن معمولا اولین نقطهای که در بدن اتفاق میافتد شکم و پهلو است. بنابراین اگر ما کالری اضافه را از شکر دریافت کنیم نه تنها کمکی به ما نمیکند بلکه باعث اضافه شدن وزنمان و باعث اضافه شدن سایز دور کمر ما میشود.
وی اظهار داشت: افراد تا جایی که بتوانند از شکر کمتر استفاده کنند به عنوان مثال اگر بخواهیم بگوییم مواد غذایی چقدر شکر دارد میگوییم یک قوطی نوشابه حاوی هفت قاشق چایی خوری شکر است یک دونات متوسط ۳٫۵ قاشق، یک برش کیک میوهای ۵ قاشق، یک برش کیک اسفنجی و هویجی ۳ قاشق چای خوری شکر دارد.
این متخصص تغذیه در پایان عنوان کرد: بنابراین خیلی وقتها شکرهایی که دریافت میکنیم به آن توجه نمیکنیم و به راحتی کیک استفاده میکنیم فارغ از اینکه حاوی شکر فراوانی است.
گردآوری: جوانی ها