سلامت و زیبایی بدن با مصرف ویتامین C
خانواده ویتامین ها نقش مؤثری در سلامت بدن دارند. بسیاری از متخصصان برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها به ویتامین ها روی آورده اند.

سلامت و زیبایی بدن با مصرف ویتامین C
ویتامین C، یک ویتامین محلول در آب است که به وفور در سبزیجات و میوه ها وجود دارد. سبزیجات و میوه هایی همچون پرتقال، گوجه فرنگی، توت فرنگی، انبه، گل کلم، کاهو، سیب زمینی، گریپ فروت، خربزه، فلفل سبز، هندوانه، گرمک و کلم سرشار ازویتامین C هستند.
افراد ویتامین ث را اغلب برای درمان سرماخوردگی استفاده می کنند. هرچند مدارک کمی برای تایید اثر این ویتامین برروی پیشگیری و درمان سرماخوردگی وجود دارد، اما بدلیل باور شایع بین مردم، این ویتامین برای این منظور استفاده می شود.
چنانچه به فکر سلامت و زیبایی بدن خصوصا پوست خود هستید، سعی نمایید مصرف میوه ها و سبزیجات را به میزان کافی در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید. ویتامین C تأثیر ضد اکسید کنندگی دارد و موجب تولید کلاژن می شود. ویتامین C برای رشد و ترمیم بافت ها در همه قسمت های بدن ضروری است. فرم فعال این ویتامین، اسکوربیک اسید است که به عنوان یک آنتی اکسیدان با خنثی کردن رادیکال های آزاد و با احیای ویتامین E از فرم رادیکالی اش به فرم فعال عمل می کند. ویتامین C را به مواد آرایشی و بهداشتی می افزایند زیرا خاصیت اکسید کنندگی دارد که توسط آن، لکه های پوست بهبود می یابند و پیری پوست به تعویق می افتد و از طرف دیگر، تولید ویتامین E را افزایش می دهد.

سلامت و زیبایی بدن با مصرف ویتامین C
ویتامین C اثر ضد التهابی دارد که بدین شکل بیماری هایی مانند اگزما و پسوریازیس را درمان می کند. این ویتامین مفید باعث بهبود قرمزی پوست ناشی از آفتاب و آفتاب سوختگی می شود و موجب تقویت سیستم ایمنى و افزایش سرعت بهبود زخم میشود. این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که ویتامین C در حضور نور، اکسیژن و رطوبت، غیر فعال می شود و بدین شکل فرمولاسیون فرآورده های موضعی ویتامین C مشکلات زیادی دارد.
هرچند خیلی از افراد میزان بیشتری از آنچه در جدول بالا آمده ویتامین c دریافت می کنند، ولی فایده مصرف بیشتر این ویتامین مشخص نمی باشد. بعضی تحقیقات نشان می دهند که میزان بیشتر از ۲۰۰ میلی گرم در روز در بدن استفاده نشده و از طریق ادرار دفع می شود. مقادیر بالای ویتامین c فقط میبایست در صورت کمبود این ویتامین در بدن و با دستور پزشک مصرف شود.
منابع طبیعی ویتامین C
اکثر افراد ویتامین ث کافی را از منابع غذاییشان دریافت می کنند. هرچند که اکثر میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین c هستند، اما بهترین منابع این ویتامین شامل:
- طالبی (گرمک)
- مرکبات و آب آنها مانند پرتقال، نارنج و گریپ فروت
- کیوی
- انبه
- اناناس
- توت فرنگی، تمشک، زغال اخته
- هندوانه
- کلم بروکلی، کلم بروکسل، گل کلم
- فلفل سبز و قرمز
- اسفناج، کلم پیچ، شلغم تازه، و دیگر سبزیجات
- سیب زمینی شیرین
- گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی
- کدوی حلوایی
پختن غذاهای حاوی ویتامین c و یا نگهداری طولانی مدت آنها می تواند میزان ویتامین ث موجود در آنها را کاهش دهد. بهترین شکل مصرف منابع حاوی ویتامین c مصرف خام آنها است.
کلمهایی مثل کلم چینی، بروکسل و بروکلی فرمانروایان دنیای سلامتیاند. در هر فنجان از این کلمها ۳۳ میلی گرم ویتامین C وجود دارد. خانوادهی کلمها سرشار از مواد مغذیاند و میتوانند با سرطان و بیماریهای قلبی عروقی مقاله کنند. کلم بروکسل چهار برابر بیشتر از هم خانواده های دیگر خود ویتامین C دارد، یعنی هر فنجان ۹۷ میلی گرم.
خطرات کمبود ویتامین C
مصرف کم ویتامین C می تواند باعث کم خونی، خونریزی لثه ها، کاهش توانایی بدن در مقابله با عفونت ها، کاهش توانایی بدن در درمان زخم ها، موهای خشک و ترک خورده، التهاب لثه ها، خونریزی بینی، افزایش وزن بدلیل کاهش سوخت و ساز، پوست خشک و خشن، مفاصل دردناک و ورم کرده و… شود.