ترکیب آجیل هرچه باشد . مجموعه ای از مغزها است که همگی فواید تغذیه ای بسیار زیادی داشته و سرشار از مواد مغذی هستند .
چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع نشده است که کلسترول خون را پایین آورده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند .
چربی اغلب مغزها تا ۹۰ درصد از اسیدهای چرب اشباع نشده تشکیل شده است. آجیل ها سرشار از پروتئین ، انواع ویتامین ها و مواد معدنی مختلف هستند . ویتامین ایی و اسید آمینه موجود در آجیل به حفظ سلامت رگ های خونی ، کاهش فشار خون ، و پیشگیری از حملات قلبی کمک می کند .
خوردن غذاهای حاوی ویتامین ایی از جمله آجیل ، باعث کم شدن خطر ابتلا به سرطان می شود . آنتی اکسیدان های موجود در آجیل ها از اکسید شدن و تخریب سلول ها و بروز بیماریهایی مانند دیابت هم جلوگیری می کند .
آجیل سرشار از فیبر است که این فیبرهای غذایی ، هم به رفع یبوست کمک می کند و هم با ایجاد احساس سیری ، مانع از پرخوری می شود . این فیبرهای غذایی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ هم بسیار مفید است .
مطالعات نشان می دهد که مغزهای گردو ، فندق ، بادام زمینی و انواع تخمه ، دستگاه دفاعی بدن را در مقابل با عوامل خارجی تقویت می کند . پیشگیری از پوکی استخوان و بیماری های دوران پیری نیز از دیگر خواص آجیل هاست.
دیالیزی ها آچیل نخورند :
انواع آجیل به دلیل پروتئین و املاح بالایی که دارد . برای افراد مبتلا به نارسایی کلیوی ، محدودیت مصرف دارد . دیالیزی ها تا حد امکان آجیل نخورند و در صورت تمایل به مصرف آن از آجیل های بی نمک و تازه استفاده کنند و این کار را در نزدیک زمان دیالیز انجام دهند تا ترکیبات آجیل زودتر از بدنشان خارج شود . برخی از آجیل ها پتاسیم زیادی دارند و مصرف زیاد آن ها ممکن است برای بیماران دیالیزی مشکل ایجاد کند.
آسیب های کبدی و کلیه
برخی قنادی ها و آجیل فروشی ها برای افزایش زمان ماندگاری و مشتری پسندی ، سطح آجیل را با واکس ، براق و با رنگ های غیر مجاز پوشش می دهند که به گفته کارشناسان ، مصرف طولانی مدت این نوع محصولات می تواند به دو عضو سم زدایی بدن یعنی کبد و کلیه آسیب رساند و موجب بروز حساسیت های شدید شود . برخی افراد سودجو انواعی از آجیل را که به دلیل بار میکروبی بالای آفلاتوکسین اجازه صادرات ندارد ، با انواع آجیل درجه یک مخلوط و به صورت درهم با قیمت های نجومی عرضه می کنند در نتیجه از خرید آجیل های مخلوط برشته شده ، واکس خرده ، مغز شده ، پرنمک و محصولات رنگ شده و وارداتی اجتناب کنید.
پیشگیری از افزایش قند خون
دانه ها و مغزهای روغنی حاوی چربی های مفید و اسیدهای چرب امگا ۳ ، فیبرهای غذایی ، ویتامین ایی و فیتواسترول ها است و به همین دلیل هم برای سلامتی مفیدند از آنجایی که این مغزها حاوی چربی های مفید است می تواند باعث سیری طولانی مدت شود برای همین هم به لاغری و تناسب اندام کمک می کند.
باید بدانید که آجیل ها مانع از افزایش سریع قند خون می شود که همین موضوع هم به تناسب اندام کمک می کند . آجیل شما را از کمبود ویتامین حاصل از رژیم های لاغری دور می کند . دانه ها و مغزهای روغنی نقش مهمی در افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد خون دارند . این مواد غذایی همچنین منبع فوق العاده ی فیبرهای غذایی ، پروتئین ها ویتامین ایی ، اسید فولیک ، مس ، منیزیم و اسیدهای آمینه است.
مجله : زیبایی
گردآوری: جوانی ها
چهار مغز,فواید مغزها,پروتئین,فیبر غذایی,منیزیم,اسید فولیک,لاغری,آجیل,چربی,امگا۳,قند خون,کبد و کلیه,دیالیز,پزشکی,بیماری,قلبی و عروق,اسیدهای چرب,ویتامین,اسید آمینه,آنتی اکسیدان,سرطان,پرخوری,فندق,بادام,تخمه,پوکی استخوان,پیری,نارسایی کلیه,پتاسیم,قنادی