مسمومیت غذایی، بیماری است که بر اثر خوردن غذاهایی که ارگانیسمهای مضری هستند به وجود می آید.این میکروب های مضر می توانند شامل باکتری،انگل و ویروس باشند.آنها اغلب در گوشت خام، مرغ و تخم مرغ یافت می شوند اما می توانند به هر نوع غذایی سرایت کنند.همچنین می توانند در غذایی که بیرون از یخچال مانده یا مدت زیادی قبل ازخوردن فریز شده باشد رشد کنند.گاهی مسمومیت غذایی به خاطر نَشستن دستان قبل از غذا اتفاق می افتد.اکثر اوقات، مسمومیت جزئی است و پس از چند روز از بین می رود.تنها کاری که می توانید بکنید این است که منتظر بمانید تا بدنتان از شر میکروبی که باعث بیماریتان شده خلاص شود.اما برخی از انواع مسمومیت ها ممکن است جدی باشد و نیاز به پزشک پیدا کنید .
طب سنتی مسمومیت را درمان کنید aligncenter wp-image-54370 size-full" title="زیره سبز و سیاه,ضد انگلی,مسمومیت غذایی را با طب سنتی درمان کنید.,لیمو,ضد باکتریایی,شیرین بیان,طب سنتی,استفراغ,کافئین,سیر,زنجبیل," src="http://javaniha.com/wp-content/uploads/2013/07/hee654.jpg" alt="زیره سبز و سیاه,ضد انگلی,مسمومیت غذایی را با طب سنتی درمان کنید.,لیمو,ضد باکتریایی,شیرین بیان,طب سنتی,استفراغ,کافئین,سیر,زنجبیل," width="360" height="241" srcset="http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2013/07/hee654-300x201.jpg 300w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2013/07/hee654.jpg 360w" sizes="(max-width: 360px) 100vw, 360px">
مصرف ریحان در ماست برای درمان مسمومیت مفید است.
متخصص طب سنتی گفت: هنگام مسمومیت غذایی توصیه میشود که سیر، دارچین، سیب، موز و لیمو مصرف شود.
حسینی، متخصص طب سنتی گفت: مسمومیت غذایی معمولاً در فصل گرما به دلیل فاسد شدن سریعتر مواد غذایی شایع است و دارای علائمی مثل استفراغ، اسهال، تهوع، سردرد و دردهای شکمی است.
وی تأکید کرد: در چنین شرایطی ابتدا توصیه میشود که میزان آب از دست رفته بدن جبران شود به همین دلیل خوردن مایعات مثل آب، چای و آبمیوه مناسب است.
این متخصص طب سنتی گفت: از دیدگاه طب سنتی برخی خوراکیها خواص ضدقارچی داشته و پس از مسمومیت کاربرد دارند مثلاً سیر، به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به هنگام مسمومیت خوردن آن توصیه میشود.
حسینی همچنین افزود: به هنگام مسمومیت، پتاسیم بدن افت میکند به همین دلیل جبران آن با خوردن موز و سیب توصیه میشود.
وی ادامه داد: خوردن لیمو مفید است و مصرف ریحان در ماست نیز توصیه شده است.
حسینی گفت: استراحت کردن، عدم استعمال دخانیات، نخوردن کافئین مثل قهوه و نخوردن خودسرانه دارو از نکاتی است که باید رعایت شود.
این متخصص طب سنتی افزود: مصرف جوشانده شیرینبیان، ریشه زنجبیل و گون و همچنین دارچین نیز به رفع مسمومیت غذایی کمک میکند.
ریشه زنجبیل به رفع مسمومیت غذایی کمک می کند.
طب سنتی مسمومیت را درمان کنید aligncenter wp-image-54371 size-full" title="زیره سبز و سیاه,ضد انگلی,مسمومیت غذایی را با طب سنتی درمان کنید.,لیمو,ضد باکتریایی,شیرین بیان,طب سنتی,استفراغ,کافئین,سیر,زنجبیل," src="http://javaniha.com/wp-content/uploads/2013/07/hee654-1.jpg" alt="زیره سبز و سیاه,ضد انگلی,مسمومیت غذایی را با طب سنتی درمان کنید.,لیمو,ضد باکتریایی,شیرین بیان,طب سنتی,استفراغ,کافئین,سیر,زنجبیل," width="360" height="301" srcset="http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2013/07/hee654-1-300x251.jpg 300w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2013/07/hee654-1.jpg 360w" sizes="(max-width: 360px) 100vw, 360px">
نسخه گیاهی مسمومیت
علائم ناشی از مسمومیت غذا یا به دلیل آلودگیهای انگلی است یا باکتریایی. البته در نهایت سوءهاضمه مشکلاتی را برای فرد به دنبال دارد.
برای درمان، معمولاً مصرف گیاهان و عرقیات بین مردم رواج دارد که اشتباه هم نیست. مثلاً توصیه میشود از زنجبیل استفاده کنید. در طب سنتی مصرف زنجبیل بعد از مسمومیت ناشی از خوردن میوههای تازه اما آلوده توصیه شده است. آثار ضدباکتری و ضدانگلی آن نیز در طب رایج به اثبات رسیده است.
برای کاهش تهوع ناشی از مسمومیت میتوان روزی ۳ بار و هر بار حدود ۲۵۰ میلیگرم عصاره زنجبیل را که در داروخانهها به فروش میرسد، مصرف کرد. اگر قرار است گیاه زنجبیل تازه یا خشک مصرف شود، باید به این نکته هم توجه کرد که به دلیل ساختار ریشهای آن تا ۷۰ درصد حاوی پلی ساکارید است که اثر درمانی ضدتهوع ناشی از آن نیست پس برای مصرف دوز ۲۵۰ میلیگرم ماده موثره، لازم است به مقدار بیشتری زنجبیل مصرف کنید.
البته غیر از زنجبیل، برخی عرقیات گیاهی مثل عرق نعناع و آویشن نیز برای درمان سوءهاضمه و رفع مشکلات بعد از ابتلا به مسمومیت غذایی کاربرد دارد؛ به طوری که اگر دچار معده درد شدید بهتر است نصف قاشق غذاخوری آویشن را با مقداری آب بجوشانید و پس از آن که جوشانده را از صافی عبور دادید، میل کنید. همچنین میتوان نصف قاشق غذاخوری دارچین را نیز دم کرد و خورد.
از دیگر گیاهانی که در درمان این مشکل موثر هستند میتوان به زیره سبز و سیاه و مرزنجوش اشاره کرد. البته استفاده از زیره سبز و سیاه، در کاهش نفخ شکم نیز بسیار موثر است. برای این منظور میتوان حدود نیم گرم زیره سیاه را با مقداری نبات سایید و پس از صرف غذا میل کرد.
منبع : بیتوته
مطالب مرتبط :
۱۰ داروی گیاهی و خانگی برای درمان پا درد !
دو ادویه که از کاهش حافظه پیشگیری می کند
مسمومیت غذایی را با طب سنتی درمان کنید. , طب سنتی , مسمومیت , مسمومیت غذایی , باکتری , انگل , ویروس , ریحان , ماست , سیر , دارچین , سیب , موز , لیمو , اسهال , استفراغ , سردرد , ضد باکتریایی , کافئین , قهوه , شیرین بیان , زنجبیل , ضد انگلی , عرق نعناع , آویشن , زیره سبز و سیاه ,