مبتلایان به صرع این مطلب را بخوانند
صرع، یک اختلال مغزی است. در این بیماری سلول های عصبی یا نورون ها، پیام های غیرطبیعی دریافت می کنند.
بیماری صرع
در صرع، الگوهای طبیعی فعالیت نورون ها مختل می شود و باعث احساس عجیب، تشنج، گرفتگی عضلانی و از دست دادن هوشیاری می شود.در طی حملات تشنج، نورون ها ممکن است ۵۰۰ بار و یا بیشتر در ثانیه، مواد انتقالی را منتقل کنند.در برخی افراد، این اتفاق گهگاه رخ می دهد، اما برای برخی دیگر ممکن است صدها بار در روز رخ دهد.در حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از مصروعین، با وجود مصرف دارو، هنوز دارای حملات تشنج می باشند. پزشکان به این نوع صرع، صرع مقاوم می گویند.
انواع صرع
– تشنج پیچیده جزئی : مشکلات در توجه و یا کنترل خلق و خو.- تشنج سمت چپ : اضطراب و ناامیدی به علت مشکلات در درک و بیان.- تشنج سمت راست : مشکلات اجتماعی و رفتار بدون فکر.- تشنج جلوی مغز : بهم ریختگی و اقدام بدون توجه به عواقب.
هوش مصروعین
صرع مسری نیست و به دلیل بیماری روانی و یا عقب ماندگی ذهنی نیست. برخی از افراد عقب مانده ذهنی، ممکن است تشنج داشته باشند. اما این به آن معنا نیست که هر فردی که بیماری صرع دارد، عقب مانده ذهنی می باشد.بسیاری از مصروعین، دارای هوش طبیعی و یا حتی بالا می باشند
افراد مشهور مبتلا به صرع
– نویسنده معروف روس به نام داستایوفسکی
– فیلسوف نامدار، سقراط
– ناپلئون بناپارت
– مخترع دینامیک، آلفرد نوبل
– نقاش فرانسوی، ون سان ون گوک
– نویسنده روس، لئو تولستوی
تشنج و تاثیرش بر مغز
تشنج ها، اثری بر مغز ندارند.اگر تشنج شدید باشد، باعث صدمه زدن به مغز می شود.کودکانی که علت خاصی برای تشنج آنها پیدا نکرده اند، ۶۸ تا ۹۲ درصد آنها بعد از ۲۰ سال بهبودی یافته اند.به طور کلی، با گذشت زمان و مصرف دارو و یا جراحی، تشنج کم و یا متوقف می شود.
علل بیماری صرع
– اختلال در سیم کشی مغز، عدم تعادل عصبی و انتقال دهنده های عصبی و یا ترکیبی از این عوامل. برخی افراد مبتلا به صرع، دارای سطح بالایی از تحریک کننده های انتقال دهنده های عصبی می باشند که باعث افزایش فعالیت عصبی می گردد. در حالی که برخی از مصروعین، دارای مقدار کمی از این تحریک کننده ها می باشند و باعث کاهش فعالیت نورون ها در مغز می شوند.
– بعد از جراحی سر، سکته و یا دیگر مشکلاتی که اتصالات غیر طبیعی را ایجاد می کنند.- غشای سلولی که اطراف نورون ها را می پوشاند نیز در ایجاد صرع نقش دارد.- اختلال در حرکت مولکول ها در داخل و خارج از غشا، اختلال در تغذیه و تعمیرات سلول غشایی.- اختلالات ژنتیکی.- سرطان مغز، اعتیاد به الکل و بیماری آلزایمر.- حملات قلبی و سکته که باعث فقدان اکسیژن در مغز می شود.حدود ۳۲ درصد از موارد صرع مربوط به بیماری های عروق مغزی می باشد که اکسیژن کمی را به سلول های مغز می رساند- مننژیت، ایدز، آنسفالیت ویروسی، هیدروسفالی و دیگر بیماری های عفونی.
– بیماران مبتلا به سلیاک که عدم تحمل به گلوتن گندم را دارند و یا عفونت انگل مغز دارند نیز می توانند به صرع مبتلا شوند.- صرع با اختلالات متابولیسمی، فلج مغزی و اوتیسم همراه است.- عفونت های مادرزادی، عدم تغذیه صحیح و کمبود اکسیژن.- قرار گرفتن در معرض سرب، مونوکسید کربن و بسیاری از سموم دیگر.- مواد مخدر و زیاد مصرف کردن داروهای ضدافسردگی و دیگر داروها.- کمبود خواب، مصرف الکل، استرس و یا تغییرات هورمونی.در برخی افراد، نگاه کردن به رقص نور و یا صفحه کامپیوتر نیز ممکن است باعث صرع شود.
– سیگار کشیدن یکی از علل ایجاد صرع می باشد. نیکوتین در سیگار بر روی گیرنده های انتقال دهنده های عصبی اثر می کند.یک متخصص طب سنتی گفت: مصرف مویز، انجیر خشک، توت خشک، پسته و مغز بادام بدون پوست برای تقویت مغز مبتلایان به صرع مفید است و خوردن دارچین، زیره و گشنیز نیز توصیه میشود.غلامرضا کرد افشاری گفت: بیماران مبتلا به صرع بهتر است گوشت مرغ، گنجشک، کبوتر و ماهی بیشتر از سایر گوشتها مصرف کنند و خوردن مویز، انجیر و توت خشک، پسته و بادام به طوری که روزانه آن را بخیسانند و مصرف کنند برای تقویت مغز و بدنشان مفید است.
وی افزود: شیره بادام و حریره بادام تقویتکننده مغز است به همین دلیل برای بیماران مبتلا به صرع مصرف آن توصیه میشود. همچنین عرق بادرنجبویه باعث باز شدن گرفتگیهای مغز و تقویت معده و قلب میشود که بهتر است این بیماران مصرف آن را در برنامه خود داشته باشند. این بیماران میتوانند به همراه غذای خود از برخی ترشیها مثل ترشی لبو استفاده کنند و گوشت مصرفی خود را با روغن زیتون، کنجد و ادویههای گرم مثل دارچین و زیره سبز بخورند.
کرد افشاری تصریح کرد: مصرف آبگوشت و شوربای مرغ یا جوجه با شوید و گشنیز برایشان توصیه میشود و مصرف سنگ نمک که تقویتکننده ذهن است برایشان مفید است. وی گفت: چغندر آبپز شده با روغن زیتون قبل از خوردن غذا نیز برایشان توصیه میشود اما در مقابل مواد غذایی تند، نان پخته نشده و میوههایی مثل گوجهفرنگی، خیار و هندوانه را نباید بخورند و مصرف کرفس هم برایشان مضر است این متخصص طب سنتی به بیماران صرع توصیه کرد: در مواقع حمله بهتر است سر گرم نگه داشته شود که این کار با سبوس گندم یا نمک که در پارچه پیچیده شده میسر است. همچنین روغن زنبق را میتوان به مهرههای گردن مالید یا پیازی که از وسط نصف شده را بو کرد.
گردآوری: مجله ی اینترنتی جوانی ها