آشنایی کامل با خواص ترخون ترخون وخواص آن

ترخون وخواص آن,سبزی,خواص میوه ها,میوه,خواص ترخون,خاصیت ترخون,ترخون,خواص سبزیجات,خواص مواد غذایی,انواع حبوبات,آشنایی کامل با خواص ترخون ,انواع میوه,انواع سبزیجات,آشپزی,گل آذینفوایدترخون,خواص حبوبات,گیاهان معطر

آشنایی کامل با خواص ترخون ترخون وخواص آن

نیازهای اکولوژیکی و پراکنش برخی از محققین منشا این گیاه را شمال و مرکز آسیا معرفی کرده اند ولی عده ای دیگر منشا آن را شمال و غرب آمریکا می دانند. در مناطق گرم و آفتابی دارای رشد و میزان مواد موثره مطلوبی است و همچنین قادر است سرمای زمستان را بخوبی تحمل نماید. اگرچه برخی از منابع علمی این گیاه را به عنوان یک گیاه بسیار رطوبت دوست معرفی نموده اند ولی مشاهدات بنده خلاف این موضوع را نشان داد. خاک هایی با بافت متوسط را می پسندد و در خاک های شور بسختی رشد می نماید.

آشنایی کامل با خواص ترخون، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.

خواص ترخون aligncenter wp-image-42574 size-full" title="ترخون وخواص آن,سبزی,خواص میوه ها,میوه,خواص ترخون,خاصیت ترخون,ترخون,خواص سبزیجات,خواص مواد غذایی,انواع حبوبات,آشنایی کامل با خواص ترخون ," src="http://javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/آشنایی-کامل-با-خواص-ترخون.jpg" alt="ترخون وخواص آن,سبزی,خواص میوه ها,میوه,خواص ترخون,خاصیت ترخون,ترخون,خواص سبزیجات,خواص مواد غذایی,انواع حبوبات,آشنایی کامل با خواص ترخون ," width="450" height="282" srcset="http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/آشنایی-کامل-با-خواص-ترخون-150x94.jpg 150w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/آشنایی-کامل-با-خواص-ترخون-300x188.jpg 300w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/آشنایی-کامل-با-خواص-ترخون.jpg 450w" sizes="(max-width: 450px) 100vw, 450px">

آشنایی کامل با خواص ترخون

 

ترخون نوعی سبزی معطر است با خواص دارویی فراوان که در فرانسه این سبزی را پادشاه سبزی‌جات نامیده‌اند.

این سبزی در فرانسه و در سایر نقاط جهان در آشپزی سنتی – به صورت تازه یا خشک – به عنوان طعم دهنده قوی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترخون یکی از گیاهان معطر نسبتا پر استفاده می باشد که به عنوان سبزی نیز تولید و مصرف می گردد. ترخون گیاهی است علفی و چند ساله از خانواده کاسنی که ارتفاع آن تا ۱ متر نیز می رسد. برگ های باریک و بلند آن به رنگ سبز روشن و براق هستند.

گل های زرد رنگ این گیاه بصورت گل آذین خوشه در انتهای ساقه اصلی نمایان می شوند. نام گونه این گیاه (دراکونکولوس) از کلمه دراگون به معنای اژدها گرفته شده است و علت این نامگذاری اثرات شفابخش این گیاه در درمان نیش خوردگی انسان از مارها و حیوانات سمی می باشد.

تسکین دندان درد

در طول تاریخ، از این سبزی معطر برای تسکین موقتی درد دندان استفاده می‌شده است. محققان دانشگاه آریزونا می‌گویند علت تسکین درد دندان به خاطر وجود ماده‌ای موسوم به اوژنول است که در روغن میخک نیز وجود دارد.

سبزی ترخون نه تنها موجب تسکین درد دندان می‌شود بلکه برای تسکین درد لثه نیز که همراه با درد دندان ایجاد می‌شود موثر است.

نیازهای اکولوژیکی و پراکنش
برخی از محققین منشا این گیاه را شمال و مرکز آسیا معرفی کرده اند ولی عده ای دیگر منشا آن را شمال و غرب آمریکا می دانند. در مناطق گرم و آفتابی دارای رشد و میزان مواد موثره مطلوبی است و همچنین قادر است سرمای زمستان را بخوبی تحمل نماید. اگرچه برخی از منابع علمی این گیاه را به عنوان یک گیاه بسیار رطوبت دوست معرفی نموده اند ولی مشاهدات بنده خلاف این موضوع را نشان داد. خاک هایی با بافت متوسط را می پسندد و در خاک های شور بسختی رشد می نماید.

ترکیبات شیمیایی و فرآوری
خشک کردن این گیاه در محل سایه سبب حفظ رنگ و میزان مواد موثره آن می گردد. البته استفاده از خشک کن های صنعتی در مورد این گیاه رونق فراوانی دارد و بدین منظور از دمای ۴۰ درجه سانتیگراد استفاده می شود. مهمترین ماده موثره این گیاه اسانسی به رنگ زرد کم رنگ است که میزان آن بین ۱ تا ۳ درصد گزارش شده است. مهمترین اجزای اسانس ترخون عبارتند از استراگول (۴۰ تا ۷۰ درصد)، آلفا پینن، بتا پینن، لیمونن، میرسن و … .

خواص درمانی و کاربردها
ترخون یکی از گیاهان معطر پر استفاده در صنایع غذایی می باشد و این گیاه بطور گسترده در صنعت تولید مواد اولیه آشپزی و همچنین کنسروسازی کاربرد دارد. ترخون بدلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قدیم الایام به عنوان ادویه مخصوص گوشت مورد توجه بوده است و سبب کاهش فشارخون هم می شود. همچنین در منابع علمی از این گیاه به عنوان کاهش دهنده درد دندان و دارای خاصیت ضد کرم یاد شده است.

چند نکته که باید توجه کنید:

– این روغن‏ها به دلیل وجود استراگول سمّی هستند، استراگول نام دیگر میتل چاویکول است و از این رو نباید به کودکان کم سن (زیر ۴ سال) و زنان باردار داده شود.

– ترخون را به صورت تازه ۱۰ تا ۱۴ روز می ‏توان در یخچال نگهداری کرد. اما در فریزر ۴ تا ۶ ماه قابل نگهداری است.

– برای خشک کردن ترخون، ابتدا آن را پاک کرده و خوب بشویید و سپس در یک محل تاریک و گرم قرار دهید وقتی که خشک شدند آن ها را درون شیشه‏ ی تمیزی ریخته و در جای خنک و تاریک نگه داری کنید.

ترخون‏های خشک شده دارای طعم و مزه‏ ی همانند ترخون ‏های تازه نیستند، اما به هر حال برای زمانی که سبزی تازه در دسترس نیست مناسب هستند.

گردآوری:

 

مطالب مرتبط

 

آشنایی کامل با خواص ماکارونی

آشنایی کامل با خواص پنیر

آشنایی کامل با خواص گوشت بلدرچین

 

مطالب بیشتر از سایت ما

آشنایی کامل با خواص بلوط بلوط

آشنایی کامل با خواص آب هویج خواص آب هویج

درمان بیماری های ناخن و تقویت آن بیماری ناخن

علائم پارگی مینیسک چیست؟ پارگی مینیسک

خواص درمانی انجیر را بشناسید انجیر

نعناع ؛ درمان سردرد درمان سردرد

علل و علائی سندرم کوشینگ (افزایش کورتیزول) چیست ؟ سندرم

بیماران دیالیزی و اختلالات نعوظی نعوظی

روش های موثر برای جلوگیری از پرخوری و تناسب اندام بیماری پرخوری

ویتامین ها در سلامت چشم چه نقشی دارند؟ خوراکی‌های حاوی ویتامین آ :‏