آشنایی با درمان آکنه با راکوتان ، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.
درمان آکنه با راکوتان aligncenter wp-image-38439 size-full" title="پوست صورت,آشنایی با درمان آکنه با راکوتان ,پوست,پوست و مو,آرایش صورت,زیبایی پوست,جوشهای صورت,رنگ پوست,درمان آکنه,مراقبت از پوست,جوش صورت," src="http://javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/آشنایی-با-درمان-آکنه-با-راکوتان.jpg" alt="پوست صورت,آشنایی با درمان آکنه با راکوتان ,پوست,پوست و مو,آرایش صورت,زیبایی پوست,جوشهای صورت,رنگ پوست,درمان آکنه,مراقبت از پوست,جوش صورت," width="470" height="313">
آشنایی با درمان آکنه با راکوتان
آکنه یک بیمارى مزمن است که پیازهاى مو و غدد چربى پوست را درگیر مىکند.غدد چربى پوست یا غدد سباسه در درم (لایه میانى پوست) قرار دارند. در این بیمارى غدد چربى مسدود مى شوند و جوش و کیست به وجود مىآید.
آکنه، بسیار شایع است و غالباً در زمان بلوغ شروع مىشود. در این دوره، هورمونهاى جنسى مردانه (آندروژنها) در پسران و دختران افزایش مىیابند و فعالیت غدد چربى را بالا مىبرند. در نتیجه چربى بیشترى تولید مىشود.
در بیمارانی که آکنه شدید یا بسیار شدید دارند، درمان با ایزوترتینوئین توصیه می شود. همچنین در بیمارانی که دچار اختلالات روانی، سبوره شدید، اسکارهای قابل رویت و فولیکولیت با باکتری گرم منفی هستند نیز ایزوترتینوئین کاربرد دارد.
درمان باید ۶-۴ ماه ادامه یابد. اگر نیاز به دوره درمان طولانی شد، از دوز پایین آن در درمان آکنه شدید با ندولهای عمقی (جوشهای عمیق) به خصوص نوع مقاوم به درمان و گرفتاری خارج صورت مثل سینه و پشت استفاده می شود. در پایان ماه اول درمان، ممکنست ضایعات بدتر شوند ولی در پایان ماه دوم، شاهد روند بهتر درمان هستیم. جهت جلوگیری از شدت پیشرفت بیماری بهتر است قبل از تجویز ایزوترتینوئین، کومدونهای بزرگ از بین بروند.
از عوارض جانبی ایزوترتینوئین، می توان اثر بر سطح چربی خون، عوارض گوارشی، عضلانی – اسکلتی، اثرات روانی و عوارض چشمی و جلدی را نام برد.
افسردگی و تمایل به خودکشی از دیگر عوارض این دارو است که البته جای بحث دارد و اگر چه در تعداد کمی از بیماران ممکن است دیده شود اما باید در نظر گرفته شود.
یکی از عوارض آن که بسیار مهم است خاصیت تراتوژن بودن یا ایجاد سمیت برای جنین است. بنابراین خانمها باید حتماً از ۱ ماه قبل از مصرف ایزوترتینوئین و تا ۶ هفته پس از قطع آن از روشهای پیشگیری از بارداری استفاده کنند.
درمان باید در دومین یا سومین روز عادت ماهیانه با ۲ تست منفی حاملگی شروع شود و تست بارداری ماهیانه انجام شود.
تستهای آزمایشگاهی شامل بررسی سطح لیپیدهای خون، تستهای عملکرد کبد، آزمایش خون قبل از شروع درمان و ۱ ماه و ۲ ماه بعد از شروع درمان باید درخواست شود.
در موقع مصرف این دارو باید از مصرف تتراسایکلین، ویتامین A و آسپیرین با دوز بالا جلوگیری کرد.پس از هر درمان موفقیت آمیز آکنه باید درمان را با یک رتینوئید موضعی یا بنزوئیل پراکسید ادامه داد.
از طرفی مواد آرایشی در درمان همه انواع آکنه نقش مهمی ایفا می کنند این مواد باید غیر کومدوژن باشند و دارای حداقل اثر تحریکی بوده و به اندازه کافی ضایعات را بپوشانند.
در بیمارانی که ایزوترتینوئین مصرف می کنند، به علت اثرات خشک کننده دارو، نیاز به یک مرطوب کننده پوست و لبها دارند.
در خانمهای حامله، اریترومایسین خوراکی یا موضعی و بنزوئیل پراکسید قابل استفاده است و در صورت وجود ضایعات التهابی شدید، دوره کوتاه مدت درمان با کورتن خوراکی انجام می شود.
گردآوری:
مطالب مرتبط
یک شبه جوشهای خود را از بین ببرید
۱۰ نکته برای مراقبت از صورت (جوش و آکنه و..)
دلیل جوش زدن پس از سن بلوغ