حجامت اصطلاحا به روشی از خونگیری اطلاق می شود که جهت درمان بعضی ازبیماری ها بکار می رود ودارای سابقه تاریخی هفت هزار ساله ومورد تایید و تاکید اسلام می باشد. قدمت حجامت در ایران به قبل از اسلام می رسد، بهرام گور پادشاه ساسانی چون درمان بیماری خود را منحصر در حجامت یافت دستور داد حجامت در ایران رایج شود.
عضو انجمن تحقیقات طب سنتی ایران گفت: از نظر رژیم غذایی توصیه میشود در این فصل که هر چه از ابتدا به انتها پیش میرویم هوا گرمتر میشود، از پُرخوری و مصرف غذاهای سنگین پرهیزد شود. همچنین حجامت نیز فقط با تجویز پزشک صورت پذیرد.
نازلی نمازی دانشجوی دکترای تغذیه و عضو انجمن تحقیقات طب سنتی ایران درباره تغذیه بهاری اظهار داشت: با تغییر و تحول و نو شدن طبیعت، بدن و عملکرد اندامهای مختلف بدن نیز تغییراتی را تجربه میکنند.
به گفته وی بر اساس طب سنتی، رعایت نکات تغذیهای در هر فصل میتواند به سلامت بدن کمک کند و از برخی از بیماریها و اختلالات ناشی از تغییر آب و هوا پیشگیری کند.
تدابیر فصل بهار
-هر فصلی مزاج مخصوص خود را دارد و مزاج بهار گرم و تر است. البته برخیها نیز معتفدند فصل بهار از نظر گرمی و سردی، تری و خشکی در اعتدال است.
-در این فصل توصیه میشود, زیر نظر متخصص طب سنتی از روشهای مختلف پاکسازی بدن از جمله حجامت استفاده شود. در فصل زمستان مواد زائدی در نتیجه مصرف غذاهای پُرکالری در بدن ایجاد میشود که با گرم شدن هوا میتوانند این مواد به مواد مضر تبدیل شوند؛ لذا خروج این مواد از بدن لازم و مفید است.
-از نظر رژیم غذایی توصیه میشود در این فصل که هر چه از ابتدا به انتها پیش میرویم هوا گرمتر میشود، از پُرخوری و مصرف غذاهای سنگین پرهیزد شود.
-بهتر است مقدار غذای مصرفی در این فصل کاهش یابد تا مواد زائد و مضر کمتری در بدن تجمع یابد.
-استفاده از مواد غذایی سبک به خصوص سبزیجات با مزاج سرد ( خیار، کاهو، گوجه و…) مفید است.
مطالب مرتبط :
عامل درد گوش چیست
درمان آلرژی بهاری با راههای زیر
بهترین زمان برای حجامت /حجامت فقط با تجویز پزشک ، حجامت ، خونگیری ، رژیم غذایی ، تغذیه ، تغییر آب و هوا ، فصل بهار ، پرخوری ، سبزیحات