آشنایی کامل با خواص گشنیز خواص گشنیز

خواص میوه ها,میوه,خواص سبزیجات,خواص حبوبات,انواع حبوبات,مشخصات ظاهری گیاه گشنیز,گشنیز,دانه گشنیز,آشپزی,خواص مواد غذایی,خواص گشنیز,انواع سبزیجات,طرز تهیه دم کرده تخم گشنیز,گل گشنیز,انواع میوه,فواید گشنیز,گیاه گشنیز,سبزی,خاصیت گشنیز,آشنایی کامل با خواص گشنیز

آشنایی کامل با خواص گشنیز خواص گشنیز

این اسانس روغنی را با شکر می توان مخلوط کرد. خواص گشنیز شبیه به خواص زیره می باشد؛ میوه های آن محتوی لیپیدها، آلبومینها، تانن ها، پکتین، قندها و ویتامین ث هستند. از این گیاه به صورت خالص یا مخلوط اشتها آور، باد شکن و هضم کننده به شکل جوشانده استفاده می شود. این جوشانده ها سیستم اعصاب را نیز تسکین می دهند. از دم کرده برای باز شدن صدا ( مخصوصاً برای آوازه خوان ها ) ، درمان گلو درد و سرما خوردگی، برطرف کردن حالت استفراغ، درمان بیماری دیابت یا قند، کم کردن کلسترول خون، کم کردن شهوت و کاستن از آن و تسکین دردهای مفصلی مثل رماتیسم که به صورت صنعتی از خشک شده یا روغن آن برای تهیه پمادهای تسکین دهنده دردهای رماتیسم عضلانی یا مفصلی استفاده می شود.

آشنایی کامل با خواص گشنیز، را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.
  خواص میوه ها,میوه,خواص سبزیجات,خواص حبوبات,انواع حبوبات,مشخصات ظاهری گیاه گشنیز,گشنیز,دانه گشنیز,آشپزی,خواص مواد غذایی,خواص گشنیز,

آشنایی کامل با خواص گشنیز

 

 

من ((گشنیز)) هستم ! اسم من گشنیز است . به من جلجلان هم گفته اند. اعراب کسیره و کزیره مى گویند. من از آن دسته گیاهان هستم که خاصیت میکرب کشى دارم ، و از سرایت امراض عفونى جلوگیرى مى کنم . پزشکان قدیم به مبتلایان به ابله دستور مى دادند که براى جلوگیرى از سرایت به آن چشم ، آب مرا در اطراف پلک بمالند، و براى جلوگیرى از سرایت حصبه به اطرافیان نیز دستور مى دادند که از من استفاده کنند. شما هم مى توانید در مواقعى که یک بیمارى همه گیر پیدا مى شود، به سراغ من بیاید.

گیاهی علفی، یکساله با ساقه ای افراشته، شیاردار و منشعب است.برگها متناوب و به طور شانه ای منقسم شده و برگهای فوقانی دارای بریدگیهای خطی هستند. گلهای سفید یا صورتی آن به صورت چترهای مرکب در انتهای شاخه ها قرار دارند.

 

میوه ها فندقه و دو قسمتی بوده و قبل از رسیدگی کامل بوی تند و ناخوشایند ساس از خود متصاعد می کنند. موطن اصلی گشنیز قسمتهای شرقی حوزه مدیترانه و هند است. این گیاه در مصر قدیم شناخته شده و از آن به عنوان گیاهان دارویی و تزیین قربانی استفاده می کردند. مردم ایران این گیاه را به صورت سبزی خوردن به صورت خام و یا در خورشت و آش به صورت پخته مصرف می کنند.

 

 
 

خواص گشنیز :

برای مصارف دارویی از میوه های آن استفاده می شود و برای این منظور گلها یا تمامی گیاه را ( در کشت صنعتی ) قبل از اینکه کاملاً برسندجمع آوری می کنند. پس از آنکه میوه ها خشک شدند آنها را کوبیده و دوباره خشک می کنند. این دانه ها را در ظرفهای سر بسته نگهداری می کنند. این دانه ها محتوی اسانس روغنی تا یک درصد می باشند که برای تهیه مواد گالینیکی نظیر آب رویال به عنوان بادشکن به کار می رود.

 

این اسانس روغنی را با شکر می توان مخلوط کرد. خواص گشنیز شبیه به خواص زیره می باشد؛ میوه های آن محتوی لیپیدها، آلبومینها، تانن ها، پکتین، قندها و ویتامین ث هستند. از این گیاه به صورت خالص یا مخلوط اشتها آور، باد شکن و هضم کننده به شکل جوشانده استفاده می شود. این جوشانده ها سیستم اعصاب را نیز تسکین می دهند. از دم کرده برای باز شدن صدا ( مخصوصاً برای آوازه خوان ها ) ، درمان گلو درد و سرما خوردگی، برطرف کردن حالت استفراغ، درمان بیماری دیابت یا قند، کم کردن کلسترول خون، کم کردن شهوت و کاستن از آن و تسکین دردهای مفصلی مثل رماتیسم که به صورت صنعتی از خشک شده یا روغن آن برای تهیه پمادهای تسکین دهنده دردهای رماتیسم عضلانی یا مفصلی استفاده می شود.

 

 

 خواص میوه ها,میوه,خواص سبزیجات,خواص حبوبات,انواع حبوبات,مشخصات ظاهری گیاه گشنیز,گشنیز,دانه گشنیز,آشپزی,خواص مواد غذایی,خواص گشنیز,
 

طرز تهیه دم کرده تخم گشنیز :

برای تهیه دم کرده تخم گشنیز سه چهار قاشق چایخوری تخم گشنیز را در یک قوری آبجوش ریخته و بیست دقیقه تا نیم ساعت صبر می کنند تا خوب دم بکشد و بعد حاصل آن را بدون شیرینی یا با کمی قند دو سه بار در روز می نوشند و این کار را چند روز پی در پی ادامه می دهند.

خاقانىمن مقوى مغز و قلب مى باشم – براى رفع خفقان – وسواس و هیسترى (غش ) سودى فراوان دارم .بیشتر خواص من در برگ و میوه من است که آن را تخم گشنیز یا تخم جلجلان نامیده اند، هرگز در خوردن من زیاده روى نکنید، زیرا باعث خواب هاى پریشان شده ، مضر و خطرناک میباشم . مقدار خوراک برگ من ۳۵ گرم و بذر من چهارگرم است ، و چنانچه بیش از این مقدار خورده شود، شخص را در حالت لکنت زبان و کندى ذهن است .

در عادت ماهانه بانوان اختلالاتى پدیدار مى کنم . خون آنها را بند آورده ، و عوارض زیاد همراه دارم .میوه من عالیترین مقوى معده ، و بهترین محلل غذا است ، محرک اشتها بادکش و معرق است ، و بیشتر در بیماریهاى دستگاه گوارش از تخم من استفاده مى کنند، و بهترین راه براى استفاده از آن دم کرده ده تا سى در هزار است .من داراى ویتامین ((آ)) و ((ب )) بوده ، و سرشار از ویتامین ((ث )) هستم .

مضمضه آب من ، جوشهاى دهان را از بین مى برد. لثه ها را محکم کرده ، و از خونریزى آن جلوگیرى مى کند و درد دندان کرم خورده را تسکین مى دهد. من داراى سبزینه بوده و یک اسانس قوى همراه دارم . درصد گرم میوه من ، یک گرم اسانس و بیست گرم مواد چربى است . جهت سینه درد، دارویى ارزنده هستم ، جوهر من از راه ادرار دفع مى شود و بین راه مجارى را ضد عفونى کرده ، زخمهاى آنها را معالجه مى کنم . شیره میوه من اسهال خونى را بند آورده ، و بو داده آن براى اسهال و خونریزى معدى نافع است ،

خواص میوه ها,میوه,خواص سبزیجات,خواص حبوبات,انواع حبوبات,مشخصات ظاهری گیاه گشنیز,گشنیز,دانه گشنیز,آشپزی,خواص مواد غذایی,خواص گشنیز,

 

عده اى براى رفع سر درد و معالجه زکام ، میوه مرا در آتش انداخته ، و از دود آن استفاده مى کنند. این دود ضد عفونى کننده محیط و مجارى تنفس است ، ولى براى مبتلایان به تنگى نفس و کسانى که نسبت به آن حساسیت دارند خوب نیست ! برگ من مسکن صفرا و التهاب معده و برطرف کننده عطش ‍ زیاد است و از قى کردن جلوگیرى مى کند. ضماد برگ من از شدت حرارت جراحات و سوزش آنها جلوگیرى کرده ، و براى باد سرخ و بثورات جلدى اگزما توصیه و تجویز شده است .

ضماد من با آرد جو، خنازیر و زخمهاى سفت را تحلیل مى برد. سابقا براى معالجه زخم هاى سرطانى سرب را با آب من ساییده و روى زخم مى گذاشتند.تخم من ضد کرم بوده ، و از رشد آنها در معده جلوگیرى مى کند.اگر نسبت به بوى من حساسیت دارید، از داروهاى مدر استفاده کنید و اگر در اثر زیاده روى در خوردن من مسموم شدید پس از استفراغ تخم مرغ و شیر میل نمایید.کوبیده میوه من ، مخلوط با فلفل و نمک حافظ گوشت در برابر فساد بوده و در صنعت کنسروسازى مورد استفاده قرار مى گیرد،

مرا از دوستان با وفاى خود بدانید، ولى در استفاده از من زیاده روى ننمایید. با من آش گشنیز، گشنیز پلو، تهیه کنید و در آش ها و خورش هاى سبزى دار، کمى از برگ من بریزید و افزودن آن را به سوپ و آش بیماران و اطرافیان آنها، مخصوصا مبتلایان به امراض عفونى فراموش نفرمایید. من غرایز جنسى را کم مى کنم و سابقا چنین عقیده داشتند که اگر مرا به ران زنان باردار هنگام وضع حمل آویزان کنند، زایمان را سریع مى نمایم . من خود چنین ادعایى ندارم ، ولى بوى من در اتاق زایمان مفید بوده و بى فایده نیست !

 

 

گردآوری:

 

 

مطالب بیشتر از سایت ما

آشنایی کامل با خواص یونجه خواص میوه ها

راهی برای تقویت سیستم ایمنی بدن ویتامین a

از مضرات ذرت مکزیکی و ذرت چه می دانید؟ ویتامین b

موهای آسیب دیده بعد از ۴۰ سالگی موهای آسیب دیده

شیوه مدرن تخلیه‌ی جوش‌ در خانه جوش صورت

دانستنی های جالب درباره ی مصرف ویتامین مصرف ویتامین

سلامت دندان همراه با مواد غذایی مضر میوه‌ی خشک

فواید شگفت‌انگیز چای در زیبایی شما رنگ پوست

خواص خوردن پاستیل چیست؟ خواص پاستیل

درمان درد مزمن با چند راه ارزان و طبیعی دلیل درد مزمن