پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن درمان پرخوری عصبی

پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن ,پرخوری عصبی,پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن,درمان پرخوری عصبی,علائم پرخوری عصبی,پرخوری عصبی چیست

پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن درمان پرخوری عصبی

–    شدیداً درگیر شکل بدن، ظاهر و وزن خود بودن –    ترس از اضافه وزن داشتن –    احساس اینکه نمی توانید غذا خوردن خود را کنترل کنید –    ادامه دادن خوردن تا زمان درد یا ناراحتی –    خوردن غذای بیشتری در دوره ی پرخوری، نسبت به یک وعده ی غذایی عادی یا میان وعده –    خود را وادار به استفراغ یا ورزش بیش از حد کردن –    استفاده ی نامعقول از مسهل ها، مدر ها و یا تنقیه کردن بعد از غذا –    استفاده از مکمل های غذایی یا محصولات گیاهی به منظور کاهش وزن

پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن

پرخوری عصبی، که معمولاً بولیمیا نامیده می شود، یک اختلال جدی و خطرناک در نحوه غذا خوردن است. افراد مبتلا به این بیماری بطور مخفیانه مقدار زیادی غذا می خورند، و سپس از طریق روش های ناسالم تلاش می کنند تا آن را  جبران نمایند. بطور مثال، فرد مبتلا به بولیمیا خود را مجبور به استفراغ کرده، یا بیش از حد ورزش می کند. گاهی اوقات این افراد حتی بعد از یک میان وعده کوچک یا یک وعده ی غذایی معقول نیز اقدام به خالی کردن معده خود یا پاکسازی می نمایند.

 میزان شیوع این اختلال در کشورهای صنعتی تقریبا یک درصد جمعیت عمومی است و در زنان بسیار شایعتر از مردان است .

پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن  ,پرخوری عصبی,پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن,درمان پرخوری عصبی,علائم پرخوری عصبی,پرخوری عصبی چیست

پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن

مبتلایان بولیمیا به دو گروه تقسیم می شوند:

–    پرخوری عصبی جبران شونده. این افراد  بطور منظم خود را وادار به استفراغ و یا استفاده از مسهل، مدر ها و یا تنقیه می کنند.

–    پرخوری عصبی بدون جبران. در این گروه بیماران از روش های دیگری برای جلوگیری از افزایش وزن مثل روزه گرفتن، رژیم خیلی محدود یا ورزش شدید استفاده می نمایند.

با این حال، این رفتارها اغلب با هم تداخل پیدا می کنند، و تلاش برای رهایی از کالری اضافی، به جبران از طریق روش های ناسالم محدود می شود.

اگر شما مبتلا به بولیمیا هستید، ممکن است به شدت درگیر وزن و ظاهر خود باشید و به شدت خود را مورد قضاوت و سرزنش قرار دهید. چون این بیماری به تصویر ذهنی که از خود دارید مربوط می شود ( نه فقط مواد غذایی مصرفی)، درمان آن می تواند مشکل باشد. اما درمان های موثر می تواند به شما کمک کند تا احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید، از الگوهای سالم غذا خوردن پیروی کنید و عوارض جدی را جبران نمایید.

علائم و نشانه های پرخوری عصبی:

–    شدیداً درگیر شکل بدن، ظاهر و وزن خود بودن
–    ترس از اضافه وزن داشتن
–    احساس اینکه نمی توانید غذا خوردن خود را کنترل کنید
–    ادامه دادن خوردن تا زمان درد یا ناراحتی
–    خوردن غذای بیشتری در دوره ی پرخوری، نسبت به یک وعده ی غذایی عادی یا میان وعده
–    خود را وادار به استفراغ یا ورزش بیش از حد کردن
–    استفاده ی نامعقول از مسهل ها، مدر ها و یا تنقیه کردن بعد از غذا
–    استفاده از مکمل های غذایی یا محصولات گیاهی به منظور کاهش وزن

پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن  ,پرخوری عصبی,پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن,درمان پرخوری عصبی,علائم پرخوری عصبی,پرخوری عصبی چیست

پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن

علت

دلیل اصلی بولیمیا هنوز مشخص نیست. بسیاری از عوامل هستند که می توانند اختلالات غذا خوردن را بیشتر کنند. اما از لحاظ زیست شناسی، سلامت روانی، انتظارات اجتماعی  و عوامل دیگر خطر ابتلاء را افزایش می دهند.

عوامل خطر

عواملی که ممکن است خطر ابتلاء به پرخوری را افزایش دهند شامل موارد زیر می شوند:

–    جنس مونث. دختران و زنان نسبت به پسران و مردان، بیشتر احتمال دارد که به بولیمیا مبتلا شوند.

–    سن. پرخوری عصبی معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل دوران بلوغ شروع می شود.

–    زیست شناسی. افرادی که خانواده ی درجه یک آنها (خواهر، برادر، پدر و مادر) دچار اختلالات غذا خوردن می باشند، به دلیل ارتباط ژنتیکی بیشتر احتمال دارد تا آنها نیز به این بیماری مبتلا شوند. همچنین ممکن است کمبود سروتونین مغز نیز در این راستا نقش داشته باشد.

–    مسائل روانی و عاطفی. افراد مبتلا به اختلالات غذا خوردن ممکن است مشکلات روانی و عاطفی نیز داشته باشند، که به بدتر شدن این اختلالات کمک می کنند. این موارد عبارتند از اعتماد به نفس پایین، کمال گرایی، مشکل مدیریت خشم، افسردگی، اضطراب و وسواس. در بعضی موارد حوادث می تواند یک عامل وخیم کننده باشد.

–    فشار اجتماعی. فشار دوستان و آنچه مردم در رسانه ها می بینند ممکن است تمایل به لاغر بودن را مخصوصاً در زنان جوان زیاد کند. افرادی که در معرض دید عموم هستند مثل بازیگران، رقصنده ها و مدل ها بیشتر در معرض ابتلاء به اختلالات غذا خوردن می باشند.

–    فشار عملکرد در ورزش. اختلالات غذا خوردن در میان ورزشکاران، مثل ژیمناست ها، دونده ها و کشتی گیران رایج است. مربیان و والدین ندانسته ممکن است به اختلالات غذا خوردن با تشویق جوان به از دست دادن وزن، حفظ وزن کم و خوردن محدود به منظور عملکرد بهتر، کمک کنند.

عوارض

پرخوری عصبی ممکن است عوارض متعدد جدی و حتی مرگ آور داشته باشد. عوارض احتمالی عبارتند از:

–    کم شدن آب بدن، که می تواند به مشکلات بزرگ پزشکی مانند نارسایی کلیه منجر شود
–    مشکلات قلبی، مانند نامنظم شدن ضربان قلب و نارسایی قلبی
–    پوسیدگی دندان و بیماری لثه
–    قطع قاعدگی در زنان
–    مشکلات دستگاه گوارش، و احتمالاً وابستگی به مسهل ها برای اجابت مزاج
–    اضطراب و افسردگی
–    اعتیاد به مواد مخدر و الکل

تغییر شیوه زندگی

اگرچه به تنهایی قادر به درمان بولیمیا نمی باشید، ولی می توانید در طراحی برنامه درمانی تان نقش مهمی داشته باشید. علاوه بر درمان های حرفه ای، این راهنمایی های خود مراقبتی در برابر بولیمیا را نیز پیش بگیرید:

–    طرح درمان تان را به دقت اجرا کنید. جلسات درمانی را از دست ندهید، و رژیم غذایی تان را حتی اگر سخت باشد، به دقت اجرا نمایید.

–    مواد غذایی مناسب دریافت کنید. از پزشک خود در مورد مکمل های مناسب مشورت بگیرید. اگر به خوبی غذا نمی خورید یا به کرّات از روش های نامناسب پاکسازی و تخلیه معده خود استفاده می کنید، این احتمال وجود دارد که بدن شما تمام مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نمی کند.

–    در مورد بولیمیا اطلاعات کسب کنید. آگاهی درباره ی شرایط تان می تواند شما را توانمند و تشویق به ادامه درمان کند.

–    در اجتماع باشید. از خانواده و دوستان تان که دوستدار سلامتی شما هستند، دوری نکنید. به یاد داشته باشید که آنها شما را از صمیم قلب دوست دارند و بیش از همه خواستار سلامت شما می باشند.

–    با خود مهربان باشید. در مقابل تمایل به وزن کردن یا بررسی خود در برابر آینه، مقاومت کنید. این موارد باعث می شوند تا عادات ناسالم خود را ترک نمایید.

–    محتاطانه ورزش کنید. در مورد فعالیت بدنی مناسب خود با تیم پزشکی صحبت کنید، مخصوصاً اگر به منظور جبران کالری اضافی دریافتی، بیش از حد ورزش می کنید.

گردآوری: جوانی ها

مطالب بیشتر از سایت ما

خوراکی های مضر برای زخم معده علائم زخم معده

آیا دوست دارید دندان‌ های سفیدی داشته باشید؟ دندان‌

اکالیپتوس گیاهی برای درمان برونشیت و سرفه درمان برونشیت

نکاتی درباره ماکارونی ماکارونی

میزان مصرفی نان و غلات چقدر می باشد سبوس دار

«قند خون» و مشکلات ناشی از آن «قند خون» و مشکلات ناشی از آن

اصول گرفتن حمام آفتاب گرفتن حمام آفتاب

روشن شدن پوست صورت با هویج پوست

بهترین راه برای پاکسازی پوست پاکسازی پوست

دانستنی های طلایی اصلاح صورت اصلاح صورت