مواد غذایی مثل انواع نان ، ماکارونی ، گندم ، جو و ذرت در این گروه قرار می گیرند . مواد غذایی این گروه بیشتر نقش تأمین انرژی بدن را بر عهده دارند . علاوه بر آن مواد غذایی این گروه حاوی ویتامینهای گروه B ، آهن و پروتئین نیز هستند . هر واحد از مواد غذایی این گروه برابر است با یک برش ۳۰ گرمی نان یا حدود یک کفگیر ماکارونی و یا حدود یک کفگیر پلو ، برش ۳۰ گرمی نان سنگک یا بربری و یا تافتون حدود یک کف دست است . ( ۱۰ در ۱۰ سانتی متر ) ولی نانهایی مثل لواش که نازک است ۴ برش به اندازه کف دست معادل ۳۰ گرم می باشد .
در سنین مدرسه و بلوغ توصیه می شود روزانه ۶-۱۱ واحد ازمواد غذایی این گروه مصرف شود . البته مقدار مصرف مواد غذایی این گروه بستگی به نیاز فردی و فعالیت روزانه دارد ، یعنی اگر فعالیت روزانه بیشتر باشد مقدار بیشتری از این گروه باید مصرف شود .
زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: در گروه نان و غلات انواع نان به خصوص نوع سبوسدار آن جای میگیرد علاوه بر آن نانهای سنتی، برنج، ماکارونی، رشتهها، غلات صبحانه و فرآوردههای آنها نیز در این دسته قرار میگیرند.
وی افزود: گروه نان و غلات منبع کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر است علاوه بر آن در این گروه برخی ویتامینها مانند ویتامین B، آهن، پروتئین و منیزیم نیز جای دارد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به میزان مصرف نان و غلات اظهار داشت: به طور روزانه ۶ تا ۱۱ واحد نان و غلات مصرف شود. به عنوان مثال اگر ۳۰ گرم نان معادل یک کف دست بدون انگشتان یا یک برش ۱۰*۱۰ سانتیمتری از نان بربری، سنگک و تافتون همچنین ۴ کف دست لواش مصرف گردد.
عبدالهی ادامه داد: ۳۰ گرم معادل ۴ لیوان غلات صبحانه یا نصف لیوان برنج یا ماکارونی پخته در طول روز مصرف شود همچنین مصرف یک چهارم لیوان غلات خام یا ۳ عدد بیسکویت ساده بخصوص نوع سبوسدار آن توصیه میشود البته در طول روز میتوان هر یک از موارد مذکور را به جای دیگری مصرف نمود.
به این میزان نان و غلات مصرف کنید ، نان و غلات ، گندم ، جو ، ذرت ، ماکارونی ، سنگک ، بربری ، تافتون ، لواش ، نان های سنتی ، کربوهیدرات ، فیبر ، سبوس دار