ضرر کدامیک از سس تند,کچاب یا باربیکیو کمترست؟ کاربرد انواع سس ها

کاربرد انواع سس ها,انواع سس,سس تارتار,سس مایونز,طرز تهیه انواع سس,طرز تهیه سس مایونز,کچاب یا باربیکیو کمترست؟ ,ضرر کدامیک از سس تند,سس کچاب

ضرر کدامیک از سس تند,کچاب یا باربیکیو کمترست؟ کاربرد انواع سس ها

سس‌هایی که ماده اصلی آنها، گوجه فرنگی است (کچاپ) یا از برخی دیگر از انواع سبزیجات به علاوه ادویه‌های مختلف محلی تهیه می‌شوند جزو کلاسیک‌ترین سس‌های دنیا به حساب می‌آیند. برخی سس‌ها را هم از میوه پخته تهیه می‌کنند که معمولاً پوست و بافت الیافی میوه را برداشته و میوه را شیرین و یکنواخت می‌کنند. سس کچاپ از این دست سس‌ها است و بیشتر با غذاهایی که سریع حاضر می‌شوند به کار می‌رود. خردل اما با هر نوع غذایی به عنوان چاشنی استفاده می‌شود و می‌توانید آن را همیشه سر میز غذایتان داشته باشید.

با اینکه سس کچاپ، در مقایسه با سس سفید کم‌‌کالری محسوب می‌شود اما شکر دارد، بنابراین نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد و به‌خصوص مبتلایان به دیابت باید بیشتر مراقب باشند.

کاربرد انواع سس ها,انواع سس,سس تارتار,سس مایونز,طرز تهیه انواع سس,طرز تهیه سس مایونز,کچاب یا باربیکیو کمترست؟  ,ضرر کدامیک از سس تند,سس کچاب

سس مایونز یکی از پرکالری‌‌ترین سس‌‌های موجود در بازار است.

سس، مایع غلیظی است که برای طعم دادن به انواع غذاها به کار می‌رود. اصل لغت سس، فرانسوی است که خود ریشه لاتین دارد. سس‌ها انواع بسیاری دارند؛ از سس مایونز و کچاپ گرفته تا سس باربیکیو و فلفل که هریک با غذایی خاص مصرف می‌شوند.

سس مایونز یکی از پرکالری‌‌ترین سس‌‌های موجود در بازار است که مصرفش به افرادی که کلسترول بالایی دارند یا از چاقی رنج می‌‌برند، توصیه نمی‌‌شود زیرا بیشترین ترکیب آن روغن است و از آنجا که تراکم کالری‌ چربی در واحد حجم زیاد است، فرد با مصرف مقدار کم آن هم کالری زیادی دریافت می‌کند که به‌‌مرور منجر به افزایش وزن و مشکلات ناشی از آن خواهد شد.

به‌علاوه، مصرف زیاد این سس‌ها همراه هر غذایی، بر ذائقه فرد تاثیر می‌گذارد به‌طوری که تمایل پیدا می‌کند سهم چربی‌ها را در وعده‌های غذایی روزانه‌اش به‌طور قابل‌توجهی افزایش دهد.

سس باربیکیو هم طعم‌های شیرین، ترش، تند، ادویه‌دار، دودی و سیردار دارد. ترکیب این سس تقریبا شبیه سس کچاپ معمولی است با این تفاوت که دود طبیعی، برخی ادویه‌‌ها و نشاسته تصفیه‌‌شده برای تغییر طعم و بو به آن اضافه شده است. مصرف سس باربیکیوی دودی و موادغذایی دودی مثل برنج و گوشت دودی به دلیل ترکیب‌های سرطان‌زایی که دارند، مخصوصا توصیه نمی‌شود.

در ضمن با اینکه سس کچاپ، در مقایسه با سس سفید کم‌‌کالری محسوب می‌شود اما شکر دارد، بنابراین نباید در مصرف آن زیاده‌روی کرد و به‌خصوص مبتلایان به دیابت باید بیشتر مراقب باشند.

برخی از انواع این سس بسیار تند هستند و طرفداران بسیاری دارند، مصرف زیاد سس‌های تند به دلیل اینکه ادویه‌های تند محرک ترشح اسیدمعده هستند و ترشح زیاد این اسید به بافت معده و پیرامون آن یعنی دوازدهه، لوزالمعده، مری و در نهایت تمام دستگاه گوارش آسیب می‌رساند، درست نیست.

مصرف سس‌های قرمز تند به کسانی که به بیماری‌های گوارشی مانند ریفلاکس،‌ زخم معده یا دوازدهه و خونریزی و ورم معده مبتلا هستند، توصیه نمی‌شود. در ضمن، اگر مشکلات ریوی هم دارید، بهتر است کمتر سس تند میل کنید.

انواع سس:
این روزا تعداد سس ها خیلی زیاد شده و ما برای شما کاربرد انواع سس ها را در این پست قرار دادیم. لطفا این پست را تا اخر بخوانید که میتواند همیشه به درد شما بخورد .
کاربرد انواع سس ها

کاربرد انواع سس ها

فست فودها سس‌های خاص خودشان را می‌طلبند. حتی اگر دست به کار درست کردن استیک و جوجه و ماهی کبابی و میگو هم شوید، باز باید آنها را با سس مخصوصشان سرو کنید. به جز این برخی سس‌ها هم هستند که ممکن است در ایران ندیده باشید اما در منوی غذای خارجی‌ها به چشم تان بخورد. ما شما را با این سس‌ها آشنا می‌کنیم.

کچاپ و خردل

سس‌هایی که ماده اصلی آنها، گوجه فرنگی است (کچاپ) یا از برخی دیگر از انواع سبزیجات به علاوه ادویه‌های مختلف محلی تهیه می‌شوند جزو کلاسیک‌ترین سس‌های دنیا به حساب می‌آیند. برخی سس‌ها را هم از میوه پخته تهیه می‌کنند که معمولاً پوست و بافت الیافی میوه را برداشته و میوه را شیرین و یکنواخت می‌کنند. سس کچاپ از این دست سس‌ها است و بیشتر با غذاهایی که سریع حاضر می‌شوند به کار می‌رود. خردل اما با هر نوع غذایی به عنوان چاشنی استفاده می‌شود و می‌توانید آن را همیشه سر میز غذایتان داشته باشید.

سس چیلی‌تای هم شاید بتواند در همین رده قرار گیرد. این سس از ترکیب فلفل تند قرمز، شکر، نمک، سرکه، پیاز، سیر، گلوکز، ادویه‌جات و آب تولید شده و برای همه غذاهای گوشتی، دریایی و سوخاری، پیتزا، لازانیا و حتی ماکارونی مناسب است.

سس انار

سس انار برای انواع غذاهای گوشتی، دریایی و جوجه‌کباب مناسب است. این سس از ترکیب پوره انار، نمک، شکر و آب تولید شده است و طعمی ترش، شور و شیرین دارد.

سس ماست و لیمو

ماست پاستوریزه، سرکه، سبزیجات معطر، روغن مایع، شکر و نمک وقتی با پودر خردل مخلوط شوند این سس را درست می‌کنند. اما نباید فکر کنید که سس لیمو یا سس ماست چون از لیمو و ماست تهیه شده‌اند، بهتر از مایونز معمولی بوده و کم‌ضررترند.

سس ساندویچ

این سس ترکیبی است از رب گوجه‌فرنگی، زرده تخم‌مرغ، ادویه‌جات، روغن مایع سویا، خیارشور، سرکه، شکر، نمک و آب که همانطور که از نامش پیداست در انواع ساندویچ گرم و سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد و به راحتی می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید.

سالسا

سس سالسا یکی از چاشنی‌های معروف غذاست. این سس، معمولاً تند است و مصرف آن در منطقه آمریکای لاتین رواج دارد. سالسا را جزو سس‌هایی که پخته نمی‌شوند، دسته بندی می‌کنند. اصل واژه سالسا اسپانیایی است که خود ریشه لاتین دارد و به معنای سس است. در تهیه آن از گوجه فرنگی، پیاز و فلفل نپخته و دیگر مواد زبر خام استفاده می‌شود و آن را معمولا با نان تورتیلا می‌خورند. سس سالسا انواع دیگری هم دارد که برخی از آنها را با نعناع، آناناس و یا انبه تهیه می‌کنند.

گواکاموله

هر نوع سسی که در تهیه آن از آووکادو به عنوان ماده اصلی استفاده شود، سس گواکاموله نام دارد و مصرف آن در ایران چندان رایج نیست. گواکاموله نوعی دیپ است. یعنی سسی که به صورت گرم یا سرد سرو می‌شود و معمولا بافت سنگین و پوره مانندی دارد. دیپ‌ها معمولا به عنوان اشتهاآور همراه کراکر، بیسکوئیت‌های شور، سیب زمینی سرخ کرده، سبزیجات خام و غذاهای دریایی مثل میگو خورده می‌شوند.

سس آلو

سس آلو که به آن سس اردک نیز گفته می‌شود نوعی سس غلیظ با طعم ترش و شیرین است که از آلو، زردآلو، شکر و ادویه‌جات تهیه می‌شود. این سس غالباً با غذاهای تهیه شده از گوشت اردک یا گوشت دنده سرو می‌شود.

سس سویا

سس سویا از دانه‌های گیاه سویا تهیه می‌شود. این سس شورمزه بوده و در آشپزی کشورهای خاور دور همچون چین و ژاپن کاربرد فراوانی دارد و از آن برای مزه‌دار کردن سوپ‌ها، مارینیدها، انواع گوشت، ماهی، سبزیجات و دیگر سس‌ها استفاده می‌شود.

بشامل

سس بشامل یکی از سس‌های اصلی کشور فرانسه است که برای تهیه آن، شیر گرم را بتدریج به آرد و کره اضافه می‌کنند و آرام بهم می‌زنند. سپس ادویه جات مختلف به این سس اضافه می‌کنند.

تارتار

سس تارتار یک سس سفید غلیظ است که از مایونز درست می‌شود. سس مایونز با خیار شور، جعفری تازه، ترخان، آب لیموترش و پیاز که به خوبی خرد شده باشند مخلوط می‌شود. می‌توان به آن خردل اضافه کرد. از آن برای طعم دادن به غذاهای دریایی استفاده می‌شود.

سس نان

سس نان نوعی سس غلیظ انگلیسی است که از ترکیب خرده‌های نان، شیر، پیاز، خامه و ادویه‌جات گوناگون که معمولاً شامل میخک نیز می‌شود تهیه می‌گردد. سس نان معمولاً همراه با غذاهای تهیه شده از گوشت سفید و گوشت پرندگان وحشی شکارشده سرو می‌شود.

سس گوشت

در کشور انگلستان، سس گوشت نوعی سس سنتی محسوب می‌شود که معمولاً همراه با گوشت کباب شده مصرف می‌شود. مواد تشکیل دهنده آن، سیب زمینی، گوشت و سبزیجات پخته است. در این کشور سس سیب و سس نعنا هم همراه با گوشت مصرف می‌شوند.‏

گردآوری توسط :مجله اینترنتی جوانیها

مطالب بیشتر از سایت ما

فایده گل گاو زبان در درمان سرما خوردگی درمان سرما خوردگی

تاریخچه و کاربرد گیاه معجزه آسای زوفا زوفا

خواص بی نظیر اسطوخدوس یا لاوندر اسطوخودوس

موارد استفاده از روغن کرچک روغن کرچک

از خواص بی نظیر گل پنیرک چه می دانید؟ طریقه استفاده از گل پنیرک

چند توصیه برای کاهش علائم آلرژی فصلی آلرژی

چه چیزی باعث خون ریزی بینی می شود؟ آب پرتقال

وقتی بینی می خارد آبریزش

خوب بخورید و خوش اخلاق باشید ویتامین های خانواده b

کمبود آهن در بدن را جدی بگیرید لوبیای خشک