سالمندان همراه با توصیه های غذایی غذای سالمندان

غذای سالمندان,نحوه پخت غذاهای افراد سالمند,سالمندان همراه با توصیه های غذایی ,آموزش آشپزی,سایت آشپزی,پخت خوراک مرغ تایلندی,مواد لازم برای خوراک مرغ تایلندی,پخت غذاهای مقوی,پخت غذاهای تایلندی,خواص خوراک مرغ,سالمندان,پخت مرغ تایلندی

سالمندان همراه با توصیه های غذایی غذای سالمندان

اگرچه دوران سالمندی به ۶۰ سال و بالاتر اطلاق می‌شود، اما تغییرات سالمندی از سال‎ها قبل آغاز می‎شود.توجه به تغذیه در این دوران به ‎دلیل تغییر نیازهای تغذیه‎ای بدن از اهمیت بسزایی برخوردار است. نیاز سالمندان به موادمغذی متاثر از داروها، بیماری‎ها و پدیده‎های بیولوژیکی دوران میانسالی و سالمندی بوده و در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است مهم‌ترین توصیه تغذیه‎ای برای این سنین تهیه غذاهای ساده و کم ‎حجم است، به‎ طوری که تمام نیازهای فرد به موادمغذی تامین شود و در عین‎حال متناسب با فرهنگ مصرف او باشد.انتخاب نوع غذا در برنامه ‎غذایی روزانه از اهمیت خاصی برخوردار است، نکته اساسی در برنامه‎ غذایی سالمندان، مصرف مواد‎غذایی کم‎ چربی و کم‎ کلسترول مانند شیر و لبنیات کم‎چرب،کاهش مصرف روغن، کره، خامه و … کم‎نمک و پرفیبر است.

غذای سالمندان,نحوه پخت غذاهای افراد سالمند,سالمندان همراه با توصیه های غذایی  ,آموزش آشپزی,سایت آشپزی,پخت خوراک مرغ تایلندی,مواد لازم برای خوراک مرغ تایلندی,پخت غذاهای مقوی,پخت غذاهای تایلندی,خواص خوراک مرغ,سالمندان,

 

سالمندان همراه با توصیه های غذایی

 

غذایی که امروز قرار است آموزش دهیم، یک نوع خوراک مرغ تایلندی است. این غذا سرشار از ویتامین است و مناسب افرادی است که از رژیم کم‌چرب استفاده می‌کنند.

 

 

مواد لازم :

 

 

 

 پوست لیمو ترش (رنده شده)  یک عدد
 زنجبیل تازه ( رنده شده)  یک قاشق مرباخوری
 سیر  یک حبه بزرگ
 روغن مایع  ۲ قاشق سوپ‌خوری
 سینه مرغ ورقه شده ۲۵۰ گرم
فلفل دلمه‌ای قرمز نصف یک عدد
فلفل دلمه‌ای سبز نصف یک عدد
پیازچه خرد شده ۴ عدد
هویج متوسط خلال شده ۲ عدد
لوبیا سبز خرد شده ۱۱۵ گرم
بادام پودر شده ۲۵ گرم
سس سویا یک قاشق سوپ خوری
شکر کمی
فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
گشنیز تازه به مقدار لازم

 

 

 

طرز تهیه :
سیر و زنجبیل را پوست می‌گیریم و خرد می‌کنیم. روغن را در ماهیتابه میریزیم و داغ می‌کنیم. زنجبیل، سیر و رنده پوست لیمو را ۳۰ ثانیه روی حرارت زیاد تفت می‌دهیم. سپس سینه مرغ را به صورت نازک ورقه می‌کنیم و به آن اضافه می‌کنیم و ۲ دقیقه تفت می‌دهیم. در مرحله بعد، همه سبزیجات را اضافه می‌کنیم، ۱۰ دقیقه می‌گذاریم روی حرارت بماند تا سبزیجات و سینه مرغ کمی بپزند.پودر بادام، سس سویا، شکر، نمک و فلفل را اضافه می‌کنیم و دو سه دقیقه دیگر روی حرارت نگه می‌داریم. بعد از این مدت، غذا آماده خوردن است.این غذا را می‌توان با برنج نیز سرو کرد.

 

 

نکات تغذیه‌ای :
۱ – سبزیجات مختلفی که در تهیه این غذا به کار رفته‌اند، منبع خوبی از فیبر غذایی هستند که باعث کاهش چربی خون می‌شوند.
۲ – استفاده از روغن مایع به جای روغن جامد که دارای اسیدهای چرب غیراشباع است، از نکات مثبت تهیه این غذای کم چربی است.
۳ – استفاده از گوشت سفید به جای گوشت قرمز که چربی کمتری دارد، آن را به یک غذای مفید تبدیل می‌کند.

 

 

 

اگرچه دوران سالمندی به ۶۰ سال و بالاتر اطلاق می‌شود، اما تغییرات سالمندی از سال‎ها قبل آغاز می‎شود.توجه به تغذیه در این دوران به ‎دلیل تغییر نیازهای تغذیه‎ای بدن از اهمیت بسزایی برخوردار است. نیاز سالمندان به موادمغذی متاثر از داروها، بیماری‎ها و پدیده‎های بیولوژیکی دوران میانسالی و سالمندی بوده و در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است مهم‌ترین توصیه تغذیه‎ای برای این سنین تهیه غذاهای ساده و کم ‎حجم است، به‎ طوری که تمام نیازهای فرد به موادمغذی تامین شود و در عین‎حال متناسب با فرهنگ مصرف او باشد.انتخاب نوع غذا در برنامه ‎غذایی روزانه از اهمیت خاصی برخوردار است، نکته اساسی در برنامه‎ غذایی سالمندان، مصرف مواد‎غذایی کم‎ چربی و کم‎ کلسترول مانند شیر و لبنیات کم‎چرب،کاهش مصرف روغن، کره، خامه و … کم‎نمک و پرفیبر است.

 

 

 

در افراد مسن مصرف روزانه شش تا هشت لیوان مایعات ترجیحا آب برای پیشگیری از یبوست و کم‎ آبی بدن توصیه می‎شود، زیرا افراد مسن علیرغم نیاز واقعی به مایعات، کمتر احساس تشنگی می‎کنند و به ‎همین ‎دلیل بیشتر مستعد کم‎ آبی و یبوست هستند.با افزایش سن نیاز به انرژی کاهش می‎یابد و به همین علت نیاز متابولیسمی بدن به انرژی کمتر از سایر گروه‎های سنی است.افراد مسن فعالیت بدنی کمتری دارند و در نتیجه نیازمند غذای کمتری برای ثابت نگه‎ داشتن وزن‌شان هستند، برای محدود کردن دریافت انرژی، توصیه می‎شود غذاهای کم‎ حجم و غنی از موادمغذی را بیشتر مصرف کنند و مصرف موادشیرین و چربی‎ها را نیز کاهش دهند.

 

 

 

از آنجا که در سالمندان نیاز به انرژی کاهش می‎یابد، پروتئین موردنیاز بدن باید از منابع با کیفیت بالا (از لحاظ پروتئین) مانند گوشت‎های کم‎چربی، مرغ، ماهی، سفیده تخم‎مرغ، فرآورده‎های لبنی بدون‏‎ چربی یا کم‎ چربی تامین شود.غلات و حبوبات نیز از منابع گیاهی پروتئین هستند که اگر با هم مصرف شوند تمامی اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن را تامین می‎کنند، پروتئین حدود ۱۵ درصد کل انرژی روزانه را تشکیل می‎دهد و توصیه می‎شود حدود نیمی از پروتئین مصرفی از نوع حیوانی و مصرف گوشت در سنین سالمندی باید متعادل (حدود سه نوبت در هفته) باشد.

 

 

 

مصرف چربی‎ها باید در رژیم‎غذایی سالمندان محدود شود، دریافت چربی نباید بیش از ۳۰ درصد کل انرژی دریافتی در روز باشد، خصوصا سهم چربی‎اشباع شامل چربی پنهان در گوشت، انواع روغن ‎جامد و کره باید تا حداکثر ۱۰درصد انرژی دریافتی روزانه کنترل شود.با افزایش سن مقدار توده‎ چربی بدن سالمندان افزایش می‎یابد و در نتیجه احتمال چاقی و خطر ابتلا به بیماری‎هایی نظیر افزایش فشارخون، دیابت و بیماری‎های قلبی ‎وعروقی افزایش می‎یابد.کنترل شدید چربی‎خون برای سنین ۵۰ تا ۷۰ سال مفید است و به‎ طور کلی باید میزان کلسترول مصرفی کمتر از ۳۰۰ میلی‎گرم در روز باشد.

 

 

گردآوری: مجله ی اینترنتی جوانی ها

 

مطالب بیشتر از سایت ما

با تب کودکان چه باید کرد؟ کاهش تب کودکان

دانستنی هایی درباره ی مشکلات تیروئیدی کم کاری تیروئید

پوشیدن کفش پاشنه بلند چه عاقبتی دارد؟ تأثیرات کفش پاشنه بلند

از دلایل عرق سوز شدن پوست در تابستان جلوگیری از عرق‌سوز شدن

راز و رمز شاداب ماندن پوست پوست

روش هایی که موهایتان را دچار اسیب میکند اتوی مو

راهکارهایی جهت مبارزه با نازک شدن موها ریزش مو

آشنایی کامل با خواص شنبلیله شنبلیله

مزاج‌های گرم و خشک در ماه رمضان چگونه رفتار کنند مزاج

بادمجان و خاصیت درمانی آن سنگ کلیه