غذاهای مقوی برای جوش خوردن زخم پیشگیری از عفونت زخم

درمان سوختگی,بهبود زخم ها,رژیم غذایی پر پروتئین,تغذیه سالم,تغذیه مناسب برای بهبود زخم,پیشگیری از عفونت زخم,غذاهای مقوی برای جوش خوردن زخم ,غذاهای دریایی,زخم,سیستم ایمنی بدن,جوش خوردن زخم,ویتامین a,بهبود سریع‌تر زخم‌ها

غذاهای مقوی برای جوش خوردن زخم پیشگیری از عفونت زخم

اثر زخم، فرآیند طبیعی بدن ما برای تولید مجدد و بازسازی است. زمانی که دِرِم، که زیر سطح پوست واقع شده، آسیب می‌بیند، بدن فیبرهای کُلاژن تولید می‌کند، کلاژن نوعی پروتئین است. این پروتئین زخم و اپیدرم را پر می‌کند، و اپیدرم (سطح پوست) می‌تواند مجدداً خود را بسازد و ترمیم شود.برای کمک کردن به این فرآیند، کرم های کلاژن دار یا اسید هیالورونیک در داروخانه ها در دسترس هستند، می‌توان این داروها را روی سطح زخم، زیر پانسمان بمالید. این مواد ترمیم دِرِم و در نتیجه اپیدرم را سرعت می‌بخشند.همۀ ما در مقابل زخم ها مثل هم نیستیم…همۀ ما چند “زخم کاری” داریم که خاطرات کودکی را برای مان زنده می‌کنند. آیا ثمرۀ چندین بار زمین خوردن مان هستند؟پوست های جوان، اثر زخم را مشخص تر نمایش می‌دهند.در بین افراد سالخورده، جای زخم ها کمتر آشکار اند، اما فرآیند التیام زخم در بین آنها کندتر است. حتی احتمال مزمن شدن برخی از جراحت ها هم در میان آنها وجود دارد.آسیایی ها یا آفریقایی ها اثر زخم های شان آشکارتر است، زیرا تعداد رنگ دانه های موجود در پوست آنها بیشتر است و جای زخم را پر رنگ تر نشان می‌دهد.

درمان سوختگی,بهبود زخم ها,رژیم غذایی پر پروتئین,تغذیه سالم,تغذیه مناسب برای بهبود زخم,پیشگیری از عفونت زخم,غذاهای مقوی برای جوش خوردن زخم  ,غذاهای دریایی,زخم,سیستم ایمنی بدن,جوش خوردن زخم,

 

غذاهای مقوی برای جوش خوردن زخم

 

وقتی دچار جراحتی می‌شویم، عمل جراحی می‌کنیم یا دچار سوختگی می‌شویم، از اطرافیان توصیه‌های مختلفی می‌شنویم که در صورت رعایت کردن آن‌ها روند بهبود زخم سریع‌تر خواهد شد؛ اینکه بهتر است شیر بیشتری بنوشیم،  آناناس را حتماً در سبد میوه مصرفی روزانه‌مان قرار دهیم و برای پیشگیری از عفونت آب بیشتری بنوشیم، اما برخی توصیه‌ها هم درست نیستند و رعایت برخی دیگر حتی آثار منفی به دنبال خواهد داشت. این مطلب به توصیه‌هایی اختصاص دارد که رعایت آن‌ها برای بهبود سریع‌تر زخم‌ها مفید است.

 

 

 

غذاهای سرد میل کنید

 

 

ممکن است ذائقه‌تان هم در این دوران تغییر کند بنابراین باید دنبال غذاهای دیگری باشید مثلاً غذاهای سرد و آن‌ها که عطر و بوی کمتری دارند مانند انواع پنیر، حبوبات و غذاهایی که با پنیر تهیه می‌شوند.

 

 

 

پروتئین بیشتری بخورید

 

 

در صورت بروز جراحت اولین توصیه تغذیه‌ای افزایش میزان پروتئین دریافتی است زیرا یک رژیم غذایی پرپروتئین به ترمیم سریع‌تر بافت‌ها و اندام‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.کمبود پروتئین، بدن را مستعد ابتلا به انواع عفونت‌ها خواهد کرد زیرا ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن در چنین شرایطی حتمی است، بنابراین سعی کنید منابع غذایی حاوی پروتئین را از قلم نیندازید. مصرف لبنیات، از شیر گرفته تا ماست و البته انواع گوشت‌ها و تخم‌مرغ بسیار مفید خواهند بود.به علاوه، شما می‌توانید با افزودن پودر شیر به غذا، افزودن کمی شیر به املت، اضافه کردن پنیر در ساندویچ، افزودن شیر یا ماست به پوره میوه‌ها و حتی ریختن حبوبات و پنیر در سالاد میزان پروتئین دریافتی را افزایش دهید. البته بهتر است ۲ تا ۳ واحد (معادل یک عدد تخم‌مرغ، یک لیوان شیر یا ماست و ۳۰ گرم گوشت) از این گروه را در روز دریافت کنید تا مطمئن باشید مقدار قابل ‌ملاحظه‌ای پروتئین به بدنتان می‌رسد.

 

 

 

ویتامین C را از یاد نبرید

 

 

ویتامین C در روند بهبود سریع‌تر زخم‌ها نقش موثری دارد بنابراین سعی کنید در برنامه غذایی روزانه‌تان منابع این ویتامین را بگنجانید. مواد غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع کلم‌ها به خصوص بروکلی، فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی، انواع مرکبات از لیمو گرفته تا پرتقال و توت‌فرنگی هستند. البته بهتر است حداقل یک واحد دریافتی‌تان از این مواد غذایی باشد تا مقدار قابل‌ ملاحظه‌ای ویتامین C دریافت کرده باشید، مثلاً یک پرتقال متوسط یا یک لیوان از سبزی‌های حاوی ویتامین C خام و نصف لیوان پخته شده.

 

 

 

ویتامین A بیشتری به بدنتان برسانید

 

 

خوردن منابع غذایی حاوی ویتامین A به بهبود هر چه سریع‌تر زخم‌ها کمک می‌کند بنابراین بهتر است حداقل در روز یک واحد از منابع غذایی حاوی این ویتامین را میل کنید. مواد غذایی‌ای مانند سبزی‌های برگ سبز تیره و حتی زرد رنگ مانند فلفل دلمه‌ای رنگی و هویج از منابع عالی این ویتامین هستند و یک واحدشان معادل یک لیوان از این سبزی‌های خام یا نصف لیوان سبزی پخته است. جگر هم ویتامین A فراوانی دارد بنابراین توصیه می‌شود آن را کباب و میل کنید.

 

 

 

غذاهای چرب و شور و شیرین نخورید

 

 

خوراکی‌های شور و شیرین را فراموش و از خوردن آن‌ها جدا خودداری کنید زیرا بیشتر این غذاها حداقل مواد مغذی را دارند و فقط می‌توانند مقدار کمی انرژی به بدن شما برسانند.خوردن غذاهای چرب مانند انواع فست‌فود و غذاهای سرخ‌شده فقط باعث دریافت کالری بیشتر می‌شود بنابراین آن‌ها را نیز از برنامه غذایی روزانه‌تان حذف کنید.

 

 

 
بیشتر مایعات بنوشید

 

 

دریافت مایعات یکی دیگر از مواردی است که هنگام دچار شدن به زخم باید به آن توجه داشت زیرا هم بر اثر جراحت حس تشنگی کاهش پیدا می‌کند و هم هضم و جذب پروتئین‌ها که برای بهبود زخم در پیش می‌گیرید نیاز بدن به آب را بالا می‌برد. نوشیدن آب سبزی‌ها و میوه‌ها به همراه غذا یا در میان‌وعده‌ها می‌تواند به بهبود سریع‌تر زخم‌ها کمک کند. مصرف آب، آب‌میوه و شیر از بهترین گزینه‌ها برای دریافت مایعات مورد نیاز روزانه است و خوردن میوه و سبزی‌های تازه و البته سوپ هم می‌تواند تا حدودی به دریافت مایعات مورد نیاز روزانه کمک کند.

 

 

 

برنامه غذایی منظمی داشته باشید

 

 

برنامه غذایی منظم از مهم‌ترین نکته‌هایی است که باید هنگام بروز جراحت به آن توجه شود. در صورت داشتن زخم یا جراحت سوختگی، روزانه ۳ وعده و ۳ تا ۴ میان‌وعده میل کنید و تمام گروه‌های غذایی را در این وعده‌ها بگنجانید تا مواد مغذی مختلف به بدنتان برسند.ممکن است به دلیل مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها و تحرک کمتر، کم اشتها شوید و فقط ۳ وعده غذایی میل کنید در حالی که این کار اشتباه است و بهتر است در روز ۵ تا ۶ وعده کوچک بخورید تا مواد مغذی مختلفی دریافت کنید. حتماً میان‌وعده‌ای بین صبحانه و ناهار، میان‌وعده‌ای بین ناهار و شام و میان‌وعده دیگری بعد از شام مصرف کنید.
 

 

 

منابع روی را بیشتر بخورید

 

 

دریافت به اندازه روی در سرعت بخشیدن به روند بهبود زخم‌ها کمک می‌کند بنابراین حتماً از منابع حاوی این ماده معدنی استفاده کنید. مقدار روی در گوشت گوساله، جگر و غذاهای دریایی مناسب و در تخم آفتابگردان، بادام و کره بادام زمینی کمتر است البته این ماده در غلات کامل و لوبیای چشم بلبلی نیز وجود دارد.جای زخم: آیا می‌دانید که چه طور باید جلوی پیدایش آن را گرفت؟چند توصیه برای تان داریم که اجازه ندهد، این جراحت تبدیل به یک جای زخم زشت و بدشکل بشود.

 

 

یک زخم را چه طور باید درمان کرد تا جای آن بهتر و سریعتر خوب شود؟

 

 

قبل از هر چیز حواستان باشد که زخم را با آب و صابون به خوبی بشویید. اگر با یک چیز کثیف بریده یا مجروح شده اید، علاوه بر شستشو، باید با محلول ضد عفونی کننده، جراحت را ضد عفونی هم بکنیدتمام خرده ها مانند شن یا گرد و خاک را از قسمت زخم شده، بیرون بیاورید. این کار مانع از باقی ماندن جای زخم و شکل گرفتن، “خالکوبی” می‌شود.با یک پانسمان غیر قابل نفوذ و نچسب، و از جنس پلاستیک شفاف، زخم را بپوشانید. هدف از این کار چیست؟ این کار زخم را در رطوبت کافی نگه می‌دارد و مانع از شکل گیری جای زخم می‌شود. به هیچ وجه نگذارید، زخم تان در هوای آزاد خشک شود.پانسمان را حداقل ۴۸ ساعت سر جایش نگه دارید. اگر زودتر آن را بردارید، سلول هایی که در حال تولید مجدد بوده اند، کنده خواهند شد.

 

 

جای زخم چه طور بهبود می‌یابد؟

 

 

اثر زخم، فرآیند طبیعی بدن ما برای تولید مجدد و بازسازی است. زمانی که دِرِم، که زیر سطح پوست واقع شده، آسیب می‌بیند، بدن فیبرهای کُلاژن تولید می‌کند، کلاژن نوعی پروتئین است. این پروتئین زخم و اپیدرم را پر می‌کند، و اپیدرم (سطح پوست) می‌تواند مجدداً خود را بسازد و ترمیم شود.برای کمک کردن به این فرآیند، کرم های کلاژن دار یا اسید هیالورونیک در داروخانه ها در دسترس هستند، می‌توان این داروها را روی سطح زخم، زیر پانسمان بمالید. این مواد ترمیم دِرِم و در نتیجه اپیدرم را سرعت می‌بخشند.همۀ ما در مقابل زخم ها مثل هم نیستیم…همۀ ما چند “زخم کاری” داریم که خاطرات کودکی را برای مان زنده می‌کنند. آیا ثمرۀ چندین بار زمین خوردن مان هستند؟پوست های جوان، اثر زخم را مشخص تر نمایش می‌دهند.در بین افراد سالخورده، جای زخم ها کمتر آشکار اند، اما فرآیند التیام زخم در بین آنها کندتر است. حتی احتمال مزمن شدن برخی از جراحت ها هم در میان آنها وجود دارد.آسیایی ها یا آفریقایی ها اثر زخم های شان آشکارتر است، زیرا تعداد رنگ دانه های موجود در پوست آنها بیشتر است و جای زخم را پر رنگ تر نشان می‌دهد.

 

 

 

در قسمت هایی از بدن که اغلب در حرکت هستند، مثل پشت، جای زخم بزرگتر می‌شود زیرا لبه های زخم مدام در حال کشیده شدن هستند.هر چه جراحت تمیزتر شود، جای زخم بهتر بهبود می‌یابد. جراحتی که به علت سقوط ایجاد شده، بیشتر از یک بریدگی توسط چاقو یا جراحت پس از عمل، اثر باقی خواهد گذاشت.جای زخم را چه طور می‌توان کمرنگ کرد؟به محض ایجاد جراحت، چند اقدام مهم می‌توانند ظاهر نهایی را بهبود ببخشند:تا زمانی که قرمزی روی پوست باقی است، از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید. اگر در معرض نور آفتاب قرار بگیرید، جراحت رنگ دانه ها را به خود می‌گیرد و رنگی می‌شود.اگر زخم محکم و سخت به نظر می‌رسد، برای نرم کردن، ماساژش دهید.

 

 

اگر زخم قوزدار و محدب است، صفحه های متراکم شیشه را روی آن بمالید تا صاف شود، این صفحه ها در داروخانه ها در دسترس هستند. متخصص پوست تان هم می‌تواند کرم کورتیزون را برای شما تجویز کند، این کرم تکثیر سلول ها را متوقف می‌کند.آیا می‌توان جای زخم ها را به طور کلی “ناپدید کرد”؟روش های متعددی برای کاهش جای زخم، تکامل یافته اند.در میان آنها، از تزریق کلاژن برای پر کردن زخم هایی که حفره مانند هستند، و پس از جوش ظاهر می‌شوند، می‌توان نام برد.همچنین استفاده از لیزر یا پیلینگ که لایه های رویی پوست را برمی‌دارند، از دیگر تکنیک ها محسوب می‌شوند.با این حال به نتیجه ای معجزه آسا امید نداشته باشید. ضمناً احتمال بیشتر به چشم آمدن زخم از قبل را هم نادیده نگیرید.

 

 

قبل از اینکه وارد هر یک از این فرآیندهای گران قیمت بشوید، فواید و عوارض آن را با هم سبک و سنگین کنید: آیا واقعآً به آن نیاز دارید؟ برای این که یک زخم آنچه که واقعآً هست بشود و شکل حقیقی خود را نشان دهد، باید یک سال صبر کنید.قبل از هر چیز، یک زخم بسیار زشت می‌تواند تا سال های سال، ناپیدا بماند! بنابراین امیدوار بمانید و خود را به صبر و تحمل مجهز کنید!جهت ترمیم زخم و جوش خوردن استخوان به پروتئین، کلسیم، روی و ویتامین C نیاز است از این رو توصیه می کنم حتما هر روز مکمل مولتی ویتامین مینرال مصرف نمایید و تغذیه متعادل و متنوع را نیز در نظر داشته باشید از نور خورشید و دریافت ویتامین D قافل نشید که مهمتر از دریافت کلسیم در نشست استخوان نقش بازی می کند مطلب زیر هم می تواند راهگشا باشد.تغذیه مناسب برای جوش خوردن شکستگی استخوان

 

 

غذایی که می‌خورید تأثیر مهمی در سرعت جوش خوردن شکستگی شما دارد. بدن شما برای ترمیم شکستگی نیاز به کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین، مواد معدنی و آب دارد استخوان اگر دچار شکستگی شده‌اید احتمالاً بسیار بی تاب و مشتاق هستید که شکستگی شما زودتر جوش بخورد. از عوامل مهم تأثیر گذار در سرعت جوش خوردن استخوان، نوع تغذیه است.به چه اندازه باید کالری مصرف کنیم؟معمولاً مردم موقعی که فعالیتی ندارند نگران افزایش وزن خود می‌شوند. گرچه فعلاً به علت شکستگی و کم تحرکی متعاقب آن سطح فعالیت‌های بدنی شما کم شده است ولی بدن شما انرژی بیشتری مصرف می‌کند. این انرژی بیشتر صرف ترمیم شکستگی و آسیب‌های بافتی می‌شود. هرچه شدت و وسعت آسیب و شکستگی بیشتر باشد بدن شما به انرژی بیشتری برای ترمیم آن نیاز دارد.به چه اندازه باید آب مصرف کنیم؟

 

 

روزی ۸ لیوان یا دو لیتر آب برای بدن شما لازم است. اگر تا کنون در این حد آب مصرف نکرده‌اید الآن موقع آن است که به این توصیه عمل کرده و آن را برای خود عادت کنید. سوخت و ساز بدن شما افزایش پیدا کرده و کلیه‌های شما برای دفع مواد زائد ناشی از این سوخت و ساز به آب بیشتری نیاز دارند این آب برای بهبودی شما مورد نیاز است. صبر نکنید تا تشنه شوید و سپس آب بخورید چون وقتی تشنه شده‌اید بدن شما واقعاً آب زیادی را از دست داده است.اشتها ندارم چه کنم؟ممکن است در چند روز اول بعد از عمل جراحی اشتهای خود را از دست داده باشید. نگران نباشید بزودی بهتر می‌شوید ولی در این چند روز می‌توانید نیازهای غذایی خود را بیشتر از مایعات مقوی مثل سوپ و شیر و ماست تأمین کنید.چه نوع غذایی باید مصرف کنم؟بدن شما برای این که بتواند شکستگی را جوش دهد به مواد غذایی متفاوتی نیاز دارد. مهم‌ترین این مواد که بیش از دیگر مواد غذایی در جوش خوردن شکستگی نقش دارند عبارتند از :

 

 

کلسیم: مهم‌ترین ماده ای که بدن شما برای سرعت دادن به جوش خوردن شکستگی استخوان به آن نیاز دارد کلسیم است. کلسیم جزء مهم سازنده استخوان است و ۹۹ درصد کلسیم بدن شما در استخوان‌های شما است. بدن یک فرد عادی در حالت معمولی به روزی یک گرم یا به عبارت دیگر هزار میلی‌گرم کلسیم نیاز دارد. ولی الآن نیاز بدن شما به کلسیم بیشتر شده و شما به روزی ۱۵۰۰ میلی‌گرم کلسیم نیاز دارید.پروتئین: استخوان از یک داربست پروتئینی مانند تار عنکبوت سه بعدی تشکیل شده که بر روی آن مواد معدنی (مهم‌ترین آن‌ها هیدروکسی آپاتیت است) حاوی کلسیم رسوب کرده است. پس پروتئین‌ها یکی از مواد مهم تشکیل دهنده استخوان‌ها هستند و بدن شما برای تسریع در جوش خوردن شکستگی به پروتئین بیشتر نیاز دارد. شما این پروتئین‌ها را می‌توانید از منابع گیاهی مانند غلات و حبوبات تأمین کنید. لبنیات و گوشت هم از منابع مهم تأمین پروتئین هستند.

 

 

در بین منابع حیوانی بهترین آن‌ها لبنیات کم چرب و ماهی است. گوشت مرغ هم مفید است. گوشت قرمز با این که پروتئین بالایی دارد ولی به علت عدم تعادلی که در سوخت و ساز کلسیم و فسفر ایجاد می‌کند برای استخوان خوب نیست و مسلماً می‌تواند جوش خوردن استخوان را به تأخیر بیندازد.موادی مثل شکر، نمک، الکل، کافئین و گوشت قرمز، روغن جامد، شیر پرچرب، می‌تواند موجب ضعیف شدن استخوان و کند شدن روند ترمیم شکستگی استخوان شوند.لیزین: لیزین یک نوع اسید آمینه است که نقش مهمی در جذب کلسیم به استخوان دارد. اکثر موادی که پروتئین زیادی دارند لیزین زیادی هم دارند مانند شیر کم چرب، ماهی، سویا، تخم مرغ و لوبیا. سیب و اسفناج هم سرشار از لیزین هستند.

 

 

گردآوری: مجله ی اینترنتی جوانی ها

 

مطالب بیشتر از سایت ما

خواص جادویی موز در زیبایی پوست + ماسک موز پوست

کاهش کلسترول با تغذیه مناسب کاهش کلسترول

تغذیه ناسالم همراه با کاهش وزن جلوگیری از افزایش وزن

از نقش منیزیم در بدن چه می دانید؟ منیزیم

از سبزی های میکروب کش چه می دانید؟ خاصیت سیر

ویتامین ث همراه با دانستنی های آن خواص ویتامین ث

محافظت از غضروف‌ها با این مواد غذایی اضافه وزن

خواص میوه‌های انرژی‌زا چیست؟ خواص میوه‌های انرژی‌زا

دانستنی روغن پالم همراه با مضرات آن روغن پالم

دانستنی هایی درباره ی معجزات عسل فصل سرما