مصرف آهن برای بانوان alignnone wp-image-48876 size-full" title="مصرف آهن,بهداشت بانوان,آهن,قرص فروس سولفات,مواد غذایی حاوی آهن,پیشگیری از فقر آهن,کمخونی و فقر آهن,دانستنی های مصرف آهن برای بانوان ,پیشگیری از کم خونی,بیماریهای زنان,فواید مصرف قرص آهن," src="http://javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/1716.jpg" alt="مصرف آهن,بهداشت بانوان,آهن,قرص فروس سولفات,مواد غذایی حاوی آهن,پیشگیری از فقر آهن,کمخونی و فقر آهن,دانستنی های مصرف آهن برای بانوان ,پیشگیری از کم خونی,بیماریهای زنان,فواید مصرف قرص آهن," width="450" height="329" srcset="http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/1716-300x219.jpg 300w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/05/1716.jpg 450w" sizes="(max-width: 450px) 100vw, 450px">
دانستنی های مصرف آهن برای بانوان
برای پیشگیری از ابتلا به کمخونی و فقر آهن، زنان و دختران باید در برنامه غذایی خود روزانه خود از منابع غذایی آهندار مانند انواع گوشت قرمز، مرغ و ماهی و نیز حبوباتی نظیر عدس و لوبیا و سبزیجات دارای رنگ سبز تیره مانند اسفناج، جعفری و کلم بروکلی استفاده نمایند.از آنجایی که ویتأمین C موجب افزایش توان بدن در جذب آهن غذا میشود، مصرف میوهها و سبزیجاتی که حاوی این ویتأمین هستند، همراه با مواد غذایی حاوی آهن میتواند به جذب بیشتر آهن کمک نماید. به طور نمونه، استفاده از سالاد حاوی گوجهفرنگی، کلم، کلم بروکلی، فلفل دلمهای سبز یا رنگی و آب لیمو یا نارنج همراه با انواع غذا میتواند منجر به استفاده بهینه از این مواد غذایی شود.
مصرف چای بلافاصله پس از خوردن غذا موجب میشود آهن غذا با ترکیبات موجود در چای باند شده و از جذب آهن جلوگیری کند. این در حالی است که این عادت غذایی نادرست در کشور ما ایران رایج است و خود میتواند یکی از دلایل بروز کمخونی و فقر آهن در دختران و زنان شود.در دوران بارداری نیز با توجه به نیاز جنین به آهن، نیاز مادر به مصرف آهن بالا میرود. از این رو، توصیه میشود که زنان باردار از پایان ماه چهارم تا سه ماه پس از زایمان، روزانه یک عدد قرص فروس سولفات مصرف کنند تا از بروز کمخونی و فقر آهن در دوران بارداری جلوگیری به عمل آورند. برای پیشگیری از بروز کمخونی و فقر آهن در کودکان زیر ۲ سال، نیز با توجه به این که شیر مادر از نظر آهن فقیر است، مادران باید از پایان شش ماهگی که غذای کمکی کودک شروع میشود تا پایان ۲۴ ماهگی، به غذای کودک پانزده قطره آهن اضافه کنند.
فقط باید دقت نمایند که قطره آهن در ته دهان کودک ریخته شود و حتماً بعد از آن به کودک آب داده شود تا دندانهای کودک سیاه نشود. مصرف تخممرغ به دلیل غنی بودن زرده آن از آهن در برنامه غذایی هفتگی، به میزان سه عدد برای زنان و چهار تا پنج عدد برای کودکان میتواند مناسب باشد.بهترین روش برای سرشار کردن تغذیه از آهن خوردن پودینگ سیاه است، که اگر هر ۱۵ روز یک بار خورده شود، ایده آل است.خستگی، رنگ پریدگی، کاهش اشتها، سر درد و… اگر این علائم را در خود میبیند، احتمالاً کمبود آهن دارید. کمبود آهن یا کم خونی بسیار رایج است؛ خصوصاً در بین زنان جوان به خاطر قاعدگی ماهیانه شان (آهن به وسیلۀ خون جابهجا میشود) و تغذیه ای با حداقل میزان گوشت قرمز شدت بیشتری دارد. بیش از ۱۰% زنان فرانسوی از کم خونی رنج میبرند.
برای افزایش میزان آهن تغذیه مان، چه بخوریم؟
پودینگ سیاه تنها منبع تأمین آهن نیست. مطمئناً، تغذیه ای سرشار از آهن مد نظر ماست که متنوع و شامل انواع خوراکی ها باشد که بتواند نیازهای روزانۀ ما به آهن را تأمین کند.با این حال، حواستان باشد که اضافه کردن مواد غذایی سرشار از آهن برای رفع نیاز بدن به این عنصر کافی نیست بلکه باید خوراکی هایی را که به جذب آهن کمک میکنند را نیز به تغذیه تان اضافه کنید. به بیان دیگر، باید بین آهن غیر همینیک، که کم یا به سختی جذب میشود و آهن همینیک که به راحتی توسط بدن جذب میشود، تمایز قائل شد.
آهن غیر همینیک در خوراکی هایی با منشأ گیاهی (حبوبات، سویا، غلات، کاکائو، میوه ها و سبزیجات) یافت میشوند که بخش عمده ای از تغذیه ما را در بر میگیرند، در حالی که آهن همینیک در مواد غذایی با منشأ حیوانی (پودینگ سیاه، جگر گوساله، انواع گوشت ها، گوشت پرندگان، ماهی ها و محصولات دریایی) وجود دارد.به بیان دیگر، برای افزایش دریافت آهن،
باید فرآورده های حیوانی را افزایش دهید البته با رعایت تغذیه ای متعادل و سالم.در واقع، ناگفته پیداست که باید میزان گوشت مصرفی تان از سبزیجات بیشتر باشد. اما، ایده آل ترین وضعیت این است که سبزی ها و نشاسته جات مصرفی تان را با اضافه کردن مقدار اندکی گوشت، ماهی و فرآورده های دریایی تکمیل کنید زیرا این مواد (پروتئین ها) به جذب بهتر آهن غیر همینیک کمک میکنند.و یک نکتۀ مهم دیگر، خوراکی های سرشار از ویتامین C هم بخورید زیرا این ویتامین به خاطر خاصیتش در افزایش جذب آهن غیر همینیک معروف است.
توجه!
چای را با یک فاصلۀ منطقی بعد از غذا بنوشید !اگر برخی مواد غذایی باعث جذب آهن غیر همینیک توسط بدن میشوند، باید بدانید که برخی دیگر عکس این خاصیت را دارند.چای از جملۀ این مواد است. به بیان دقیق تر، تانین موجود در چای باعث کاهش جذب آهن هنگام هضم این عنصر میشود.بنابراین قرار دادن یک فاصلۀ زمانی منطقی بعد از غذا برای نوشیدن چای، از اهمیت ویژه ای برخوردار است، خصوصاً اگر دچار کمبود آهن هستید: پس حداقل یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از غذا چای ننوشید. اما صبحانه استثناست و به خاطر منطق های سنتی، نوشیدن چای در این وعدۀ غذایی ایرادی ندارد.
گردآوری:
مطالب مرتبط:
مشکلات استفاده از دستمال کاغذی برای خانم ها !
نکته هایی برای کاهش درد دوران قاعدگی
کیست تخمدان چیست + علائم