خصوصیات گرم‌مزاج‌ها و سردمزاج ها و بخور و نخورهای آنها ادویه های تند

پسته,خشکی پوست,دوغ,بابونه,خاکشیر,جوانه گندم,سکنجبین,خصوصیات گرم‌مزاج‌ها و سردمزاج ها و بخور و نخورهای آنها ,ادویه های تند,گرم مزاج و سرد مزاج,شیربرنج,هندوانه,گشنیز,رژیم غذایی,سیر,گردو,شله زرد,انار,اسفناج,لبنیات,خصوصیات گرم‌مزاج‌ها و سردمزاج ها و بخور و نخورهای آنها,پیاز

خصوصیات گرم‌مزاج‌ها و سردمزاج ها و بخور و نخورهای آنها ادویه های تند

خصوصیات گرم‌مزاج‌ها و بخور و نخورهای آنهایکی از گروه‌هایی که در دسته مزاج‌های گرم قرار می‌‌گیرد، افراد با مزاج گرم و خشک است. این افراد لاغر اندام بوده و رنگ چهره آنها متمایل به زردی است. تحمل گرما را ندارند و معمولا خواب کمی دارند.افراد با مزاج گرم و خشک، عطش زیاد و دهانی خشک دارند، زود عصبانی می‌شوند و زود هم آرام می‌گیرند. این افراد پر جنب و جوش و پر انرژی هستند.

مصرف مواد غذایی مناسب و همسو با مزاج و طبع افراد کمک می کند تا ما در زندگی کمتر با اختلال ها، بیماری ها و تنش های جسمی و روحی روبه رو شویم و در مقایسه با افراد دیگر سلامت بیشتری داشته باشیم.

از دیدگاه طب سنتی افراد دارای ۴ نوع مزاج سرد،گرم،سرد و خشک و گرم و مرطوب هستند. به این ترتیب هر یک از افرادی که دارای یکی از انواع این مزاج‌ها باشند باید رژیم غذایی خاص خود و حتی شیوه و رفتار زندگی مخصوصی را در پیش بگیرند.

خصوصیات گرم‌مزاج‌ها و بخور و نخورهای آنها
یکی از گروه‌هایی که در دسته مزاج‌های گرم قرار می‌‌گیرد، افراد با مزاج گرم و خشک است. این افراد لاغر اندام بوده و رنگ چهره آنها متمایل به زردی است. تحمل گرما را ندارند و معمولا خواب کمی دارند.
افراد با مزاج گرم و خشک، عطش زیاد و دهانی خشک دارند، زود عصبانی می‌شوند و زود هم آرام می‌گیرند. این افراد پر جنب و جوش و پر انرژی هستند.

پسته,خشکی پوست,دوغ,بابونه,خاکشیر,جوانه گندم,سکنجبین,خصوصیات گرم‌مزاج‌ها و سردمزاج ها و بخور و نخورهای آنها  ,ادویه های تند,گرم مزاج و سرد مزاج,شیربرنج,

برای افراد با مزاج گرم و خشک مصرف بالای سیر، پیاز، ادویه‌های تند، گوشت قرمز، موز، خربزه،‌ آناناس، انجیر، غذاهای سرخ کرده، گردو، پسته، فندق و نارگیل مضر است.
مصرف زیاد این نوع مواد غذایی بدن این افراد را از حالت تعادل خارج می‌کند و آنها را دچار علائمی مثل خشکی پوست، اضطراب، بی‌خوابی و تپش قلب می‌کند.

 گرم مزاج ها زود عصبانی می‌شوند.
در مقابل، مصرف سوپ جو و گوشت مرغ، آش تشکیل شده از ماست،‌ کدو، اسفناج و گشنیز برای آنها مناسب است.

شربت‌های مناسب برای این گروه نیز شربت لیمو، آلو، نارنج، ماءالشعیر، سکنجبین و دوغ ترش است.
مصرف هویج، انار، سیب، گلابی،‌ آلبالو، زرشک،‌ گوجه سبز، کدو و اسفناج برای این افراد توصیه می‌شود.

خصوصیات سرد مزاج‌ها و بخور و نخورهای آنها

افرادی که دارای طبع سرد هستند اغلب سفید پوست‌اند،ضعیف هستند و کمبود انرژی در آنها شایع است، در هوای سرد به راحتی گرم نمی‌شوند، میل زیادی به خواب دارند. این افراد معمولاً خونسرد هستند و درون‌گرا بودن از خصوصیات رفتاری آنهاست.

غذاهایی که برای این افراد توصیه می شود بیشتر آبکی است پس غذاهایی مثل آبگوشت،انواع سوپ و انواع آش های سنتی برای آنها مفید است.

پسته,خشکی پوست,دوغ,بابونه,خاکشیر,جوانه گندم,سکنجبین,خصوصیات گرم‌مزاج‌ها و سردمزاج ها و بخور و نخورهای آنها  ,ادویه های تند,گرم مزاج و سرد مزاج,شیربرنج,

جوانه گندم و جو مناسب برای سرد مزاج‌ها

مصرف شیربرنج و شله‌زرد نیز برای این گروه از افراد مناسب است و انواع پلو و خورشت های سنتی مثل خورشت قیمه، قورمه سبزی، فسنجان و غیره بیشتر بخورند.

میوه های توصیه شده برای افراد با طبع سرد: انواع مرکبات، انار، شاه توت، سیب، گلابی، آلبالو، گیلاس، خربزه، هندوانه، گرمک، توت، انجیر، انگور و انبه برای این افراد توصیه می شود.
کاهو، اسفناج، انواع جوانه ها مثل جوانه گندم و جو برای این گروه از افراد مفید است و در مورد لبنیات نیز محدودیتی وجود ندارد و بهتر است این افراد شیر، ماست، دوغ، پنیر، سرشیر و خامه مصرف کنند.

نوشیدنی هایی مثل خاکشیر، عناب، بابونه، ترنجبین، شیر خشت، زرشک و آلبالو نیز برای افراد با مزاج سرد توصیه می شود.
از طرفی مصرف غذاهای بسیار سرخ کردنی،تند و پرادویه برای این افراد توصیه نمی شود.

مطالب مرتبط :

ادویه‌های مفید برای پیشگیری از سرطان

چند قطره خون برای حفظ سلامتی

منبع : بیتوته

 خصوصیات گرم‌مزاج‌ها و سردمزاج ها و بخور و نخورهای آنها ، گرم مزاج و سرد مزاج ، رژیم غذایی ، سیر ، پیاز ، ادویه های تند ، گردو ، پسته ، خشکی پوست ، اسفناج ، گشنیز ، سکنجبین ، جوانه گندم ، شیربرنج ، شله زرد ، انار ، هندوانه ، لبنیات ، خاکشیر ، بابونه ، دوغ

مطالب بیشتر از سایت ما

کدام خوراکی ها باعث تقویت حافظه می شوند؟ تقویت حافظه

روشهایی برای پیشگیری از تشکیل سنگ صفرا سنگ کیسه صفرا

عفونت چشم و علائم آن شستشوی چشم

گیاهانی که خون را رقیق می کنند. ویتامین E

سیاه دانه و خواص درمانی سرطان آن سیاه دانه و خواص درمانی سرطان آن

چرا تخمدان ها تنبل می شوند؟

منابع غذایی آهن سس سویا

خواص تخم مرغ شیر مادر

تاثیرات گوشت بر چهره گوشت

رفع خستگی ناشی از سرطان با جینسینگ خستگی