آشنایی کامل با خواص نارنج خواص نارنج

آشپزی,بهار نارنج,خواص نارنج,آشنایی کامل با خواص نارنج ,خاصیت نارنج,عرق نارنج,فواید نارنج

آشنایی کامل با خواص نارنج خواص نارنج

بعلاوه بر آب من یک ماده ى صمغى و لعابى وجود دارد که مرا بین مرکبات ممتاز کرده ، و به علت همین مواد است که ترشى من براى اعصاب ضرر ندارد و براى سرفه و سینه درد نافع است . براى معالجه من کم و ناچیز است . اگر مبتلا به درد سینه و سرفه هستید، یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کرده کمى نبات کوبیده و کمى نشاسته روى آن بپاشید، و بعد آن را روى آتش ‍ بگذارید تا یکى دو جوشى بزند بعد آن را بمکید و ببینید چگونه سینه ى شما را نرم کرده و اخلاط آن را خارج مى کند. نوشیدن آب من مخلوط با شکر، مسهل الصفرا و مسکن فشار آن است .

آشنایی کامل با خواص نارنج ،  را برای شما عزیزان و کاربران محترم جوانی ها  قرار داده ایم , با مجله جوانی ها همراه باشید.

آشپزی,بهار نارنج,خواص نارنج,آشنایی کامل با خواص نارنج   ,خاصیت نارنج,عرق نارنج,فواید نارنج

 

آشنایی کامل با خواص نارنج

 

نارنج (نام علمی: Citrus aurantium) نام درخت و میوه‌ای از زیرردهٔ رُزمانندها*[۱]، راستهٔ ناترک‌سانان*[۲]، تیره سدابیان*[۳]، جنس مرکبات*[۴] است.

از آب نارنج برای خوشبو کردن و بهبود طعم غذا استفاده می‌شود و در صنعت عطرسازی و شامپو سازی هم کاربرد دارد. شکوفه‌های آن یکی از معطرترین گلهاست که آن مربای بهار نارنج و همچنین عرق نارنج در طب سنتی ایران کاربرد دارد. در درمان ناراحتی‌های معده از مربای آن استفاده می‌شود.درخت نارنج مادر مرکبات است و پایه بسیار خوبی جهت پیوند شاخه‌های نارنگی و یا پرتقال است. فشار خون و ضربان قلب را زیاد می‌کند

اسم من در فارسى ((نارنگ )) بوده و اعراب آنرا معرب کرده نارنج خوانده اند عده اى را عقیده بر آن است که من از زمان بسیار قدیم در ایران مخصوصا سواحل دریاى مازندران وجود داشته ام ، داراى عناصر مفیدى که در لیمو و پرتقال ذکر شده بوده ، و همانند آن ها سودمند مى باشم .

بعلاوه بر آب من یک ماده ى صمغى و لعابى وجود دارد که مرا بین مرکبات ممتاز کرده ، و به علت همین مواد است که ترشى من براى اعصاب ضرر ندارد و براى سرفه و سینه درد نافع است . براى معالجه من کم و ناچیز است . اگر مبتلا به درد سینه و سرفه هستید، یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کرده کمى نبات کوبیده و کمى نشاسته روى آن بپاشید، و بعد آن را روى آتش ‍ بگذارید تا یکى دو جوشى بزند بعد آن را بمکید و ببینید چگونه سینه ى شما را نرم کرده و اخلاط آن را خارج مى کند. نوشیدن آب من مخلوط با شکر، مسهل الصفرا و مسکن فشار آن است .

فشار خون را کم مى کنم . زیاده روى در خوردن من کبد را ضعیف مى کند و مخصوصا اگر ناشتا خورده شوم . ولى اگر آب مرا مخلوط با عسل میل نمایید، از زیان آن خواهید کاست . پوست میوه ى من که به صورت خلال نارنج مصرف مى شود، نشاطآور و مقوى قلب و معده است و خوردن ده گرم خشک کرده ى آن که کوبیده و با آب میل نمایید، از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى کند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد. ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سر درد جلوگیرى مى نماید.

از استفراغ و دل بهم خوردگى جلوگیرى مى کند و انگلهاى معده و روده را از بین مى برد. ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید. ضماد پخته میوه کامل من که پوست و مغز و هسته را با هم باشند، جهت جرب و خارش و جوش هاى جلدى و نرم کردن پوست بدن و موى سر بى نظیر مى باشد. من زایمان را آسان مى کنم و پادزهر سم عقرب و سایر حشرات مى باشم .

اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى من زیاد بوده ، و پیشینیان مرا ضد طاعون و وبا مى دانستند، و نیز براى کسانى که در اثر تنفس در هواى کثیف ، دچار خفقان شده اند نافع است . تخم من پادزهر سم حشرات مى باشد. بوییدن شکوفه من که به بهار نارنج معروف است مقوى دماغ بوده و درمان زکام است .

 آشپزی,بهار نارنج,خواص نارنج,آشنایی کامل با خواص نارنج   ,خاصیت نارنج,عرق نارنج,فواید نارنج

عرق بهار نارنج

آب مقطر شکوفه ى من که نامش عرق بهار نارنج است ، مقوى جسم و روح مى باشد، دماغ را باز مى کند و آن را تقویت مى نماید – درمان بى خوابى هاى عصبى است ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن خود بى خوابى ایجاد مى نماید در بیمارى هاى سینه و قلب تجویز مى شود.

به مبتلایان به غشى توصیه کنید که همیشه یک شیشه بهار نارنج در خانه داشته باشند و هنگام ناراحتى از آن کمى بنوشند براى رفع قولنج و تقویت اشتها و قواى جوانى نافع است ، آروغ و سوزش هاضمه را تسکین مى دهد، مخلوط عرق بهار نارنج و آب کرفس به مقدار مساوى جهت استخراج سنگ هاى کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار مفید مى باشد.

سابقا براى باز شدن عادت ماهانه زنان ، مقدارى از آن را به پنبه یا پشم آغشته و استعمال مى نمودند. عرق بهار نارنج زود فاسد مى شود و کپک مى زند، و بایستى همیشه آن را تازه تهیه کرده و در شیشه هاى تیره رنگ حفظ نمود ایرانیان قدیم آنرا در ظروف مسى سر بسته نگاهدارى مى کردند و بخوبى مى دانستند که نور آن را فاسد مى کند.

گذاشتن بهار نارنج مانند پوست آن در کمد لباس ، مانع بید زدن آن ها است ، مرباى بهارنارنج مقوى معده است ، دم کرده بهار نارنج ضد تشنج بوده ، سکسکه را تسکین مى دهد، خوردن دو مثقال آن ضد سم غذایى است . مرباى بهار نارنج کلیه خواص عرق آن را دارد.

خواص نارنج عبارتند از :

– نارنج هضم غذا را آسان می کند.

– خوردن نارنج با شکر در رفع یبوست موثر است.

– برای درمان گلودرد و فشار‌ خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید.

– اثر ضدعفونى کننده و میکروب کشى دارد.

– ضماد پخته میوه نارنج که پوست و هسته هم داشته باشد، برای جرب، خارش، جوش هاى پوستی و نرم کردن پوست بدن و موى سر مفید است.

بهار نارنج :

شکوفه نارنج را بهار نارنج می گویند که اثرات زیر را دارد:

– درمان بى خوابى هاى عصبى است، ولى زیاده روى در خوردن و بوییدن آن بى خوابى ایجاد مى نماید.

– برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج را با ساقه کرفس مخلوط کرده و میل کنید.

بهار نارنج ضد تشنج بوده و سکسکه را بهبود می دهد.

– عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند و درمان بی خوابی است .

– براى رفع قولنج و تقویت اشتها مفید است.

– آروغ و سوزش هاضمه را تسکین مى دهد.

– بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است.

– مربای بهار نارنج تقویت کننده ی معده است.

– عرق بهار نارنج برای زدودن غم و افسردگی مفید است.

 آشپزی,بهار نارنج,خواص نارنج,آشنایی کامل با خواص نارنج   ,خاصیت نارنج,عرق نارنج,فواید نارنج

پوست میوه نارنج :

– پوست نارنج نشاط آور و تقویت کننده قلب و معده است.

– اگر ده گرم پوست نارنج خشک شده را بکوبید و با آب بخورید، از استفراغ و تهوع جلوگیرى مى کند و انگل هاى معده و روده را از بین مى برد.

– ضماد آن با سرکه روى شقیقه از سردرد جلوگیرى مى نماید.

برگ نارنج:

– برگ نارنج آرام بخش، ضد تشنج و هضم کننده غذا است.

– بی خوابی و میگرن را معالجه می کند.

– دم کرده برگ نارنج تشنج را از بین می برد.

گردآوری:

مطالب بیشتر از سایت ما

به چه دلیل چاق می شوم. پیاده روی

عادات غلطی که دشمن دندانهایتان هستند. دندان

علت درد در آلت تناسلی مرد چیست ؟ کم خونی

فصل بهار و بیماریهای تنفسی بیماریهای تنفسی

بیشترین کلسترول مخصوص این مغز از آجیل است. آجیل

چند درصد از زنان ایرانی مشکل کم خونی دارند؟ انتقال خون

خاصیت دارویی زیره خاصیت دارویی زیره

با این روشها بوی بد دهان را ازبین ببرید. التهاب لثه

اثرات بد شکر بر تناسب اندام تناسب اندام

اسطوخدوس گیاه آرام بخش اسطوخدوس