روغن زیتون یا زیت را از میوه درخت زیتون استخراج میکنند. این درخت نخستین بار در نواحی مدیترانهای پرورش یافت. روغن زیتون را با فشردن میوه زیتون به دست میآورند که دارای مقدار زیادی چربی اشباعنشده میباشد. روغن بوسیلهٔ خرد کردن کامل زیتون و جدا کردن روغن بوسیلهٔ روشهای مکانیکی یا شیمیایی تولید میشود. این روغن بصورت وفور در آشپزی، لوازم آرایش، دارو و صابون در قدیم به عنوان سوخت چراغهای روغنی استفاده میشود. روغن زیتون در سرتاسر جهان استفاده میشود، مصرف عمدهٔ آن در کشورهای حوزه مدیترانه است.
همه میدانند که روغنزیتون برای سلامتی مفید است؛ اما با اینکه روغنزیتون در همه آشپزخانهها یافت میشود اما اکثر افراد طرز استفاده درست از این روغن را نمیدانند.
به نقل از هلث نیوز، مطلب زیر شما را با بزرگترین اشتباهات در مورد مصرف روغنزیتون آشنا میکند.
به دلیل کالری کمتر روغنزیتون سبکتر میخرید
همه روغنزیتونها تقریباً به یک اندازه کالری و چربی دارند و تفاوت آنها فقط در طعم و رنگشان است.
ترس از پختوپز با روغنهای خالص
این درست است که روغنزیتون خالص کمتر از سایر روغنزیتونهای دیگر و سایر چربیهای دیگر در حرارت پایینتری دود میشود و مزه و بوی بدی به غذا میدهد اما میتوانید از این روغنزیتون برای پختوپز استفاده کنید.
وقتی کمی تلخ میشود آن را دور میاندازید
روغنزیتونی که مزه تلخی میدهد را دور نیندازید زیرا مزه تلخی نشاندهنده وجود آنتیاکسیدانها است.
روغنزیتون را دقیقاً کنار گاز نگه میدارید
هیچچیزی نمیتواند روغنزیتون را خراب کند مگر گرما و نور. روغنزیتون خود را در شیشهای تیرهرنگ بریزید و به دور از نور و گرما نگه دارید.
زیادهروی در خریدن روغنزیتون با قیمت مناسب
بهتر است به مقدار کم روغنزیتون بخرید مگر اینکه مصرف خیلی بالایی داشته باشید. بهطور متوسط زمان نگهداری روغنزیتون در منزل ۶ هفته است.
میتوان با فریز کردن آن از خالص بودنش آگاه شد
اگر روغنزیتون شما در یخچال فریز شد. آن روغنزیتون خالص نیست.
مصرف نادرست از روغنزیتون ، روغن زیتون ، درخت زیتون ، چربی ، کالری ، پخت و پز ، مزه تلخی ، فریز کردن ، یخچال ، آنتی اکسیدان ، روغن ، زیتون