دارچین
از خواص اصلی دارچین تنظیم و کنترل قند خون است . این ادویه خوشمزه که بیشتر آشپزها از آن در تهیه دسرها و شیرینی ها استفاده می کنند ، به کنترل قند خون کمک می کند و شاید یکی از دلایل افزایش مبتلایان به دیابت به بیماری دیابت در آمریکا عدم استفاده کافی از این ادویه باشد .
دارچین از ابتلا به بیماری های زیر پیشگیری و آنها را درمان می کند :
سرطان ، کلسترول خون افزایش یافته ، مسمومیت غذایی ، بیماری های قلبی ، فشار خون بالا ، سکته ، زخم عفونت های قارچیواژن ، سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقاومت به انسولین .
موارد استفاده : * با مقدار مساوی از دارچین ، هل ، فلفل سیاه و گوشت را طعم دار کنید . * آن را روی پرتقال ، سیب ، موز و خربزه بپاشید . * در تهیه سوپ و خورش تهیه کنید . * هر نوع چای گیاهی را دم کنید و دو فنجان آب سیب و یک لیموی ورقه شده و دو چوب دارچین به آن اضافه و پس از ۱۰ دقیقه میل کنید . می توانید به جای چای گیاهی از آب جوش خالی نیز استفاده کنید .
زردچوبه
یکی از خاصیت های اصلی زردچوبه کاهش التهاب است . زردچوبه یکی از ادویه های اصلی مردم هند است که تقریبا در تمامی غذاهای آنها یافت می شود . شاید به همین دلیل است که مردم هند نسبت به کشورهای غربی ، به خصوص امریکا کمتر به بیماری های مزمن مبتلا می شوند .
زردچوبه در درمان و پیشگیری از بیماری های زیر موثر است
آسم ، سرطان ، کلسترول خون افزایش یافته ، آکنه ، آلرژی ، آلزایمر ، آرتریت ، کولیت ( التهاب روده ) ، فیبروز ، افسردگی ، درماتیت ، دیابت نوع ۲ ، اگزما ، عفونت چشم ، بیماری های قلبی ، بیماری های کبدی ، نفخ شکم . بیشتر زردچوبه های جهان از دو نقطه در هند تامین می شود ، آلپی و مادراس .
موارد استفاده : * ترکیب زردچوبه با پیاز از سرطان پیشگیری می کند . * به طور سخاوتمندانه از زردچوبه در تهیه عدسی استفاده کنید . * زردچوبه را با کره ذوب شده ترکیب و آن را به سبزیجات پخته شده اضافه کنید .* آن را به آش ، سوپ و غذاهای خود بیفزاید . * سس خردلی را استفاده کنید که زردتر است و حاوی زردچوبه بیشتری است .
گشنیز
از جمله خواص اصلی گشنیز درمان مشکلات گوارشی است . گشنیز از برگ های معطر گیاه تهیه و به صورت ادویه استفاده می شود که بسیار معطر است .
گشنیز در درمان و پیشگیری از بیماری های زیر موثر است
نفخ ، کلسترول خون افزایش یافته ، سرطان روده ، اسهال ، اگزما ، فشار خون بالا ، بیماری کبد ، بی خوابی ، دیابت نوع ۲ . تخم گشنیز در دو نوع اصلی دارد : گشنیز اروپایی و گشنیز هندی . از هر دو نوع می توان در پخت و پز استفاده کرد .
موارد استفاده : * تخم گشنیز را با فلفل مخلوط و برای تهیه غذا استفاده کنید . * برای طعم دار کردن ماهی و گوشت ، قبل از پخت به آنها گشنیز بمالید . * از مخلوط آن با سیر ، کره و فلفل قرمز برای عطر دار کردن گوشت کبابی استفاده کنید .* دانه های گشنیز به خورش طعم دلپذیری می دهد .
زنجفیل
هزاران سال است در سراسر جهان پزشکان سنتی برای رفع حالت تهوع از زنجفیل استفاده می کنند و چندین دهه است که اثر بخشی آن اثبات شده است .
زنجفیل در درمان و پیشگیری از بیماری های زیر موثر است
ورم مفاصل ، آسم ، سرطان ، حمله قلبی ، سوزش سردل ، سوء هاضمه ، تهوع ، سکته مغزی ، میگرن ، بیماری صبحگاهی .
موارد استفاده : * زنجفیل تازه را روی سبزیجات و گوشت تفت داده شده رنده کنید . * آن را قطعه قطعه و با سیب زمینی سرخ شده میل کنید . * ماساژ گوشت قبل از کباب کردن با زنجفیل ، آن را ترد می کند .
رازیانه
زردرنگ است و پوششی سبز دارد . پودر رازیانه پس از شش ماه عطر و طعم خود را از دست می دهد .
موارد استفاده : * از دانه و یا پودر آن در تهیه چای استفاده می شود که به طور طبیعی مکمل بسیاری از غذاها است ؛ به خصوص غذای مدیترانه ای و دریایی. * در سالاد میوه ، سوسیس و تخم مرغ نیز خوش طعم می شود . * برای عطر دار کردن روغن زیتون ۱ قلشق چایخوری رازیانه را با مقداری پونه کوهی و آویشن خشک شده به ۲ فنجان روغن زیتون بیفزایید . به این ترکیب می توانید یک دوم فنجان کره آب شده نیز اضافه کنید .
منبع : مجله تغذیه سالم
گرد آوری : جوانی ها
۵ ادویه شفا دهنده ، ادویه ، دارچین ، زردجوبه ، رازیانه ، گشنیز ، زنجفیل