یکی از شایع ترین انواع تحمل نکردن مواد غذایی ،عدم تحمل میوه ها و سبزی هاست . این مشل معمولا به ۲ دلیل عمده اتفاق می افتد که دلیل اولش نداشتن توانایی هضم فیبر موجود در میوه است .
فیبر میوه ها و سبزی ها که جزو مواد مغذی مهم این گروه غذایی به شمار می روند ، باعث پیشگیری از ابتلا به یبوست می شوند و حرکات و باکتری های مفید روده را افزایش می دهند . در نتیجه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کم می کنند اما بدن انسان به طور طبیعی توانایی هضم این فیبر را ندارد زیرا آنزیم هضم کننده فیبر در بدن انسان موجود نیست . در بدن برخی از افراد فیبر میوه ها و سبزی ها تحت تاثیر باکتری های موجود در روده تخمیر و باعث ایجاد نفخ ، تهوع و تورم شکم می شود . گروهی از افراد هم به دلیل تخلیه دیر هنگام فیبر معده شان ، دچار دل درد و گرفتگی عضلات شکم می شوند .
از طرف دیگر ، برخی از افراد هم تحمل توانایی قند موجود در میوه ها و سبزی ها یا همان فروکتوز ، قند مفیدی است که انرژی بدن را تامین می کند و باعث کندی افزایش قند خون در دیابتی ها می شود .
این در حالی است که افراد مبتلا به افزایش میکروب های روده ای یا آنهایی که کمبود آنزیم های هضم کننده فروکتوز دارند ، با تخمیر قند فروکتوز به جای هضم آن در بدن مواجه و به نفخ ، تهوع ، سنگینی سر دل و گاهی هم اسهال مبتلا می شوند .
مجله سلامت
گرد آوری : جوانی ها
یبوست ، چرا با خوردن میوه و سبزی نفخ می کنیم ، هضم ، نفخ ، میوه و سبزی