تغییرات زیادی در اثر بارداری در بدن مادر به وجود میآید و عوامل زیادی در تعیین روند صحیح بارداری و نتیجه بارداری موثر هستند. یکی از مهمترین و اصلیترین نکات، تغذیه مادر باردار میباشد. زیرا رشد و نمو کامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر داشته،
مصرف لبنیات، مغزها، ماهیهای پرورشی یا رودخانهای، سبزیها و میوههای تازه در دوران بارداری توصیه میشود، همچنین مادران از مصرف ماهیهای اقیانوسی، غذاهای خام و جگر بپرهیزند.
ماریا صادقی در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: با توجه به تغییراتی که در خلق و خوی زنان باردار ایجاد میشود و بسیاری از آنها به سمت افسردگی میل پیدا میکنند در نتیجه تمایل آنها به پخت و پز و تهیه غذای مناسب کاهش مییابد به همین دلیل مصرف انواع فستفودها و غذاهای منجمد در این دوران افزایش مییابد که هیچکدام به واسطه نمک زیاد، مواد نگهدارنده و کالری زیاد مناسب نیست.
بارداری aligncenter wp-image-34706" title="پروتئین,اسیدهای چرب,کالری,خانمها در دوران بارداری چه غذاهایی باید مصرف کنند ,تخم مرغ,جگر,سبزی ها,بارداری,خانمها در دوران باردار چه غذاهایی باید مصرف کنند,فست فود,امگا 3," src="http://javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/ba2963-1.jpg" alt="پروتئین,اسیدهای چرب,کالری,خانمها در دوران بارداری چه غذاهایی باید مصرف کنند ,تخم مرغ,جگر,سبزی ها,بارداری,خانمها در دوران باردار چه غذاهایی باید مصرف کنند,فست فود,امگا 3," width="392" height="392" srcset="http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/ba2963-1-150x150.jpg 150w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/ba2963-1-300x300.jpg 300w, http://www.javaniha.com/wp-content/uploads/2015/04/ba2963-1.jpg 360w" sizes="(max-width: 392px) 100vw, 392px">
وی ادامه داد: زنان باردار از مصرف غذاهای آماده که حاوی مقادیر زیاد کالری بدون ارزش غذایی هستند خودداری کنند، همچنین مصرف کنسروها به دلیل وجود مواد نگهدارنده و غذاهای خام مانند ماهی سوشی توصیه نمیشوند.
*زنان باردار از مصرف ماهیهای اقیانوسی و جگر بپرهیزند
صادقی افزود: ماهی حاوی مقادیر زیادی امگا۳ و اسیدهای چرب ضروری است. توصیه میشود که زنان باردار از ماهیهای اقیانوسی به علت آلودگیهای حاصل از نفتکشها که به طور عمده آلوده به جیوه هستند جلوگیری کنند زیرا دُز بالای جیوه برای مغز در حال رشد جنین خطرناک است. بهتر است مادران باردار از ماهیهای پرورشی یا رودخانهای استفاده کنند.
وی ادامه داد: اگر چه جگر حاوی آهن بالایی است ولی به علت غلظت بالای ویتامین A در ۳ ماه اول بارداری اصلاً توصیه نمیشود زیرا مصرف مقادیر زیادی ویتامین A برای جنین در حال رشد در ۳ ماهه اول ممنوع است.
صادقی افزود: هر ۱۰۰ گرم جگر حاوی ۱۳ تا ۴۰ هزار واحد بینالملل ویتامین A است که بیش از ۱۵ برابر نیاز یک فرد باردار محسوب میشود. البته مصرف سایر غذاهایی که ویتامین A دارند مانند شیر، پنیر، ماهی، تخممرغ و سبزیجاتی مانند هویج توصیه میشود.
*خانوادهها مراقب تغذیه زنان باردار باشند
وی خاطر نشان کرد: توجه خانوادهها به حمایت از زنان باردار در جهت مصرف سبزیها و میوههای تازه، پروتئین، لبنیات به ویژه شیر و مغزهایی مانند گردو، پسته و بادام توصیه میشود.
مطالب مرتبط :
روشهایی برای بالا بردن شانس بارداری
نشانه های مسمومیت بارداری چیست؟
خانمها در دوران باردار چه غذاهایی باید مصرف کنند ، بارداری ، لبنیات ، ماهی ، سبزی ها ، جگر ، فست فود ، کالری ، امگا ۳ ، اسیدهای چرب ، ویتامین A ، تخم مرغ