خواص تربچه
به گزارش جوانی ها ؛ ریشه کروی و قرمز این سبزی همچنین دارای مقادیر فراوانی پتاسیم ، اسید فولیک و مس است .
تربچه خاصیت ضد سرطان دارد و مدت مدیدی است که از این سبزی برای درمان اختلالات کبدی استفاده میشود.
از تربچه برای دفع سنگهای کلیوی استفاده میشود و برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است.
اگر برگ آن همراه با غذا خورده شود کمک خوبی برای هضم غذا است . آب برگ تربچه برای تقویت چشم مفید است .
خوردن تخم تربچه ، ترشح شیرمادر را زیاد میکند.
تخم تربچه اشتهاآور است .
برگ و ریشه تربچه دارای مقدار فراوانی ویتامین C است.
مقدار ویتامین C موجود در برگهای این سبزی ، نسبت به ریشه آن پنج برابر بیشتر است .
سوخت و ساز چربی را منظم می کند.
این گیاه که خاصیت سم زدایی دارد، برای کبد مفید است. خون را نیز تصفیه می کند. برگ های آن را در آب به مدت ۲۰دقیقه بجوشانید و با عسل مخلوط و مصرف کنید.
فیبر موجود در آن برای درمان بواسیر و یبوست مفید است.
خاصیت مدر و مسهل دارد که برای سیستم گوارشی مفید است.
از آن جا که دارای خاصیت ضدالتهابی و مدر است، در افزایش ادرار به بدن کمک می کند.
سوزش هنگام ادرار کردن را تسکین می دهد. برای رفع سوزش می توان به جای تربچه، از دم کرده برگ های آن استفاده کرد.
از بروز سرطان هایی چون کولون، پروستات و سینه پیش گیری می کند.
آب آن در حفظ رطوبت پوست موثر است.
ماسک پوره آن برای پاک سازی پوست، رفع خشکی، ترک ها و … مفید است و ضدعفونی کننده است.
دمای بدن را پایین می آورد و التهاب ناشی از تب را کاهش می دهد.
برای عملکرد کبد و مثانه مفید است.