مواد افزودنی که به بستنی ، مارگارین ، نانهای بستهبندی شده و خیلی از غذاهای آماده اضافه میشود ، میتواند باعث افزایش سندروم التهابی روده ، (IBD) و بیماری Crohen شود .
همانطور که التهابها با بیماری کروهن (crohen) و بیماریهای زخم رودهای به عنوان سندرم متابولیک شناخته میشود و گروهی باعث افزایش خطر بیماری دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی و سکته مغزی میشود .
موشهایی که از امولسیفایرهای رقیق شده در آب و غذا تغذیه کردند دچار التهاب گوارشی خفیف و نشانههایی از سندروم متابولیک مانند سطح غیرطبیعی گلوکز خون، افزایش وزن و افزایش چربیهای شکمی شدند .
امولسیفایرها، در مارگارین، مایونز، آبنبات، بستنی، غذاهای بستهبندی شده استفاده میشود این ماده، محصولات را مانند مایونز نرم میکند .
به گفته دانشمندان بروز بیماریهای التهابی روده و سندروم متابولیک از نیمههای قرن ۲۰ آغاز شده است، دقیقاً در همان زمانی که امولسیفایر به طور گسترده در غذاهای آماده استفاده میشود .
یک ایمنی شناس گرجستانی میگوید: ما فکر میکنیم برخی عوامل غیرژنتیکی در محیط خارج وجود دارد که دلیلی بر افزایش بیماریهای التهابی حاد است .
وی افزود : ما فکر میکنیم امولسیفایرها یک انتخاب خوب میباشد چون این مواد در همه جا وجود دارند و استفاده از آنها به موازات افزایش این نوع بیماری (التهابی) قرار دارد، اما من فکر میکنم ما از میزان اثرات قوی آن غافلگیر خواهیم شد .