تمام مواد غذایی چه میوه و سبزی و چه غذاهای گوشتی و نشاسته ای باید در طول روز در فواصل زمانی مناسبی مصرف شود. خوردن همزمان چند میوه و سبزی موجب می شود یکباره املاح و ویتامین های زیادی وارد بدن شود و به دلیل آن که بدن قدرت جذب همزمان مقدار زیاد مواد مغذی را ندارد، این مواد در زمان کوتاهی از بدن دفع و بدن را با نیاز مواجه خواهد کرد، اما اگر همین مقدار میوه را به سه قسمت تقسیم و در سه وعده میل کنیم حجم مناسب تری از ویتامین ها و املاح در فواصل زمانی مختلف به بدن رسیده و بدن فرصت بیشتری برای جذب بهتر ریزمغذی ها دارد.
میوه ها گروهی از مواد غذایی هستند.
میوهها را چه وقت بخوریم؟
میوه ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی مانند فیبر غذایی، آنتی اکسیدان، کلسیم، فسفر و پتاسیم هستند که بدن به این مواد نیاز زیادی دارد اما برخی از آنها نباید همراه غذا مصرف شوند و برخی را قبل یا بعد از غذا باید خورد.
خواص میوه ها
میوه ها گروهی از مواد غذایی هستند که میتوانند مواد زائد تولید شده در متابولیسم بدن را خنثی کنند. از دیگر خواص میوه ها این است که وجود آنتی اکسیدانهای موجود در آنها خاصیت ضد سرطان دارند و میتوانند روغن حیوانی موجود در مواد گوشتی که در بدن باقی میماند را از بین ببرد.
خواص شگفت انگیز میوه ها
یک واحد سیب حدود ۱۲۰ گرم، نصف یک گلابی بزرگ، دو عدد نارنگی کوچک، ۳ عدد خرما، کیوی بزرگ ۱۰۰ گرمی، ۱۲ عدد گیلاس معادل ۹۰ گرم و ۱۷ دانه انگور معادل ۹۰ گرم شامل یک واحد و یک سهم است که بدن برای تامین این ویتامینها روزانه به این مقدار نیاز دارد.
دستگاه گوارش انسان توانایی هضم و جذب همه مواد غذایی را میتواند داشته باشد، در برخی از موارد مواد مغزی مانند کلسیم، فسفر، روی و مس هنگام هضم و جذب مانع یکدیگر در بدن میشوند و اگر فردی کلسیم و منیزیم با هم دریافت کند باعث پوکی استخوان در فرد میشود؛ چرا که کلسیم اگر زیاد باشد مانع از جذب منیزیم در بدن میشود که در این شرایط پوکی استخوان به دلیل کمبود منیزیم در فرد است.
میوه ها دربردارنده انواع ویتامین، مواد معدنی هستند
بعضی از میوهها به دلیل وجود فیبر غذایی در شیر و لبنیات نباید با هم مصرف شوند؛ چرا که به دلیل فیبر غذایی موجود در لبنیات، مانع از جذب مواد معدنی به بدن میشوند و ممکن است که جذب به خوبی صورت نگیرد.
خواص میوه هایی مانند سیب و گلابی به دلیل داشتن بافت سفت بهتر است که قبل و بعد از غذا مصرف شوند و میوههای دارای بافتهای نرم مانند توت فرنگی، هلو و انگور اگر همراه غذا خورده شوند، مشکلی را برای فرد ایجاد نمیکنند. همچنین برای عدم جذب کلسترول بهتر است که میوههایی که ویتامین ث دارند مانند پرتقال و لیمو در کنار غذا مصرف شود.
خواص میوه هایی مانند سیب و پرتقال شیرین برای بیماران دیابتی بسیار موثر است و میوهها به دلیل قند طبیعی که دارند مانع از کاهش سریع قند خون در این بیماران میشوند. همچنین بهتر است که افراد چاق قبل از خوردن غذا میوههایی که بافت سفت دارند مانند گلابی و سیب مصرف کنند چرا که این میوهها دارای فیبر هستند و مصرف آن باعث می شود که این افراد خیلی زود احساس سیری کنند و میلشان به غذا کم شود.
خواص میوه ها و سبزیجات خام
بیمارانی که دارای اختلالات دستگاه گوارش هستند در مصرف میوه و سبزیجات باید دقت کنند. همچنین بیمارانی که دارای التهاب روده، زخم روده و زخم معده هستند نباید از میوهها به صورت خام مصرف کنند، زیرا بیماری آنها بدتر میشود و باید میوهها را به صورت کمپوت و پخته شده مصرف کنند.
اگر میوهها را بعد از خوردن غذا میل کنید، نقش مهمی در مسموم کردن سیستم بدنتان خواهند داشت، در این حالت بدنتان با مقدار زیادی انرژی روبرو میشود که این انرژی به جای مفید بودن باعث از دست دادن وزن و کاهش قدرت برای انجام دیگر فعالیتهای زندگی میشود.
منبع : بیتوته
مطالب مرتبط :
آشنایی کامل با خواص روغن دانه انار
خواص میوههای انرژیزا چیست؟
آیا می دانید چه وقت باید میوه خورد ؟ , میوه , سبزی , غذاهای گوشتی , نشاسته , ویتامین , املاح , فیبر غذایی , آنتی اکسیدان , ضد سرطان , سیب , گلابی , نارنگی , خرما , کیوی , گیلاس , انگور , کلسیم , فسفر , روی , مس , پوکی استخوان , مواد معدنی , لبنیات , کمپوت , زخم روده , قند خون , کلسترول ,