سبزیجات خوشمزه با ویژگی درمانی و اشتها آوری نخود سبز

سبزیجات خوشمزه با ویژگی درمانی و اشتها آوری,خیار,ترخون,انواع کلم,لوبیا سبز,بادمجان,لوبیا,کدو,انواع کدو,گوجه فرنگی,سبزی خوردن,مرزه,نخود سبز,طبنا(تغذیه),تره,سبزیجات,هویج,سبزی های برگ دار,سیب زمینی,پیاز,سبزیجات خوشمزه با ویژگی درمانی و اشتها آوری ,فلفل

سبزیجات خوشمزه با ویژگی درمانی و اشتها آوری نخود سبز

ترخون از دیگر سبزی‌ های معطر سفره ی سنتی ایرانی است که خصوصیاتی کمی ‌متفاوت از بقیه ی سبزی ‌ها دارد. این سبزی، گیاهی از خانواده ی کاسنی و منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است. این ماده غذایی هم علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خواب ‌آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن ‌سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن ‌اش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخم ‌ها و جوش ‌های دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است از این رو، به شما توصیه می ‌کنیم حتما آن را در میان اجزای سبزی خوردن ‌تان بگنجانید .

سبزی ‌های خوش ‌مزه و اشتها آوری که پای ثابت سفره ی بسیاری از خانواده ‌های ایرانی است ، هر کدام ویژگی ‌های تغذیه ‌ای و درمانی خاص خودشان را دارند .

سبزیجات خوشمزه با ویژگی درمانی و اشتها آوری,خیار,ترخون,انواع کلم,لوبیا سبز,بادمجان,لوبیا,کدو,انواع کدو,گوجه فرنگی,سبزی خوردن,

 

زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت : در گروه سبزی‌ها ، انواع سبزی‌های برگ‌دار ، انواع کلم ، هویج ، بادمجان ، نخود سبز ، لوبیا سبز ، انواع کدو ، فلفل ، قارچ ، خیار ، گوجه فرنگی ، پیاز و سیب زمینی جای می‌گیرد.

وی افزود : گروه سبزی‌ها انواع ویتامین‌های C,B,A، مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیوم و مقدار قابل توجهی فیبر را در خود جای داده است از این ماده غذایی باید به میزان ۳ تا ۵ واحد در طول روز استفاده شود.

مدیر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد : در ۳ تا ۵ واحد مصرف سبزی روزانه ۱ لیوان سبزی خام برگ‌دار چون اسفناج یا کاهو ، نصف لیوان سبزی پخته یا خرد شده جای می‌گیرد همچنین افراد به منظور تامین سبزی مورد نیاز بدن خود می‌توانند از ۱ عدد گوجه فرنگی یا هویج یا خیار متوسط استفاده نمایند.

خواص سبزی خوردن 

سبزیجات خوشمزه با ویژگی درمانی و اشتها آوری,خیار,ترخون,انواع کلم,لوبیا سبز,بادمجان,لوبیا,کدو,انواع کدو,گوجه فرنگی,سبزی خوردن,

ریحان خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد و در نتیجه ضد سرطان است. ریحان اشتها آور، خلط آور(جهت درمان سرفه) و ضد تهوع است. باعث تحریک ترشح شیر در مادران شیرده می شود و در از بین بردن کرم های روده ای و در درمان کرامپ معده، ورم معده، یبوست و التهاب روده هم کاربرد دارد. ریحان بر روی سیستم عصبی تاثیر می گذارد و در درمان تحریک های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی خوابی نقش قابل توجهی دارد .

تره تا حدی قادر است بیماری آسم را تسکین دهد. تره در جلوگیری از بروز بیماری های قلبی نقش دارد و برای بهبود بواسیر هم به کار می رود. در ضمن با افزودن تره به غذا هایی مثل گوشت و ماهی می توان بوی بد آن ها را کاهش داد .

مرزه سبزی دیگری است از خانواده ی نعناع که بوی خیلی نافذی دارد و به دلیل تند و تیزی مزه ‌اش، کمتر به شکل تازه استفاده می‌ شود ولی برخی خانواده‌ ها در سبزی خوردن ‌شان مقادیری مرزه می‌ گذارند. مرزه خاصیت ضدمیکروب بالایی دارد، تعریق را کنترل می ‌کند و به همین دلیل به‌ عنوان گیاه ضدتشنگی برای افراد مبتلا به مرض قند تجویز می ‌شود. این گیاه ضد ویروس تبخال، ضدانگل، خلط‌آور، محرک و تقویت ‌کننده ی معده است .

جعفری هم یکی از سبزی ‌های خوش خوراکی است که در سبزی خوردن استفاده می‌ شود: این گیاه از خانواده ی چتریان یا همان خانواده ی جعفری است. این سبزی کاهش ‌دهنده ی اسیداوریک بوده و در پایین آوردن فشارخون نیز مفید شناخته شده است. بنابراین مصرف آن به میانسالان توصیه می ‌شود. به ‌علاوه، منبع ویتامین‌ های C و بتاکاروتن است و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم دارد .

ترخون از دیگر سبزی‌ های معطر سفره ی سنتی ایرانی است که خصوصیاتی کمی ‌متفاوت از بقیه ی سبزی ‌ها دارد. این سبزی، گیاهی از خانواده ی کاسنی و منبع مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، سدیم و پتاسیم است. این ماده غذایی هم علاوه بر خصوصیات کلی گیاهان معطر یعنی ضد اسپاسم، ضد درد، ضد نفخ و ضدمیکروب بودن، خواب ‌آور، ضد التهاب و آماس و مسکن درد دندان نیز هست. در کتاب قانون ابن ‌سینا ذکر شده که ترخون دارای نیروی مخدر ضعیف است؛ شاید مسکن بودن ‌اش هم به همین دلیل باشد. خوردن ترخون برای درمان زخم ‌ها و جوش ‌های دهان و دندان نیز مفید شناخته شده است از این رو، به شما توصیه می ‌کنیم حتما آن را در میان اجزای سبزی خوردن ‌تان بگنجانید .


 سبزیجات خوشمزه با ویژگی درمانی و اشتها آوری

سبزیجات خوشمزه با ویژگی درمانی و اشتها آوری,خیار,ترخون,انواع کلم,لوبیا سبز,بادمجان,لوبیا,کدو,انواع کدو,گوجه فرنگی,سبزی خوردن,

مطالب بیشتر از سایت ما

کمبود مواد معدنی ؛ صرع مواد معدنی

سندروم التهابی روده با مصرف مواد افزودنی مواد افزودنی

بی تحرکی خطرناک تر از چاقی است خطرناک

چه مواد غذایی را جایگزین قندها کنید پر کالری

تربچه خون ساز شیر مادر

برای درمان سرفه کدام آجیل موثر است؟ آجیل

برای حفظ سلامت پوست و مو در نوروز به این نکات توجه کنید.! ریزش مو

بهترین روش ها برای سم زدایی از بدن پاکسازی بدن

گل مژه و راههای درمان آن شامپو بچه

پرخوری عصبی چیست و روش های درمان آن درمان پرخوری عصبی